sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isäinpäivä!

Tänään on se päivä vuodesta jolloin koko suomi juhlii isien päivää ja on aika nostaa liput salkoon.

Meilläkin isäntä nosti virallisesti ensimmäistä kertaa lipun salkoon. Pihassamme on lipputanko ja jotenkin tuli niin virallinen tunne, kun omassa pihassamme hulmuaa iso suomen lippu tuulen voimasta. 
Pitäisi varmaan opetella itsekin nostamaan tuo lippu salkoon jossakin vaiheessa elämäänsä, kun meillä tällähetkellä isäntä on ainoa joka sen homman osaa virallisella kaavalla tehdä. 


Meillä juhlittiin eilen etukäteen isäinpäivää, kun vanhempani tulivat käymään meillä täällä maalla ensikertaa muuttomme jälkeen kyläilemässä.
Lisäksi kutsuimme miehenikin vanhemmat meille syömään, koska eivät ole nähneet minun vanhempiani viimeksi kuin 10-vuotta sitten meidän häissämme. Ei turhan usein siis vanhempamme törmäile toisiinsa ja nyt oli hyvä syy pyytää heitä saman soppakattilan äärelle yhtä aikaa ja saimme samalla juhlistaa isäinpäivää koko porukalla.

Lohisoppa on isäni suurta herkkua ja sitähän minä sitten väänsin ison kattilallisen koko porukalle ja jälkkäriksi söimme mansikka täytekakkua. Sen verran onneton olin, että en muistanut siinä touhutessa ruuan parissa ottaa kakusta kuvaa, mutta äärettömän hyvää se oli, kun 8 munan kakusta ei jäänyt kuin pieni pala jäljelle syötäväksi täksi päiväksi.

Tänään meidän piti juhlistaa isäinpäivää oman perheen kesken ja lähteä aamusta Ikaalisten kylpyllään uiskentelemaan, syömään hyvää ruokaa ja viettämään aikaa yhdessä. Meillä kuitenkin on ollut esikoinen kovassa flunssassa  ja itselläni käsi-ihottuma huonossa kunnossa joten missattiin tämä reissu ja päätettiin sitä siirtää hieman tuonnemas josko porukka olisi paremmassa kunnossa.

Mieheni teki hirmuisesti lättyjä mieli ja pyysi minua tekemään oikein ison kasan plättyjä. Sillä välin, kun minä paistelin lättyjä niin meidän miesväki päätti lähteä käymään pienellä metsäretkellä ja samalla koiria juoksuttamassa ja ulkoiluttamassa. 
Kakkua ei enään tehnyt mieli, kun sitä kahtena viikonloppuna on peräkkäin syöty, mutta plätyt kelpaavat aina mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi lättyjä paistanut joten nyt olikin hyvä aika niitä tehdä.Loppu päivä meneekin sitten ihan rennosti lepäillen ja laiskotellen.


Oikein hyvää ja tunnelmallista isäinpäivää kaikille isille ja papoille!


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä lettuja niin kuin meillä päin sanotaan!

    VastaaPoista
  2. Taitaa maakunnasta riippuen jokainen käyttää vähän eri nimityksiä näille letuille! Mutta me ollaan niitä kutsuttu milloin letuiksi, lätyiksi, räiskäleiksi, plätyiksi jne.. eli käytetään kaikkia mahdollisia sanoja. :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...