lauantai 11. tammikuuta 2014

Pieniä kokkauksia!

Viimekertaisessa postauksessa pääsitte seuraamaan meidän Joelin kokkaustaitoja ja vähän saitten videokuvaa myös keittiöstämme. Kyllä juuri siitä retrokeittiöstä johon niin kovin innokkaasti suunnittelen keittiöremppaa, mutta sitä en sitten tiedä koske sekin toteutuu!

Joel innostui viime viikonloppuna oikein urakalla kokkaamaan ja taikomaan meille varsinaisia gurmee aterioita. Itse päätin sitten alkuviikosta tehdä myös jotain hyvää ruokaa ja sellaista mikä meillä on melko usein toistuvaa. Nimittäin kalapuikot, salaatti ja perunamuusi käyvät kummasti kaupan tässä talossa ja viimeisestä kalapuikosta lautasella melkein taistellaan, että kuka sen nappaa omaan suuhunsa.
Kalapuikkojen kanssa en kuitenkaan tehnyt perinteistä perunamuusia vaan keitin ihan perunat kokonaisena, kun tuli hieman kiire ruuanlaiton kanssa tuona päivänä.

Kalapuikkojen lisäksi tein keitetyt perunat ja juustoisen granaatiomena salaatin ja itse tehdyn tillikastikkeen.



Kun kerran maistaa niin se vie koko käden..
olen siis ihan jäänyt koukkuun granaattiomnoihin ja niitä on meillä nyt joulun jälkeen mennyt kyllä melkoinen määrä. Mutta pitäisi olla terveellinen ja vitamiinipitoinen hedelmä joten näin pimeenä aikana sitä kaipaa jotain kirpeää ja piristävää hedelmää joka antaa puhtia päivään.


TILLIKASTIKE

20-50 g  Voita
3-4 rkl Vehnäjauhoja (ei kukkurallisia)
Maitoa
Suolaa
Tilliä
Kasvisliemi kuutio

Valmista kastike perinteisen valkokastikkeen mukaan, eli sulata voi pannulla tai kattilassa lisää siihen jauho. Sekoita hyvin tasaiseksi, mutta älä ruskista. Lisää maito ja anna sakeutua, lisää maitoa tarvittaessa jos kastike alkaa liikaa sakenemaan. Lopuksi lisää tilli, suola, ja kasviliemi kuutio ja anna kiehua hiljalleen. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden ja kalapuikkojen kanssa.

JUUSTOINEN GRANAATTIOMENA SALAATTI

2 pussia jääsalaattia
1 kokonainen granaattiomena
Puolikas pöytäjuustoa
Puoli pakettia vihreitä viinirypäleitä
Yrtti fetajuustoa
Puolikas kurkku
Basilika oliiviöljyä

Leikkaa jääsaalatti astiaan ja lisää kaikki ainekset mukaan joukkoon, viinirypäleet puolikkaina palasina ja pöytäjuusto paloiteltuna pieniki paloiksi.
Kuori kurkku ja palastele salaatin joukkoon. Leikaaa granaattiomena kahtia ja irrottele siemenet salaatin joukkoon, mutta ÄLÄ laita valkoista osaa äläkä kuorta salaattiin. Kaada salaatin päälle basilikalla maustettua oliiviöljyä.

Voit kokeilla perunamuusin ja keittettyjen sijasta käyttää mm: keitettyä pataattia tai muita mieleisiäsi vaihtoehtoja.

Suosittelen testaamaan ainakin salaattia on meinaan hyvää!!

2 kommenttia:

  1. Täällähän oli toinen herkkupostaus heti perään, tässähän iskee nälkä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos hiukkaakaan tykkää kalapuikoista niin nyt kuule kokkaamaan tämän ohjeen mukaan. on muuten sitten aivan järjettömän hyvää! :)

      Poista