sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kiekkoa ja salaattia!

Edellisessä postauksessa pääsitte katselemaan kuvia meidän Juhon kokkaustaidosta, mutta nyt tuleekin sitten vähän toisenlainen postaus.

Perjantaina saatiin vuorostaan maistella ja nauttia Joelin tekemää ruokaa. Tälläkertaa vuorossa oli kanasalaatin valmistus joka on 9-vuotiaankin junnun helppo valmistaa. Joel on ollut aina hyvin innostunut ja kiinnostunut ruuanlaitosta ja aina valmiina opiskelemaan uusia tuulia ruuanvalmistuksen saralla. Juholla mielenkiinnot kohdistuu hieman eri asioihin, mutta eiväthän lapset voikaan olla samanlaisia tai kiinnostuneita samoista asioista.
Pääasia on kuitenkin, että puuhaavat yhdessä meidän vanhempien kanssa ja siinä sivussa oppivat myös kokkaamisen jalon taidon.

Päätin sitten käyttää tälläkertaa tilaisuuden hyväkseni ja videoida Joelin kookkamista. Poika jopa suostui siihe, että videoisin ja kuvaisin blogiin pätkän keittiössä puuhasteluamme. 

Kamerasta loppui akku kesken parhaan kuvaushetken ja siksi ette ny näe ihan koko puuhastelua loppuun asti, mutta salaatti oli erittäin täyteläisen maittavaa ja hyvin onnistunut kokonaisuus. Joel myös kattoi pöydän ja laittoi sen omilla taidoillaan tosi hienoksi.

Valitsimme myös siitä syystä kanasalaatin, koska joelilla oli myös vielä illasta jääkiekko harkat ja nuori urheilija poika tarvitsee hyvin terveelistä ja ravitsevaa ruokaa jaksaakseen liukua jäällä kiekon perässä!
Joel aloitti kjk:n 04-joukkueessa pelaamaan jääkiekkoa kolmisen viikkoa sitten ja hyvin on innoissaan poika harastuksestaan.
Ennen harkkoja ei voi syödä kovin runsasta ja vahvaa ateriaa siksi tämä kanasalaatti on hyvä vaihtoehto ennen harjoituksiin menoa. 
Mikäli ennen harjoituksia syö liian raskaan aterian niin liikuntasuoritus voi mennä pahasti mönkään ja vain siksi, että yksinkertaisesti ei jaksa liikkua ruuan jälkeen kovin tehokkaasti. 

Kevyellä ruualla on kevyempi liikkua!!

Pieni varoituksen sana ennenkuin katsot videon!!
Meillä oli myös siivouspäivä meneillään joten keittiö ei ole ihan parhaassa mahdollisessa kuosissa kuvauksia varten.
Esittelen myös videolla ensikertaa "retro" keittiömme joka todellakin on suoraan sieltä 60-luvulta. 
Keittiöremontti on suunnitelmissa, mutta saa nähdä nyt sitten koska pääsemme sen virallisesti toteuttamaan. 

Tervetuloa keittiöömme ja seuraamaan salaattimestarin puuhastelua, sekä meikäläisen hpinöitä siinä sivulla!Tämä on nyt kokeiluvaihetta ja järkkärillä videointi kokeilua, jote akku olisi varmasti voinut kestää vähän pitempään jos olisin keskittynyt vain Joelin kokkaamiseen. Mutta kotioloissa tulee kaikenlasia keskeytyksiä joten kukaan ei ole mestari syntyessään tässäkään hommassa!


 Hyvin onnistuu Joelilta myös lihan leikkuu joten kyllä tästä vielä hyvä kokki saadaan tulevaisuudessa!


Neljän vuoden ajan poika on hinkunut pääsevänsä jääkiekkoa virallisesti pelaamaan ja emme ole sitä joelille suonut, mutta tänä syksynä alkoi niin kovat poltteet olemaan jäälle, että päätimme ilmoittaa pojan pelaamaan. Ajattelin, että jos lapsi tahtoo harrastaa niin emme me yksinkertaisesti voi olla esteenä pojan harrastukselle. 

Olimme viikko sitten katsomassa Joelin ensimmäistä turnausta ja Joel pääsi yhden pelin verran olemaan joukkueen kapteenina. Pääsipä tämä kapteeni sitten tekemään yhden maalinkin ja oli se kyllä komea maali ja tämä mammakin innostui katsomossa huutamaan niin railakaasti, että isännän piti ihan rauhoitella intoani ja sanoa, että "ole ny hiljempaa"! Ei sille voi mitään jos mammakin niin innostuu lasten pelistä. Hitsiviekkön se peli oli paljon jännittävempää kuin aikuisten peli!

Allaolevissa kuvissa Joel puku peliasun päällensä, piti vähän joulunaikaan mummeille ja vaareille näyttää miltä se jääkiekkoilijan varustus todellisuudessa näyttää.
Hintava on pukukokonaisuus, mutta jatkossa voidaan hyödyntää myynti-vaihto-osto menetelmää, kun ostetaan ja vaihdetaan muiden pelaajien kesken. Titetenkin osan asustuksesta jotuu hankkimaan uuttena, koska jokainen pelaaja on oman kokoisensa ja toisten vanhat eivät vältämättä taas mahdu meidän junnulle.

Joelilla isänsä vanhat pelihanskat kädessä..
Mieheni harrasti lapsuudessaan myös jääkiekkoa joten sieltä jäänyt perinnöksi ainakin vielä sopivat hanskat ja pelikassi!


Meillä lapset ovat viimeinkin löytäneet sen oman harrastuksensa jossa viikoittain saavat käydä ja toteuttaa iteseään. Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen.
Joel kiekkoilee ja juho käy partiota, antoi virallisen partiovalansa ennen joulua ja oli itsenäisyyspäivän sohtukulkueessa mukana. 

Tälläisiin tunnelmiin lopetellaan tänään!6 kommenttia:

 1. Mainio video! :)

  Joelilta sujuu ruoanlaitto hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain onnistuu ja hyvää ruokaa tekeekin, tosin äipän pitää välillä vähän jeesata ja neuvoa kuinka tehdään. Hyvä kokki tulee aikanaan jos tuohon malliin jatkaa! :)

   Poista
 2. Onpas teillä reippaat pikkukokit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan on toisinaan en saa millään niitä tempastua kokkaamaan kanssani ja kun kysyn "no tuleks tekeen mun kanssa" niin kuuluu vain kovaa huutoa ja perään, että no EN TODELLAKAAN!! tee kuule ite, sähän olet äiti ja sun pitää huolehtia ruuasta ja taloudesta! omg... :O

   Poista
 3. Mikä ihana pikkukokki :) Ja miten kotoisalla murteella. Täällä Kiki ihan liikuttui kun kuuli puhetta omalla kielellä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos. Voi kauheeta älähän nyt liikaa liikutu tai joudun lopettamaan videoinnit. Niitä nimittäin tulee vielä lisää video kokeiluja ja sen semmoisia. Mutta hienoa, että ainakin tykkäsit videosta ja sehän onkin se pääasia! :)

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...