keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Aamulenkki luonnossa!!

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Viimeinkin koitti se päivä, kun sain itseäni niskasta kiinni ja raahattua itseni ulos lenkkeilemään ja kuvailemaan marraskuista luontoa.

Nämä sadepäivät ja myrskyt saisivat kyllä pikkuhiljalleen riittää ja tilalle ottaisin mielelläni pienen pakkasen ja lunta. 
Tänään onkin ollut kaunis päivä ja kauniin päivän kunniaksi päätin lähteä kävelemään metsätielle, ottaa koirat, kissan ja kuopuksen mukaani haukkaamaan raikasta ulkoilmaa.

Kuopus on ollut pari päivää poissa koulusta aivan järjettömän flunssan ja yskän takia ja lojunut sohvan pohjalla räkien ja yskien joten päätin houkutella hänet mukaani ulkoilukierrokselle.
Poika suostui lähtemään mukaani, kun kerroin kuinka tärkeää on kipeänäkin edes hippasen käydä raittiissa ilmassa kävelemässä ja tuulettaa flunssaista olotilaa. 

Päätettiin ottaa koirat mukaan lenkille, mutta Miina sai tälläkertaa tyytyä olemaan kiltisti flexin päähän sidottuna. Minulla, kun ei ole puhelimessa Gps:sää josta näkisin missä tytsi kulkee pitkin metsiä joten flexin perässä mentiin ja koiraa harmitti todella vietävästi, kun ei päässyt vapaana kiitämään Elmon perässä. Miinalle on paljon helpompaa kulkea mieheni kanssa vapaana, kun miehellä on Gps puhelimessaan ja koiralla tutkapanta. Minä tosin en ole vielä tätä päässyt testaamaan oikein käytännössä, mutta isäntä esittelee minulle aina metsäretkien jälkeen puhelimellaan miinan kulkureittejä.

Koirien lisäksi saatiin yllättäen Selmakin mukaan metsätielle kulkemaan meidän mukanamme. Kotipihasta lähtiessämme hihkasin pojalle, että katos Selmankin päätti lähteä mukaan. Hienosti kissaneiti seurasi meitä koko matkan välillä pinkoen lujaa ohitsemme ja taas toisinpäin perässä hiippaillen. 

Täytyy myöntää, että viisas kissa ja järkevä sellainen, kun ei lähtenyt omille teilleen vaan seurasi meitä koko matkan. Paluumatkalla tosin päätin ottaa Selman syliini ja kantaa sitä hetken matkaa, mutta hetken se viihtyi sylissäni kunnes pomppasi lujaa pois ja meni omille teilleen.

Muistan aikanani kuinka anopinkin entinen kissa aikanaan seurasi meitä lenkille mukana tai ainakin alkumatkan seurasi ja jossakin vaiheessa katosi omille teilleen. Aika ihmisläheisiä kissat ovat loppujen lopuksi, kun lenkillekin lätevät mukaan vaikka meillä oli koiratkin mukana.
Sieltä se tystsi tulee häntä pystyssä muiden perässä...


Välillä vähän kovemmalla vauhdilla...


Minusta tuntui välillä, että Selma kulki vierellä paljon uskollisemmin ja kiltimmin kuin kumpikaan meidän koirista. 
(hyvät lenkkikaverit meillä)


Moista tekoa ennen en ole nähnytkään. Ensimmäisen kerran Elmo mennä juoksi ja hyppäsi näiden kivien päälle seurailemaan mitä ympäristössä tapahtuu! Tosin kivet ovat olleet aina tässä samassa paikassa, mutta kertakos se sitten on esimmäinen!


Miinaa harmittaa, kun muut saa juosta vapaana. No iskän kanssa sitten mennään taas metsään viikonloppuna vapaana tyttönä.


Tästä sainkin taas idean jatkaa lenkkeliyä koirien ja kissan kanssa jos vain ilmat pysyisivät samanlaisina kuin tänään.


7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :)

  Miinan katse! <3

  Elmolla on hyvä tähystyspaikka.

  Selmassa on vauhtia! :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)
  Miinan katse on kyllä erittäin surke, mahtaako juuri jäänyt kiinni, kun pari kertaa pääsi repäisemään itsensä irti ja poika joutui juoksemaan perään ottamaan koiraa kiinni. :O
  Eipä ole Elmo ennen huomioinut näitä kiviä, mutta nyt varmaan hokasi, että sieltä on hyvä tiirailla mitä ympärillä tapahtuu!
  Selma on varsin vallaton tyttö, juoksenteli välillä kiitävällä vauhdilla ohitse ja taas perään lujaa. On kyllä niin ihmisläheinen kissa, että voih.. <3

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia taas ja tuo Selma on kyllä aivan ihana♥! Onneksi Miina pääsee isännän kanssa välillä vapaanakin metsään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Selma on kyllä meidän perheen sydänten murskaaja, mutta osaa se murskaaja olla välillä oikea tuittupääkin. Tosin selma on todella kiltii, viisas ja fiksu tyttö. Monet ihmisetkin saisivat ottaa siitä mallia. "häpeissä myöntää, että myös me mutta perheenjäsenet"!
   Kyll vain Miina kulkee viikonlopuisin isännän kanssa metsälenkkejä ja viikollakin jos ilmat vain suosivat. :)

   Poista
 4. Sää otat kyllä niin nättejä kuvia :) Näissä tulee melkein marraskuinen metsän raikkaus nenään katsellessa kun on niin tunnelmallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiki! Kiitos ja voin kertoa, että vaikka maisema näyttää karulta ja kaadetulta metsältä niin tuo aurinko tuli niin ihanasti esiin ja se sumu paluumatkalla. Kerrankin osuin oikeeseen aikaan! :)

   Poista
 5. Hienoja kuvia, komeeta luontoo ja luontokappaleita!

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...