maanantai 23. syyskuuta 2013

Ikeaa, ikeaa!!

Blogissani taitaa olla menossa "joku" maanantai postaus buumi meneillään. Milläs muullakaan viikon voisi parhaiten aloittaa kuin postaamalla ajatuksiaan blogiin? Tässä postauksessa käydään läpi meidän lauantai päivän tapahtumia.

Lähdettiin lauantaina kahdestaan isännän kanssa käymään tampereen ikeassa. Kerrankin, kun kahdestaan päästään jossakin käymään niin oli hyvää aikaa rauhassa katsella ympärilleen ja tehdä sellaisia ostoja ja hankintoja joille todellakin oli tarvetta. Tämä oli elämäni ensimmäinen kerta ikea käynnille ja odotin todella innokkaasti pääsyäni tuonne ikean ihmeelliseen maailmaan. Ystäväni käyvät tiheään tahtiin ikeassa joten nyt oli minunkin lähdettävä katsomaan mikä siinä ikeassa oikein viehättää. Tähän asti olen kolunnut nettisivustoa ja kuvastoa, mutta en vain ole saanut aikaiseksi tilata mitään vaikka niin kovasti on mieleni tehnyt. Halusin päästä paikan päälle katsomaan oikein miltä ne tuoteet näyttävät ja millaisia ne ovat. Hyvältähän ne näyttivät ja kerrankin voin todeta, että en pettynyt ikean valikoimaan ja todellakin kaikki mitä ostimme tuli tarpeeseen ja käyttöön. Tälläkertaa ei siis tehty turhaa reissua tampereelle ja heräteosotiksiakaan ei tullut tehtyä yhtään.

Sängynrunko löytyi vaikka tampereelle asti jouduttiinkin sitä lähteä hakemaan, mutta löytyi sieltä  rungon lisäksi verhot, petivaatteet uuteen sänkyyn ja keittiötavaraa jotka todellakin tuli tarpeeseen. Tosin en nyt ala tekemään listaa ostoksista tai tämä teksti venyy ja vonuu niin "pitkäksi ettei kukaan jaksa enää lukea pätkääkään.

"Kyllä ruottalaiset osaavat"
Itse sängynrungon kokoamiseen ei mennyt kuin tunti aikaa, mutta sen sijaan säleikkö vaatikin sitten sellaisen 1,5 tuntia kokoamista ja pähkäilyä. Siis miksi ne laittaa ne ikeassa niin pieniksi osisksi, että järki meinaa mennä niitä kootessa?
Isännällä oli kova homma saada runko kasaan, mutta kehui kuinka ruottalaiset on fiksua sakkia, kun tekevät näin ja näin ja sitten vielä näin. Kehui vielä, että kuinka ne onkin hoksannut tehdä tuollain ja tuollain ei suomalaisissa ole koskaan ollut näin hyvää ideaa!
Ota tästä nyt sitten selvää onko se lopullinen idea hyvä vai huono?


IKEA
Nyvoll (sängynrunko)
Väri: Vaaleanharmaa
Koko: 160x200 
Hinta: 199,00 €
Tähän väliin voin kertoa, että hintakaan ei ole paha ja värikin oli kummankin mieleen. Nyt näette vilauksen nykyisestä makuuhuoneestamme. Ajatuksena oli koota tämä sänky vasta muuton ja remontin  jälkeen uuteen osoitteeseemme, mutta vanhojen runkojen ollessa niin huonossa kunnossa päätimme koota sen jo tähän vanhaan osoitteeseemme.


Valtavasti ihailin erästä pussilakana settiä ikean nettisivutolla ja sanoin miehelleni, että meidän on pakko hankkia uuteen sänkyyn sellaiset ihanan vanhanaikaiset valkoiset pussilakana setit. Mies ei oikein lämmennyt ajatukselle, mutta onneksi siellä paikan päällä sain sen ylipuhuttua ja sain haluamani setit.
Sain maalaisromanttiset pussilakana setit sänkyymme ja onhan ne aivan ihanat nukkua.

