torstai 31. lokakuuta 2013

Kuisti uuteen järjestykseen!

Muuttohommassamme on yhtä tuskaa tuottanut huonekalujen järjestys, mihin mikin laitetttaisiin. Luonnollisesti tänne maalle muuttaessamme myös huonekalut lisääntyivät, koska meille jäi melko paljon appivanhempieni vanhoja huonekaluja omaan käyttöömme. Tosin ovat nämä huonekalut niin ihania ja sopivat hyvin malaistalon vanhaan idyliin joten kukapa näistä haluaisi luopuakaan!

Ajattelin vanhan puusohvan siirtää kuistille jossa se saisi kunnia paikan ja jossa voisin istuskella  ja katselle ikkunoista ulos, sekä päivitellä blogianikin. Kuisti on sen verran tilava ja iso, että suunnitellessani huonekalujen paikkaa näin silmissäni miten ihanalta se vanha sohva voisikaan näyttää kuistin toisella seinustalla.

Monet tuunaavat ja tekevät muutosta vanhoihin sohviin maalaamalla ne uudelleen tai valeammaksi kuten nykyään on muotia. Minä taas päätin pitää sohvan alkuperäisessä värissään ja anoppini ja appini on aikanaan teettäneet siihen uuden kannen päällisen joten minun tehtäväkseni ei jäänyt kuin hankkia pehmuste kannen päälle.

Tänään päätin siivouksen yhteydessä, että nyt teen kahdesta kirppikseltä ostamastani patjasta uudet pehmusteet "kukapa ei osaisi patjoista leikellä oikean kokosia paloja"? ongelmakseni jäi lähinnä patjojen päällystäminen ja niin ompelutaitoinenhan minä en ole joten kiikutin kasan kankaita anopille ja niinpä anoppi laittoi omepukoneen soimaan ja ei mennyt kuin tunti ja päällysteetkin oli saatu valmiiksi.

Vanhasta lakanoista teimme päällysteen ja tämä päällyste/ sohvan käyttöön otto onkin pieni kunnianosoitus erästä edesmennyttä vanhaa rouvaa kohtaan. Vanhat perinteet kunniaan ja tällä sohvalla onkin sitten hyvä muistella vanhoja hyviä aikoja. 


Mustavalkoinen kuva jotenkin näyttää paremmalta...

Lisäksi päätin kuistille laittaa jotain muutakin vanhaa näkyville, kun huomasin seinien ylä-osassa olevan sopivasti tilaa. Nimittäin isoisäni kolme vanhaa lakkia. 
Lakitkin saivat huyvän paikan ja nyt nekään eivät ole enään vaatekaapissa pölyyntymässä.


Katsotaan mitä seuraavaksi ideoin ja keksin!

Kuistille tullaan antamaan pientä pintastailausta ja värimuutosta, mutta se saa ainakin hetken odottaa!


2 kommenttia:

 1. Kaunis on kuisti ja tuo vanha puusohva mahtava.Mulla on kans aikamoisen hutera tuo ompelutaito. Ideoita olis vaikka kuinka, mutta siihen se jääkin. Tosin meijän ompelukoneetkin on niin surkeita, että into ees opetella loppuu siihen, kun aluslanka on mykkyrällä :)

  Nuo vanhat hatut ovat kyllä nostalgisia, meilläkin on kolme kappaletta seinällä.

  Mukavaa Pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on kyllä ihana ja nyt se on oikealla paikalla tässäkin talossa. Näissä pehmusteissakin on hyvä istua, kun ovat tarpeeksi pehmeät. (pitänee varmaan lähteä konekaupoille jotta pääsee harjoittelemaan oikein urakalla ompelu. Säkin tarviit uuden koneen niin ei kankaat mene ryppyyn ja pysyvät suorassa linjassa. :)

   Hatut ovat kyllä ihanat, nyt ne ovat seinällä muistuttamassa minua isoisästäni. Oli niin sopiva tila, että oli pakko hyödyntää sekin ja näin se tuli hatuilla hyödynnettyä! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...