keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Uusi Objektiivi!

Viime perjantaina sain vimeinkin kauan kaipaamani uuden objektiivin järkkäriini. Päätin heti testailla uutta objektiivia kamerallani jotta näkisin millaisia otoksia sillä saa napsittua. Jotenkin minusta tuntuu, että tämän objektiivin opetteluun minulla tulee menemään jonkin aikaa ennenkuin pääsen sen saloista kiinni. Tämä kevät ja kesä tulee olemaan harjoittelun paikka, mutta eipä minulla olen minnekään kiire joten enköhän pysty ottamaan itselleni aikaa objektiivin käytön harjoitteluun. 

Kamereani on siis canon eos 600D Sain tämän viime kesänä hankittua ja silloin tämä oli ihan uusin malli 600 d:Stä.
Tähän asti olen kuvaillut kameran mukana tulleella 18-55 mm objektiivilla ja nyt päätin hankkia tuosta seuraavan objektiivin joka sopisi aloittelevalle harrastajalle!

Nyt siis kamerasta löytyy Tamron AF DI 70-300mm  f/4.0-5.6/ canon
Hintaa objektiiville tuli NetAnttilasta tilatessa 129,90 €
Tämän objektiivin ja hinnan nähtyäni päätin, että tuohan on minun ja nyt sen tilaan. Joskus se päätös on tehtävä ja jos haluaa harrastuksessaan mennä eteenpäin niin silloin on pakko ottaa pieni riski ja napata kala onkeen! Itselläni ei ole pahemmin näistä objektiiveista suurempaa kokemusta, mutta tällä kuvatessa totesin, että ainakin saan kauempaa otettua hyviä kuvia ja lähentää kohdetta mukavasti!

Toisin sanoen objektiivi varasto alkaa pikkuhiljalleen kasvamaan ja täyttymään. Olen myös päättäväisesti päättänyt, että jossakin vaiheessa vaihtuu kamerakin uuteen, mutta nyt mennään vielä pitkä tovin kuussatasella etiäpäin!

Elmo sattui olemaan pihalla kiinni narun päässä juuri sopivaan aikaan, kun napsasin ensimmäiset kuvat uudella objektiivilla. Rappusilta kuvasin ja hyvin otti matkan etäisyyden tämä objektiivi.Pitihän sitä testata ja ottaa kuva kuustakin. Ei nyt ihan paras mahdollinen kuva kuusta, mutta aina voi yrittää petrata.


Tämä neiti on kyllä ihan väsyneen näköinen, taisi juuri nousta ylös uniltaan, kun näki minun seisovan rappusilla kamera kädessä!


Kyllä mä vielä jonakin päivänä saan napattua tällä uudella objektiivilla sen yhden täydellisen lintukuvan!
Anopilla oli kaunis ruusukimppu pöydällä ja päätin testata vähän kameran lähikuvausta uudella objektiivilla. 
Kerran kun pääsisi kuvamaan oikein läheltä näitä pikkulintuja meidän lintulaudalla niin olisin tosi tyytyväinen. Nämä pikkulinnut, kun ovat vaan niin vietävän nopeita liikkeissään. Pitää vissiin alkaa harjoittamaan käsinopeutta, että saisin napatuksi hyviä kuvia.
Lisäksi mitä lähemmäs kävelen niin linnut lähtevät heti karkuun joten kameraltakin vaaditaan hyvää objektiivia jos tahtoo saada hyvän lähikuvan pikkulintusesta. Joskus ajattelin, että isken kameran kiinni jonnekin hyvin lähelle lintulautaa koko päiväksi ja annan sen automaattisesti paukuttaa kuvia ja tarkastan jossakin vaiheessa millaisia kuvia kamera on napsinut.

Yllättävän paljon nämä kuvat muistuttavat niitä kuvia joita otin ensimmäistä kertaa ensimmäisellä järjestelmäkamerallani joka oli canonin eos 1100 d is versio. Huomaan silti, että pieni ero kuvissa on, koska 110 d tuotti 12 megapixelin kuvan laatua ja tämä 600D tuottaa 18 megapixeliä. Eihän niissä niin suurta eroa ole, mutta aina se pixeli vaikuttaa kuvan laatuun. Ehkä hieman pehmeämpiä kuvia saa tällä uudella. Kunhan pääsen oikein kunnolla jyvälle tästä kamerani saloista ja kuvausohjelmista niin odotan, että jotakin tapahtuu myös valokuvien suhteen täällä bloginkin puolella. 

Mieleni tekee hirmuisesti jonnekin valokuvaus kursille tai koulutukseen jossa voisi opetella kaikkea hienoa ja kivaa tällä kameralla. 

Katsotaan sitten millaisia otoksia saan tämän kevään ja kesän aikana napsittua tällä uudella objektiivilla!


8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihanat silmät teidän koiraneidillä. Ite tykkään kuvata kukkia, niissä oon tähän asti onnistunut parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä, että tykkäsit kuvista ja onhan ne miinan silmät melkoi veikeät ja ihanan uniset!
   Kukkien kuvaamisella aloitin aikanaan järkkärillä kuvaamisen. Kukat ovat helppoja kuvattavia, vaikka niistäkin on haastetta jos yrittää ottaa tietyn tyyppistä kuvaa ja tietyssä kuvakulmassa. :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia olet ottanut jo nyt! Tuokin lentoon lähtevä tintti on kerrassaan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tinttejä on kiva kuvailla joskus, kun vaan pysyisi näiden vauhti tinttien vauhdissa mukana niin se olisi vielä kivempaa. Harjoitukse siis jatkuvat vielä tinttien osalta... :)

   Poista
 3. Kyllä tuossa tuli jo moneen kertaan se täydellinen lintukuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, varmaankin on parempi ettei edes yritä sitä täydellistä kuvaa. Nimittäin niistä ns. vahinkolaukauksista yleensä löytyy ne parhaat otot. Pikkulinnut ovat vain niin sairaan nopeita liikkeissään etten meinaan keritä painaa nappia niin nopeasti kuin ne liikkuvat. Mutta hyvä kuva tuli ainakin tuosta jossa yksi siipiveikko lähti lintulaudalta lentoon! :)

   Poista
 4. Taas tosi hienoja kuvia! Jatka samaa rataa!

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...