maanantai 20. tammikuuta 2014

Hääkuvat ja tekstit järjestykseen!

Olen laittanut monta ruoka postausta peräkkäin blogiini joten nyt vaihdetaan välillä suuntaa.

Olen pitkään halunnut seinälle meidän sängyn päädyn yläpuolelle meistä hääkuvan, mutta sopivia kehyksiä ei ole löytynyt ja muutoinkin koko värimaailma on ollut vähän sekainen koko makuuhuoneessa. Tänne maalle muuttaessamme ensimmäinen huone joka sai pintaremontin oli meidän makuuhuone ja nyt huoneessamme vallitsee rauhalliset vaaleat ja tumman ruskeat värisävyt. Kerrankin olen löytänyt sellaisen värimaailman joka tekee olostani rauhallisen ja jossa viihtyy muutenkin keinussa istuskellen ja vaikka sukkaa kutoen. 

Nyt sain hyvän idean ja sehän oli toteutettava vauhdilla, kun idealamppu syttyy niin se pitää äkkiä toteuttaa tai muuten ajatus jää lojumaan seinän nurkkaan ja sitä ei saa koskaan valmiiksi.

Hääkuvat sai ympärilleen vanhan ikkunan pokan ja tämä sopii hyvin seinälle sängynpäätymme yläpuolelle.


Ikkunan pokaa en lähtenyt sen enempää maalaamaan vaan ihan poistin ylimääräiset roska, pölyt ja teipit. Pesin lasit perusteellisesti ja tässä on lopputulos. Suunnitelmaa tehdessäni halusin karmien olevan rustiikkisen ja vanhan näköinen, koska valokuvatkin tulostin mustavalkoisina.


Mielessäni kävi josko maalaisin pokien reunat valkoisiksi, mutta niistä olisi tullut liian vaaleat ja tavallaan koko ikkunan poka olisi ollut liian vaalea seinällä ja taulu ei olisi ollut niin näyttävä kuin nyt. 


Ostin halbahallista tälläisen kangas sydämen valmiilla tekstillä varustettuna ja jos oikein tarkkaan huomaat niin tekstissä on selvästi kirjoitusvirhe. Meikäläinenkin jopa huomaa ja löytää kirjoitusvirheen vaikka olen ollut koko ikäni surkea puhumaan englantia. 


Löysin meidän kätköistä vielä toisen ikkunan pokan jonka halusin laittaa eteisen senkin päälle koristeeksi seinää vasten nojaamaan.
Tosin tätäkään en maalannut, koska koko eteinen on vielä projekti vaiheessa eli seuraavaksi suunnittelen seinien maalaamista huomattavasti vaaleampaan sävyyn kuin mitä ne ovat tällähetkellä. Vaalean sininen harmonia vallitsee tällähetkellä meidän eteisen seinissä, mutta väri muuttuu vielä tänä keväänä. Sekä olen suunnitellut, kun ilmat alkavat lämpiämään niin pääsen talliin puuhastelemaan omien projektieni pariin ja senkki saa myös uuden värin päälleen!


ISÄNNÄN TALO, EMÄNNÄN TAVAT!
Isännän talo ja emännän tavat ovat hyvä teksti valinta meidän eteisen koriste ikkunanpokaan. Joten sopii maanamainiosti meidän tämänhetkiseen elämän muottiin! 
Vanha piironki vai senkki kummaksi tykkääkin kutsua saa luvan muuttua värityksellisesti!
Lamppu on nyt se samainen jota viime vuonna pähkäiltiin, että kumpi marimekon unikko kuosilla varustettu varjostin vai tämä vaalea ja nyt vaihdoin tämän vaalean käyttöön!


Olen lisää hakemassa pokia varastoon joten saatampi hyvinkin tehdä tilauksesta muutaman valokuva tai teksti pokan, että jos kiinnostaa niin otappa vaikka postin kautta yhteyttä!


10 kommenttia:

 1. Ihania vanhoja ikkunapokia! <3 Vanhat ikkunat ovat kivoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nävät ovat kyllä ihanat ja kerrankin meillä on hääkuvat sängyn yläpuolella joten seinäkään ei ole enään tyhjän ja tylsän näköinen. :)
   Vanhoista ikkunoista saa kaikkea kivaa aikaiseksi, kun jaksaa ja viitsii alkaa tekemään! :)

   Poista
 2. Meillekin noita pokia on kertynyt jo kolme. Sydämessä on taitaa olla peräti kolme virhettä, mutta siksi se onkin oikein persoonallinen sydän. Siis aivan ihanat nuo teidän hääkuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen pokan onnellisena omistajana varmaan voit kuvitella minkä verran pukkasi hikeä otsalle kiinnitellessäni tarroja lasin pintaan :O Varsinkin, kun kaikki tarrat piti yksitellen kiinnittää. Tarran olisi kokonaisina sanoinakin saanut laitettua kerrasta kiinni lasinpintaan, mutta silloin poka olisi tullut vaaka tasoon. Itse pidän mielyttävämpänä pokan olevan pysty asennossa jos tulee koristeeksi lipaston tai senkin päälle! :)

   Kiitos, hääkuvat varmaan ovatkin parhaat jotka ovat meistä aikanaan onnistuneet hyvin! <3

   Poista
  2. Mullakin on muuten kaikki pokat pystyasennossa :D Tekstien laitto on kovaa hommaa, mä saan aina sanat vinoon :D

   Poista
  3. Onneksi sain laitettua uudempaan pokaan tekstin kokonaisuudessa suoraan ja ei tarvinnut tälläkertaa laittaa yksitellen kirjaimia. Haastavaa hommaa, mutta kätevä emäntä pysyy mihin vaan! :O kjeh.. heh.. täytyy myöntää, että olen yllättynyt omista luovista taidoistani ihan itsekin, että mitä kaikkee kivaa sitä voi täällä maalla touhuilla ja suunnitella! :)

   Poista
 3. Oi miten ihana tuo hääkuvapoka. Se on kyllä valtavan hieno ja siitä on varmasti mukava muistella tärkeää päivää. On se kyllä niiiin ihana :) Nauroin täällä pitkän aikaa tuota isännän talo emännän tavat tarraa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olen kyllä ihan myyty tämän taulun osalta. Kyllä kannattaa itse suunnitella ja toteuttaa niin saa juuri sellaisen kuin haluaa. Kuule usko pois vain, että itsekin nauraa hörisin pitkän aikaa tälle isäntä vs emäntä taululle! Isäntä taulu sai tänään täydennystä tarratilauksesta kaupan päälliseksi tulleet perhostarrat! en tie sopivatko ne siihe, mutta jonnekin ne oli ängettävä! :)

   Poista
 4. Hei! Ihan tajuttoman kauniita sisustusjuttuja! :) Saanko kysyä mistä olette tilanneet tuon isännän talo emännän tavat tarran? Haluaisin sen nimenomaan itsellenikin valkoisena! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarrar on tilattu: http://www.tarramaa.fi/
   Tarranaasta löytyy laidasta laitaan erilaisia sisustustarroja joten käveseppä niiden nettisivustolla. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...