torstai 23. tammikuuta 2014

Syntymäpäivä lahja taaperolle!

Vanhat ikkunapokat osa kaksi jatkuu.. edellisessä postauksessa esittelin tekemääni ideaa jossa olin tehnyt vanhasta ikkunasta valokuva taulun meidän hää-kuvista.

Nyt on vuorossa jälleen vauvan elämää sarjan kohokohta!
Viime vuonna kirjoittelin postauksia ystäväni kolmannesta rasakaudesta ja kuvailin ystäväni loppuraskauden aikaista vauvavatsaa ja vauvan synttyä kuvailin muutamia muitakin kuvasarjoja kyseisestä vaavista. Viime viikonloppuna vauva saavutti taapero iän ja täytti 1.vuotta.
 Saimme kutsun kakkukaffeelle ja päätin tehdä taaperolle jonkin sellaisen lahjan josta olisi koko perheelle iloa pitkäksi aikaa ja lahja toimisi muistona vauva-aikana otetuista kuvista. Päätin siis jälleen kaivaa varastomme kätköistä vanhan kolmiruutuisen ikkunan ja alkaa toteuttamaan suunnitelmaani.

Ennenkuin paljastan teille suunnitelmani niin voitte käväistä seuraavista linkeistä lukasemassa mistä on kyse ja tutustua aikaisempiin vauvan elämää postauksiini!


Aikaa on vuosi vierähtänyt siitä, kun Veera syntyi ja nyt veerasta on kasvanut aivan ihana ja valloittava tappero joka kävellä tepastaa kovaa vauhtia eteenpäin.
Tässä on siis lahjani Veeralle.


Tämä vanha ikkuna oli sen verran elämää nähnyt, että piti vähän siistiä pokia, hioa ihan kevesti ja lopuksi maalata valkoiseksi.
Laitoin Veerasta kolme parasta kuvaa jotka omasta mielestäni sopivat parhaiten tähän vauva aika tauluun. Lisäksi tilasin seuraavasta paikasta nimi tarran ikkunan pokaan jonka sitten tänään kävin kiinnittämässä pokan yläreunaan kiinni.


Veera oli saanut kastelahjaksi tädiltään lusikan jonka päätimme Veeran äidin kanssa yhteistuumin kiinnittää taulun ala-osaan kiinni. Lusikka on nyt muistona kuvien kera vanhan ikkunan muodossa joten siitä on varmasti iloa perheelle pitkään ja sitä katsellessa on kiva muistella vauva aikoja.


Itse tehty lahja on aina paras lahja. Omat kädentaitoni olivat kovalla koetuksella tätä väsäessäni ja suunnitellessani, mutta olen yllättävän tyytyväinen lopputulokseen!


9 kommenttia:

 1. Siis aivan ihana lahja, kyllä oot tosiaan nähnyt vaivaa tämän lahjan eteen. Tämmöisestä lahjasta on iloa tosiaan koko perheelle. Tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus sitä pitää nähdä vaivaa ja kyllähän nämä ovat sellaisia kovia hommia, mutta helpotti jo paljon, kun kuvat olivat valmiina koneella. Viime vuonna jo Veeraa kuvatessani ajattelin, että voisin tehdä lahjaksi jonkun valokuva kokoelman hänen perheelleen veeran vauva ajoista ja tämähän oli hyvä ja kaunis idea! :) <3

   Poista
 2. I like the helpful information you supply in your articles.
  I will bookmark your weblog and take a look at once more
  here regularly. I'm rather certain I will be informed plenty
  of new stuff proper right here! Good luck
  for the next!

  my page ... Kalkulator

  VastaaPoista
 3. Ihana ja varmasti mieleinen lahja koko perheelle! Olet taitava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taitoo vaatii myös kiinnittää se kunnolla seinään, että ei sitten putoa sieltä lattialle. Yllättävän paljon voi painaa tälläinen vanha ikkuna pokineen päivineen! :)

   Poista
 4. Tämä on kyllä niin superihana ettei mikään adjektiivi oikein riitä :) Vauvakuvat on jo niin valloittavia ja nuo kehykset siihen vielä niin oooh. Kastelusikat jää usein kaapin perukoille, mutta nyt lusikka on saanut kyllä hyvän paikan ja tuottaa iloa aina taulun ohikulkeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kastelusikka idea oli kyllä hyvä ide. Idea lähti veeran äidin mielestä ja minä sitten kiinnittelin lusikan pokaan.
   Vauvakuvat ovat suuriosa ennestään jo täällä blogisssa joten noista linkeistä voit vielä kerran mennä ihastelemaan niitä varpaankuvia, käsikuvia ym.. :) Hyvin tyytyväinen olen lopputulokseen ja kovasti tykkäsivät lahjasta! :)

   Poista
 5. Ompa kaunis idea ja hyvin toteutettu tuo taulu! Mä haeskelen tässä paikkaa mistä tilata taulu valokuvasta. En ole kovin käsityöihminen niin aattelin tilata sen valmiina, jos jostain saisi vaikka kehyksetkin valmiina :) Taidanpäa käydä katsastelemassa noita sun muita vauvakuvia jos niistä saisi vielä inspistä omaan tauluun :) Kivaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tähän tauluun tarvita sen kummemmin käsityö ihmisen kädenjälkeä. Hankit ikkunan pokan jostakin "esim: tori.fistä", peset kunnolla puhtaaksi puuosat, rapsutat ylimääräiset liat, liimat ja tarrast pois. Annat kuivua, maalaat kalustemaalilla. Otat kuvia tai tulostat sellaisia kuvia jotka ovat mieleisiäsi ja liimaat levyyn tai tarroilla kiinni. Meillä on metallilevy (valkoinen) johon kiinnitin kaksipuoleiseslla teipillä kuvat kiinni. Tilasin tarramaasta ja laitoin tarran yläosaan. Tämä oli aika helppo toteuttaa. :) Kiitos samoin hyvää joulun jatkoa!

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...