torstai 20. helmikuuta 2014

Joelin huoneen pintaremontti!

Helmikuu alkaa käymään kohtapuoliin loppuaan ja viimeiset kolme viikkoa ovat menneet vähän surullisissa merkeissä.  Saimme muutama viikko sitten kuulla, että kummisetäni oli siirtynyt ajasta iäisyyteen ja tämän tiedon saadessamme pysähdyin vain ajattelemaan, että miksi piti käydä näin? Miksi hänen piti kuolla. No nämä ovat niitä elämän suuria kysymyksiä joita meistä jokainen tulee kohdanneeksi ja ajatelleeksi pitkin elämäämme. Näihin ei osaa kukaan koskaan järkevästi vastata, mutta toivon kuitenkin kummisetäni päässeen luojan hyvään ja turvalliseen taivaskotiin. Hautajaiset ovat vielä pitämättä ja tiedän päivän lähestyvän hyvinkin pian ja se tuottaa paljon pähkäiltävää ja sekavia ajatuksia päässäni. 

Mutta emmehän halua tätä postausta jatkaa surullisilla asioilla eteenpäin joten nyt varmasi ymmäränette miksi olen pitänyt pientä luovaa hengähdystaukoa niin täällä bloggerin puolella kuin naamakirjankin puolella. 

Nyt on aika antaa teille postaus koskien junnumme (kuopuksen) huoneen pintaremonttia jonka saimme viime viikolla valmiiksi. Tämä on siis myös yksi syy miksi en ole kerinnyt tekemään paljon postauksia, kun on ollut niin paljon kaikkea muutakin tekemistä ja menoa viimeiset kolmisen viikkoa.
Laitoin joku aika sitten postauksen jossa vaihdoimme junnun huoneeseen uudet tapeetit vanhojen tilalle. Silloin pähkäilin päässäni, että paneelit saisivat vaihtaa jossakin vaiheessa väriä, koska vanhat paneelit olivat niin äärettömän tummuneet vuosien varrella ja halusin hieman enemmän valoa huoneeseen. Nyt sekin homma on tehty ja seuraavista kuvista näette miten paljon se huone voikaan muuttua saadessaan uutta väriä.

Tästä pääset katsomaan ja palauttamaan mieleesi tapeetin vaihto postauksen:
 Painappa tästä!
Postauksessa on vähän muutakin kuin tapeetin vaihtoa! 

Ja nyt jatketaan matkaa junnun valtakuntaan...

Kuva ennen paneelien värin muutosta..Kuva jälkeen paneelien värin muutosta!Maali on siis laastin harmaa paneeli maali jonka voi laittaa suoraan lakatun paneelin päälle. Tämä maali tarttui yhtä hyvin kuin aikasemmissakin paneelin maalauksissamme. Rappuset maalasin samalla maalilla joten nyt on yhtenäin väri joka kohdassa. Lisäksi maalattiin katto ja sekin vedettiin samalla maalilla. Rappusiin ajateltiin ensin hankkia jarruteipit ja niissä olikin ennen maalaamista sellaiset, mutta päätin kylmästi kokeilla jotakin uutta joka toisi vähän ilmettä rappusiin ja tilasin jotexilta kasan rappumattoja.
Painappa tästä: niin pääset katsomaan jotexin rappumatto valikoiman ja värit.
Tilasin muuten ensimmäisen kerran jotexilta ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Nämä ovat siis harmaavihreät rappumatot.Junnu päättäväisesti tahtoi mieheni vanhempien vanhan puusohvan itselleen sängyksi joka oli aikanaan tuvan puolella käyttö sohvana. Enpä minä sitten voinut mennä junnulle ei sanomaan joten kiltisti aloin toteuttamaan junnun toivetta. Anoppi oli aikanaan itse tehnyt tähän sohvaan taittopatja sarjan ja päällystänyt sen sinisellä kukka kuvioisella kankaalla. Minäpä satuin käymään anopin kanssa oman kunnan kirppiksellä ja löysinpäs sieltä täysin hyvän ja käyttökelpoisen taittopatja sarjan joka vielä sopikin sohvaan kuin käskystä. Vanhatkin olisivat kyllä käyneet istumiseen, mutta ovat niin kuluneet ajan saatossa käytössä, että oli aika metsästää uudet patjat sohvaan. Nämä uudet ovat todella hyvät maata ja toimivat hyvin vierapetinä. "satuin kerrankin oikeaan aikaan kirppikselle ja kun kerta halvalla sain niin kanatti ottaa". Mikäli olisin ostanut huonekaluliikkeestä tai etolasta leikkauttanut vaahtomuovia niin hintaa olisi tullut yli tublasti ja reilusti lisää..


Rappusten alaosassa on Pojan yö-pöytä ja tv-taso. sekä pieni hyllykkö johon voi laittaa tärkeimpiä tavaroitaan.  Ahdas ja pieni tila, mutta saa nyt luvan toimia ainakin hetken tällä kaavalla. Huone on siis mieheni vanhempien entinen makuuhuone ja toiminut myös aikanaan mieheni siskon makuuhuoneena.

