perjantai 6. joulukuuta 2013

Pikkujoulu tunnelmaa!

Eilen illalla vietettiin meidän kylä-yhdistyksen pikkujouluja.
Meidän perhekin oli nyt ensikertaa kutsuttu paikalle, koska olimme hiljattain muuttaneet kylään virallisesti ja vakituisesti asumaan.

Meidän kylä-yhdistyksellämme on ollut perinteisesti pikkujouluissa toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi ja antaa myös lahja yhdistyksen puolesta.

Kylässämme asuu tällähetkellä 90 vakituista asukasta ja siitä voi jokainen päätellä, että elämää siis on tälläkin kylällä, eikä kylä tosiaankaan ole kuolemassa. Kylämme on elävä ja hyvin tiivis yhteisö, jossa kaikki puhaltaa yhdessä yhteen hiileen. Täytyy vain toivoa, että  perheemme voisi tulevaisuudessa kantaa oman kekonsa korteen ja saada tuoda myös mukanaan hyvää mieltä muille asukkaille. 

Eilen tuli pikkujoulussa kiinnitettyä pariin mielenkiintoiseen asiaan huomiota, esimerkiksi siihen, että nuorille perheille ja lapsille oli varattu omat pöydät joissa istua. Vaikka emme mekään mitään kovin nuoria olla enään, mutta suurinosa vakituisista asukkaista alkaa olemaan jo ikäihmisiä.
Vanhemmat rouvat istuivat omassa pöydässään ja miesväki omassa. Illan emäntinä toimivat talojen emännät, mutta tietenkin he jotka ovat vielä siinä kunnossa, että pystyvät tekemään ja touhuamaan keittiön, kattauksen ja siivouksen parissa. 

Oikeastaan tämä on mielestäni hyvä järjestelmä, että nuoret parit, lapset ja perheet istuvat eri pöydässä kuin vanhemmat, koska silloin he saavat keskutella ja vaihtaa kuulumisia keskenään, koska kuitenkin näkevät harvemmin enään toisiaan . Samoin pätee myös näihin muihin pöytäkuntiin. Tietenkään mitään näistä pöydistä ei ole jaettu miksikään omiksi kuppikunniksi, koska tottakai jokainen voi mennä juttelemaan pöytiin muiden kanssa, mutta näin täällä on järjestetty asiat jo vuosikausia ja varmaan tulee olemaan vielä jonkin aikaa.

Siinäpä "meille nuorille emännille" nyt on haastetta tuoda jatkuvuutta kylän pikkujouluille ja aikanaan astua järjestely remmiin nykyisten jäädessä pois ja siirtyessä istumaan emäntien pöytään.

Emännät olivat järjestäneet meille mm:
Joulupuuron, rusinavellin kera
Arvontaa,
Kahvi tarjoilun joulutorttujen ja piparien kera,
Nousevasta sukupolvesta löytyi musikaalista taustaa ja saatiin kuunnella naapurien lasten soittoa.
Joulupukki kävi ilahduttamassa lapsia ja tuomassa pienet paketit.

Itse jännitimme niin mahottomasti mennä pikkujouluihin, kun tiesimme joutuvamme kävelemään eteen ja  noutamaan lahjamme. Huh.. minkäs sille voi, kun kärsii niin mahottomasti paniikkikohtauksista ja sydän pomppaa sataa, kädet tärisee ja hengitys pihisee. onneksi mieheni lapsuuden ystävä lastensa kanssa istui pöytäämme ja laukaisi tlanteen ja minulta oli jännitys ohi silmänräpäyksessä. Tiedätte varmaan varsin hyvin mistä puhun, kun tarkoitan oikein virallista paniikkia. No niin nyt siis TaRa on tullut julkisesti kaapista ulos ja toteeaa ja tunnustaa kärsivänsä paniikista.
Mutta HEI! melkoi moni kärsii niistä tänäpäivänä joten empä ole yksin tämän asian kanssa.


Näissä kuvissa ollaan ottamassa vastaan lahjoja ja antajin toimivat kylä-yhdistyksen puheenjohta Mikko ja sihteeri Leena
Iso kiitos muistamisesta!


Meidän lisäksi kylään oli muuttanut eräs vanhempi herra ja yhteiskuva otettiin, mutta sitä kuvaa en yksinkertaisesti kyennyt tänne laittaa. Kuva vaan oli niin järkyttävä (premminkin oma ilmeeni).


Johanne ja Juho toimivat kahden pojan orkesterina ja hyvin se soitto sujuikin!


Joulupukki vieraili juhlissa ja kävi jakamassa lahjat niin lapsille kuin aikuisille. Tällä pukilla oli kyllä hyvät jutut ja vitsit. Meidän Joelia ainakin kovasti nauratti pukin kyselyt.


Kiitos kyläyhdityksellemme illasta ja muistamisista!
Postauksen kera voin toivottaa hyvää ja rauhallista joulunaikaa kyläläisille!


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä vain ja toivotaan, että perinne jatkuisi vielä nousevankin sukupolven aikana. Hyvin miellyttäviä ovat tälläiset yllätykset ja kun yhdessä puhalletaan yhteen hiileen niin saadaan jotain näkyvääkin aikaiseksi. :)

   Poista
 2. Todella hienoa tuollainen, että pidetään kyläläisten kesken yhtä :) Ja hienoa kun tulit kaapista ulos, moni peittelee paniikkihäiriötään aivan turhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on hyvä tulla kaapista ulos ja kiskasta mukanaan ne luurangotkin ulos. Jos niitä luurankoja säilyttää siellä liian kauan niin voi tulla melkoiset haittavaikutukset.
   On muuten kumma asia mitä kaikkea paniikki kohtaukset saavat ihmisessä aikaiseksi. "panikoidaanko siis kaikki yhdessä tästä eteenpäin"? ;)

   Poista
 3. Nyt on sitten teidätkin ihan virallisestikin toivotettu tervetulleiksi kyläläisiksi! Onneksi olkoon ja toivottavasti tulette viihtymään siellä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Samaa toivotaan, että viihtyisimme ja enkä todellakaan tahdo muuttaa lähiaikoina yhtään mihinkään. Sen verran kovaa hommaa tuo muuttaminen on, että josko nyt pysyttäs yhden paikan päällä mahdollisimman pitkään. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...