Emmie Spets
Pussilakan setti sisältää yhden pussilakanan ja tyynyliinan
Perkaalipuuvillaa
Valkoinen
29,95 €



Olen niin malttamaton ihminen, että en yksinkertaisesti kyennyt pesemään näitä pussilakana settejä ennen käyttöä. Yleensä kehoitetaan pesemään ennen käyttöä, mutta minä purkasin paketista ja heitin suoraan sänkyyn. Nämä eivät nyt ole ihan viimesein päälle siistejä kuvia petin petaamisesta ja osaan sen paremminkin tehdä, mutta en vain malttanut olla ottamatta niitä heti käyttön. Niin kauan odottanut vaaleita petivaatteita.

Lopuksi voineen todeta, että kyllä siellä ikeassa pitää vierailla vielä uudestaan tämänvuoden puolella!
Suosittelen!!

6 kommenttia:

 1. Mäkään en ole vielä käynyt Ikeassa.;-) Kuvastoa olen selaillut.:-)

  Ihana sänky ja vuodevaatteet!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus ikean suunalle olet menossa niin suosittelen poikkeamaan matkan varrella. Tosin varaa aikaa kierrokselle reilusti, katseletavaa ja nähtävää riittää yllin kyllin. Toiset tykkää ja toiset ei, mutta mä kyllä tykkäsin kovasti paikasta. Mutta makuasioitahan nämä kaikki ovat.

   Kiitos sänky on juuri meidän näköinen ja alustavasti olin suunnitellut heinäseivät ideaa, mutta ei se enää tuntunukaan hyvältä, koska sitä alkaa olemaan jo niin paljon joka suunnassa. :)

   Poista
 2. Voi TaRa, sää olet onnistunut mahdottomasta ja tullut Ikeasta ulos ilman heräteostoksia :D Itsellä meni kyllä ensimmäinen kerta ihmetellessä, joten se voi olla ettei tuo toista kertaa toistu ;) Todella kaunis sänky ja nuo vuodevaatteet tekee siitä vielä ihanemman. Alkoi Ikea houkutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin ensin "olet tullut ulos kaapista" ... no hieman menee kirjaimet silmissä sekaisin, mutta sanotaanko, että ikeasta tuli ovista ulos pollea akka, kun ei edes heräteostoksia ostanut. Pitää vissiin antaa kerrankin itselleen pisteitä oikein tublana. Suosittelen poikkeamaan ikeassa ihan oikeesti. :)

   Poista
 3. Heippa, iikkea on mahtava idea-mesta - tykkään ihan vaan kierrellä ostamatta mitään - jota ei kyllä ikuna ole tapahtunut - aina sieltä jotakin on mukaan kulkeutunut. Onpas muuten hieno sänky - väri on ihana. Mulla kanssa haaveissa uusi sänky patjoineen, vaikkei vanhassakaan mitään vikaa ole.. paisi patjoissa - alkaa käymään jo selän päälle.. Isännälle pisteet - hyvät mietteet!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja Tanni tervetuloa keskusteluun mukaan ja kommentoimaan tekstejäni. Lisäksi yritän houkutella sinut lukijapaneelin jäseneksi jos et vielä ole? :) Kiitos sänkyyn olen hyvin tyytyväinen ja viime joulukuussa hankitut patjat tulevat nyt hyvin oikeuksiinsa. Miellyttävä nukkua ja koko makuuhuone tuoksuu uuden karhealle sängyn puulle! Jos haaveilet uudesta sängystä niin suosittelen poikkeamaan ikean kautta katsastamassa ensimmäisenä niiden valikoimat. Meille löytyi ainakin juuri oikea ja sopivat ikeasta, värikin on tosi ihgu! Isäntä sai kyllä pisteet mietteistänsä... ja nyt pitää nolona paljastaa, että luulin ikea tuotteiden valmistusmaan olevan ruotsi.. eipäs ollutkaan. Kokosin maanantaina 6 tuolia ihan itse jotka ostimme tuolta ikean reissulta ja kas..kas.. pohjassa lukikin made in china! :O

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...