Meillä oli tämä ruskea senkki tuvan puolella, mutta nyt pintaremontin jälkeen päätin sen siirtää junnun käytettäväksi. Junnu saa säilytystilaa laatikoista ja tämä senkki saa varmasti kesällä vielä kokonaisuudessaan käsittelyn minulta. 


Rappumatot vielä läheltä..Ylä-kerran rapputasanteelle vaihdettiin vanhan muovimaton tilalle vaalea laminaatti. Kuvan ylä-reunassa näkyy pieni pala ovi aukon kynnystä ja tämä kynnys johdattaa meidät esikoisen huoneeseen. Esikoisen huoneeseen myös vaihdettiin syksyn aikana samaa laminaattia kuin tässä tasanteella näkyy ja silloin jäi laminaattia himena jäljelle joten loppu päätettiin hyödyntää tähän tasanteeseen.Rappusten ylä osasta katsottuna..
Seinälle ostin halbahallista 10x15 koon valokuva kehyksiä ja niistä kokosin seinälle pienen kollaasin pojista.Viimeinkin isännän tekemä ikkunapoka-heinäseivät pöytä löysi meidän talossa oman paikkansa, on sitä sitten siirrelty edes takaisin seinältä seinälle ja huoneesta huoneeseen. Pöytä saa nyt majailla ylä-kerran tasanteella ja  saan siellä säilyttää turvallisesti lankojani ja muita kudonta tarvikkeitani. Ala-kerrassa ne tuppasivat olla meidän Miinan tiellä joka innokkaasti kävi aina lankojeni kimppuun, mutta eipä käy enään!Tälläinen muutos projekti tälläkertaa ja nyt saa malaamiset jäädä hetkeksi tauolle! Katsotaan mitä seuraavaksi keksin. 

8 kommenttia:

 1. tuo pokapöytä on ihana,minäki haluun!!! Tosi hyvin onnistunut muutos.
  Otan osaa suruunne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pokapöytä on kyllä suuri suosikkini, mutta ihan vinkkinä jos aiot tälläisen tehdä niin ei kannata sen jälkeen kauheasti siirrellä. Ihmettelen kuinka hyvin on tuo pöytä kestänyt meidän käyttöä ja siirtelyä paikasta toiseen. Ainoa vaara on ikkunan pokan hajoaminen.
   Huone vaatii vielä pieniä trimmauksia lähinnä listaa, verhoa jne..
   yleensä tälläiset näytetään täysin valmiina, mutta laitoin sen nyt näytille, kun sitä jo varmaan jotkut osasivatkin odottaa. junnu on tyytyväinen lopputulokseen ja me muutkin. :)

   Poista
 2. Lämmin osanotto ja voimia!

  Te olette saaneet remontoitua upean näköiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tässä talossa riittää vielä paljon sekä perusremontoitava ja pintaremonttia,mutta pikkuhiljalleen alkaa olemaan meidän näköisemme koti. Mutta nyt täytyy vähän pitää maalaamisesta taukoa vaikka jo suunnittelenkin seuraavaa urakkaa! :)

   Poista
 3. Osanotto suruunne!

  Onpa junnulla nyt upea huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Suru alkaa helpottamaan jo melko hyvin, koska saatiin viikonloppuna saatella setä viimeiselle matkalleen. <3

   Eikös olekin, kyllä tuossa huoneessa pitäisi nyt junnun viihtyä.

   Poista
 4. Olenkin sua jo kaipaillut missäs oikein olet, mutta teillä on ollut siellä surua. Osanotto ja voimia sinne <3 Täytyy kyllä sanoa näitä kuvia katsellessa "I´m in love." Tuo on niin valtaisa muutos, ettei mikään laatusana nyt tunnu riittävältä. Ehkä mun täytyy laittaa juutuubbiin sulle sellainen tosi ihastunut huokaus :D Laitoit arvontamainoksen, kiitos <3 Teitä ei ollut kuin kolme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan jälleen!! On ollut kyllä menoa ja meininkiä, junnun lätkätreenejä, hautajaiset, remontointia eli ehkä tässä pääsee taas välillä postailemaankin teille kivoja juttuja. Surutyötkin alkaa helpottamaan pikkuhiljalleen, kun viikonloppuna saatiin setäni saatella viimeiselle matkalleen. Elämä siis jatkuu pikkuhiljalleen ja kyllähän siellä hautajaisissa oli paljon ilonkin aiheita jos suruakin. Pari serkkuani saa perheenlisäystä tämänvuoden puolella joten elämä jatkuu... <3

   Hyvä, että rakastuit... niin pitikin! :)
   Muutos oli kyllä valtaisa ja paljon enemmän tuli valoa huoneeseen maalauksen myötä. Vielä puuttuu pieniä juttuja kuten verhoa, lamppua mutta niistä tulee sitten ihan omat postauksensa sitä mukaan, kun alkaa muutosta tapahtumaan.

   Laita vain se huokaus... "nauraa" jo valmiiksi! :) Kiitos, kiitos, ja OHO vain kolme! ei voi olla totta, olisin kuvitellut meitä olevan vähän enemmän kuin kolme! :(

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...