maanantai 13. tammikuuta 2014

Kana-ananas laatikko!

Päätin tänään tehdä ruuaksi jotakin mitä en ole pitkiin aikoihin tehnyt!
Meillä syödään melko useasti kanaa, kanasta on vain niin helppo tehdä monenalaisia ja makuisia ruokia. Kaupassa käydessäni yleensä silmäni hakevat jostakin syystä aina kanaruokia melkein ensimmäisenä, tämän jälkeen tulee sitten liha, kala ja muut valmisteet. 

Miten kana onkin niin kovassa huudossa ja suosiossa itselläni, no varmasti sen vuoksi, että se on terveellistä ja kevyttä. Tosin tiedä sitten onko kaikki kana valmisteet niin terveellisiä kuin väitetään? Nykyään melkein suurinosa kanoista on pakattu todella voimakkaisiin mausteliemiin ja marinaadeihin. 
Tosin saanhan poistettua osan marinaadista huuhtelemalla pois varsinkin jos kyseessä rintapalat. Mutta jokaisella on omat tapansa ja makunsa ja minulla on myös omani.

Tänään siis tein kanalaatikkoa joka on todella helppoa valmistaa ja vieläpä hyvääkin sellaista.

Päätin tälläkertaa kokeilla tehdä tämän kanalaatikon kanan rintapaloista. Yleensä teen rintapaloista kanaka-curry kastikkeen, mutta nyt päätin muuttaa suunnitelmiani ja tehdä rintapaloista.


Tässä rintapalat on palasteltu paloiksi ja niille annetaan väriä pintaan paistamalla muutama minuutti ja maustoin currylla. Luulin laittavani hieman liikaa currya mausteeksi, mutta syödessäni laatikkoa valmiina huomasin, että siitä tuli juuri sopivan makuista.


Laatikkoon laitoin kolme purkillista smetanaa joka on sopiva määrä, koska tein laatikon melko isoon vuokaan.
Lisäksi kaksi purkkia flora ruoka kermaa ja kuten saatatte huomata toinen on 15% ja toinen 7%.Tämä johtunee siitä, että olen ostanut eri kermaa eri kauppareissuilla, mutta hyvä yhdistelmä tulee tästäkin. Anansta pari purkkia ja tekee tosi hyvän maun kanalaatikolle.


Pink salttia saatiin paketti miehen serkulta, kun kävi katsomassa meidän muuttoamme ja toi tupaantuliaislahjaksi sitten suolaa, ruisleivän ja jotain makeaa.


Tämä suola sopii ruuanlaittoon ja miksei leivontaankin. Tosin itse käytän sitä enemmänkin
ruuanlaitossa on sen verran suolaista että en ainakaan makeaan leivontaan suosittele!

Tässä onkin laatikon kaikki ainekset sekoitettu keskenään ja laatikko odottaa uuniin muhimaan pääsyä.


Valmis ateria kokonaisuus lautasella ja vähän ketsuppia laatikon päälle niin johan maistuu hyvältä. Lisukkeeksi toissapäivänä tehtyä juustoista salaattia ja ei, kun herkuttelemaan.


Tältä sen pitäisi näyttää uunista tullessaan!


Tässä tulee teille tämän herkullisen kanalaatikon ohje.

1 pkt Kanan rintapaloja
3 prk smetanaa
2 prk ananasta
4 dl riisiä
2 prk ruokakermaa
curryä 
suolaa

Keitä rintapalat kypsiksi, irrota kypsästä lihasta luut ja nahka pois. Paloittele liha pieniksi paloiksi ja ruskista kevyesti pannulla öljyn kera. Mausta currylla oman maukusi mukaan.

Keitä riisit kypsiksi, itse käytän uncel benin vaaleaa pitkäjyväistä riisiä kanaruuissa. Valuta riiseistä liika neste pois. 

sekoita keitetty riisi ja paistetut kananpalat, lisää suola, ananas ja smetana joukkoon. Kaada uunivuokaan ja kaada viimeiseksi päälle kermat. Paista uunissa 200 c:ssa  n. 1-1,5 tuntia tai niin kauan kunnes laatikko on hyytynyt ja saanut päälleen kauniin vaalean ruskean pinnan.

Tarjoile laatikko tuoreen salaatin kera.
Laatikkoa voit muokata omien makutottumustesi mukaisesti.

4 kommenttia:

  1. Meillä tehdään usein sun reseptillä kanaa riisipedillä, joten kokeiluun menee tämäkin :) Kaikki missä on smetanaa on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kiki olet oivaltanut blogini ajtuksen ja merkityksen. Hienoa, että innostut kokeilemaan reseptejäni ja toivottavasti muutkin innostuvat. Vaikka nämä ovatkin ihan simppeleitä ja yksinkertaisia kotiruoka ohjeita, mutta aina näistä voi löytää itselleen jotakin sellaista mitä ei vielä ole aikaisemmin tehnyt. :)

      Poista
  2. Herranen aika, miksi siihen päälle piti tuota ketsuppia töräyttää??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruuanlaitossa ja maustamisessa pätee sama asia kuin kaikessa muussakin, että makuasia on makuasia josta ei voi kiistellä. Sen minkä oppii lapsena niin aikuisena taitaa ja meillä jostakin kumman syystä se ketsuppi töräytetään melko moniin ruokiin. Tosin sinä voit olla sitä laittamatta ja tehdä oman näköisen aterian.

      Poista