lauantai 18. tammikuuta 2014

Banaaninen broilerkastike!

Päätin tehdä tiistaina jälleen broileria ruuaksi, eli kanaa kanaa oli taas tiedossa. Tiistai oli muutenkin kiireinen päivä, kun esikoinen oli kotona kipeänä ja sitä piti hoidella pitkin päivää. Lisäksi kuopus jäi kotiin, kun meillä oli hänen kanssaan lääkärissä käynti päivä ja siinä sekamelskassa enään sitten kerinnyt miettimään mitään suurempia ruokatouhuja joten piti saada helppoa, maittavaa, täyttävää ja terveellistä ruokaa kurniville vatsoille.

Päätin sitten tehdä banaanisen broilekastikkeen jota teen aina silloin tällöin, jos iskee oikein kova himo broileri/kanaruokaa kohtaan.
Muistaakseni tätä on tehty jossakin vaiheessa mitä tänään syötäsiin ohjelmassa, tosin en muista koska ja milloin. 

Näillä aineksilla lähdettiin liikenteeseen...


Pyysin meidän Joelia jälleen avustamaan ruuanlaitossa ja ensiksi ajattelimme, että jospa videoisimme kastikkeen valmistusta. Mutta koko sakilla oli niin kova nälkä ja kiire saada ruoka nopeasti valmiiksi joten päätimme jättää videoinnin ja tehdä sen joskus toisella kertaa paremman ajan kanssa.


Herkut valmiina odottamassa paistinpannulle pääsyä broilerin joukkoon...


Tältä sen pitäisi sitten näyttää ...


Valmis ateria lautasella..


Mikäs sen mukavempaa lukemista hyvän ruuan seuraksi kuin Jeanna d´arc livingi lehden vuoden ensimmäinen numero.
Tosin niin kovanälkäinen kuin olin en pahemmin kerinnyt lukemaan ruokaillessa lehteä vaan keskityin lappaamaan ruokaa kovaan tahtiin suusta sisään. 
Päätin ottaa täyttävän ruuan jälkeen kunnon lepo hetken ja painelin lehden keran sängun pohjalle lojumaan ja ihailemaan lehden kuvia ja juttuja!



Banaaninen broilerkastike

1-2 pk broilerin ohutleikkeitä hunajamarinaadissa
1 punainen paprika
nippu tuore persiljaa
1-2 banaania
1 prk flora ruokakermaa
(1 prk ananaspaloja)

Lisukkeeksi keitettyä riisiä

Ohje:

Leikkaa fileet paloiksi ja paista pannulla kypsiksi, lisää joukkoon paprika, ja paista vielä hetki siten, että paprikat hieman pehmenevät. Lisää joukkoon persilja silppuna ja kerma, sekoittele miedolla lämmöllä ja lopuksi pilko banaanit juuri ennen kypsymistä kastikkeen joukkoon mukaan. Tarjoile keitetyn riisin, ja juustoisen salaatin kanssa.

Yleensä laitan ananaspaloja parikin purkkia mukaan kastikkeeseen makua tuomaan, mutta tälläkertaa pojat pyysivät ettei ananasta laitettaisi. Kokeiltiin vähän erilaista ohjetta tälläketaa.



7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, ja nyt kuule äkkiä testaamaan tätä banaani versiota. :)

      Poista
  2. Herkullisen kuulosia ja näkösiä reseptejä sulla ollu täällä! Meilläki usein syödään broiskua, ni voiskin vähä testailla.. :)
    Ihanaa tammikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan, helppoa ja kätevää valmistaa tämä ateria.
      Samoin sinulle kivaa ja raikasta tammikuuta! :)

      Poista
  3. Tässä olikin kaksi herkkua; kastike ja Jeanne D´Arc samassa postauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain kaksi yhden hinnalla! Ajattelin sen Jeannen laittaa vielä kaupan päälle esille postaukseen. Tosin sitä en ruokaillessa voinut lukea, koska hyvä lehti olisi saattanut sotkeentua banaani kastikkeeseen joten paras oli lukea se sängyn pohjalla lojuten ruuan jälkeen! :) Ihan kiva lehti ja koukkuun jäin. :)

      Poista
  4. Erittäin herkullistahan tuo oli :) Nimerk. Maistamaan päässyt :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...