maanantai 11. marraskuuta 2013

Ompelu kärpänen!

Ostimme joku aika sitten tampereen ikea reissulta uuden sängyn ja siitä onkin kuvaa täällä blogin puolella aikaisemmassa postauksessa. 
Silloin uutta sänkyä ostaessamme ja sen kotiin raahatessamme päätin, että sänkyyn on saatava sängynpäätyyn isot jättityynyt. Jätti tyynyt ovat niin ihanat sisutuksellisesti ja tuovat sängyn ulkonäön aivan uudelle tasolle.

Päätin sitten viime viikolla anopin avustuksella huristella ompelukoneella ja tehdä parit jätti tyynyt sänkyymme. Ompelin tyynyjen kankaat ja täytin toisen tyynyn ja ompelin käsin kiinni toisesta päästä. Päätin tämän jälkeen testata miltä tyyny näyttäisi sängyllä ja totesin, että fiasko mikä fiasko. Tyynyn päällinen onnistui ihan siististi, mutta tyynystä tuli kyllä liian iso ja jättimäinen ollakseen pääty tyynynä. 

Vanhasta lakana kankaasta voi tehdä vaikka tyynyjä ja niitä ei ole vaikea toteuttaa. Mittaat sopivat palaset ja ompelet pussiin, täytät vanulla ja ompelet koneella tai käsin täyttöaukon kiinni. Tästä tuli sitten todellakin jätti tyyny ja päätin, että tälle ei tehdä vielä kunnon päällisiä vaan hauduttelen ajatuksia missä tätä käyttäisi ja missä muodossa. Meidän sänkyymme tämä ei ainakaan päädy. Vaikka itse sen olen tehnytkin.Sillä välin, kun minä täytin näitä jätti tyynyjäni joiden kankaat olin ommellut pussiin, niin anoppi teki vanhasta patja kankaasta vielä pari isoa tyynyä. Kävi kuitenkin niin, että nämä anopin tekemät päätyivät sänkyymme pääty tyynyiksi ja toisen oma tekemistäni jätin kokonaan täyttämättä ja mietin nyt mitä sille kankaalle tehdään? Revinkö sen auki ja teenkö siitä pienemmän tyynyn. 


Anopin tekemät tyynysuojukset täytin ja niistä tuli paljon paremmat kuin tästä ensimmäisestä.


Enään ei puuttunut kuin tyynyliinat ja nehän myös ommeltiin vanhoista lakanoista ja pyysin, etä saisin vielä kumpaankin päähän sidonta nauhat. Halusin oikein sellaiset vanhan ajan perinteiset isot tyynyt, tyynyliinat ja naurut päihin.
Nyt on sänky valmis ainakin tynyjen ja petivaatteiden, sekä koristetyynyjen osalta. Mutta jossakin vaiheessa tehdään näihin jätti tyynyihin toiset tyynyliinat vaihtoliinoiksi!


4 kommenttia:

 1. Ompelukärpänen saa mieluusti lennellä meillekkin kun tulee noin upeaa jälkeä :) Sellaista kärpästä en jahtaisi lehti kädessä :D Tuli kyllä kauniit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kärpästä mäkään en jahtaisi lehdellä, enkä talloisi kengän pohjalla littanaksi vaan sallin sen tulevan uusine ideoineen ovesta sisään. Tiedä sitten koska saan ispis kärpäsen ostaa itselleni ihan ihka oman ompelukoneen ja saumurin. Olis meinaan tähän ikään mennessä hyvä alkaa opettelemaan oikein kunnolla ompelemaan niin pysyisi tämä jalo taito suvussa vielä meikäläisenkin ajan! :)

   Poista
 2. Nätiltä näyttävät jättityynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No KIITOS ja kiva, kun miellyttää muidenkin silmää! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...