lauantai 3. elokuuta 2013

Party Time!

Mainitsin aikaisemmissa postauksissa, että vietimme 10 vuotis hääpäiväämme heinäkuussa ja nuorimman pojan 9.vuotis syntymäpäivää. Heinäkuussa toki on muitakin juhlia perheessämme, mutta heinäkuussa jäi juhlat juhlimatta ja kakut tekemättä muiden kiireiden vuoksi. Päätimme pitää kuopuksen  synttärijuhlat tänäviikonloppuna ja samalla ajattelin tehdä kaksi täytekakkua toinen pojalle ja toisen hääpäivä kakuksi. 

Perjantai aamuni alkoi melko vauhdikkaasti siivoamalla kotia pojan partyja varten ja piti myös leipoa kakkupohjia ja hommaa tulisi juhlavalmisteluissa riittämään muutenkin paljon. Vielä olimme iskeneet parturireissun kaupunkiin samalle päivälle ja pääsisimme koko perheen voimin istumaan parturin penkkiin. (kukapa ei lapsensa takia uhrautuisi)?

Parturireissulla hoidettiin samalla kauppareissu ja viimehetken ostokset, puuttuvat ruoka ja leivonta tarvikkeet.
Parturin jälkeen painettiinkin kaasu ja auton nokka kohti kotia vauhdilla sillä kello oli melkein puoliseitsen illalla, kun pääsin toista kakun pohjaa leipomaan ja pizzoja väsäämään.

"Nyt mä ymmärrän miksi kokit ja leipurien otsasta valuu hikivesi suoranaan! no jos tällä helleaalolla alkaa juhlia suunnittlemaan, leipoo pari kakun pohjaa, pari isoa pizzaa ja vielä täyttää, koristeleekin ne samana päivänä niin ei mikään ihme jos vesi alkaa otsasta 
putoamaan"

Tosin ensimmäisessa kakunpohjassa kävi perinteiset eli keskeltä jäi raa-aksi ja pinnalta paloi, roskiskamaa heti uunista ulos tultuaan. Eipä siinä voinut kuin suu mutrussa aloittaa urakka uudelleen ja seuraava alkoikin jo muistuttamaan kakkupohjaa ja loputkin hommista alkoivat sujua kuin vanhalta leipurilta. 

Siinä hikoillessani pizzapohjia vääntäessäni ja kakku pakertaessani valmiiksi ajattelin, että tätä hommaa en kyllä ammatikseni tekisi! Olen aikanaan kylläkin suorittanut hotelli- ja ravintola alan tutkinnon, mutta harrastuksena ja plokistaanisessa mielessä ruuan- ja kakkujen valmistus tuntuu paljon mukavemmalta!

Kakun pohja valmiina ja hyvinhän se onnistui alkuvaikeuksista huolimatta!Kakkujen kuorutus tehtiin sokerimassasta , marsipaanista. Täytteeksi valitsin tälläkertaa vanilijamousen ja mansikkahillon.


Hyvä syys syödä suklaata...
Liivate ja vaniljasokeri tuli kuitenkin vanilijamousseen.


Näyttää melko makealta paukulta, mutta suosittelen näitä lastenkutsuille. Vaatokarkkeja joiden kärki kasteltu sulassa suklaassa ja tämän jälkeen vielä erilaisissa sörsseli sekoituksissa. Nämä menivät kaikki kaupaksi ja aikuisetkin innostuivat niitä napostelemaan. "se suklaa veti puoleensa"!


Kaksi pellillisellä pitsaa pitäisi ainakin alkuun päästä juhlissa...
Ensimmäiseen pitsaan laitoin jauhelihaa, tonnikalaa, persikkaa, pizzamaustetta ja juustoraastetta. Toiseen pizzaan kinkkukuutioita, ananasta, pizzamaustetta ja juustoraastetta tietenkin. 
Perus pizzapohjan ohjeella väsäsin ison taikinan ja ruokaöljyn sijaan käytin oliviiöljyä.


Meikäläinen ei kuulu niihin synttärijuhla valmistelijoihin joka suunnittelesi juhlia tietyn teemen tai värin mukaan, vaan meillä nyhjästään täysin tyhjästä ja valmistellaan pöytä omalla luovuudella.


Poika löysi kaupan servetti hyllystä party painatuksella olevia servetttejä joten sen mukaan sitten mentiin. Minä löysin pilkkusia ja päätin sekoittaa niitä joukkoon mukaan. Lisäksi spiderman mukit päätyivät ostoskorin pohjalle ja kassan kautta kotiin.


Poika sai itse päättää ruusukimpun värinkin ja keltainenhan sieltä mukaan lähti. Itse en pistänyt yhtään vastaan keltaista väriä, koska soveltuu hyvinkin tähän värikkääseen pöytään ja kesäisiin juhliin.


Siinäpäv sitten kattausta ja kakkuakin näkyy jo vähänsen. Omia nimikko ilmapallojakin löytyi kaupan hyllyiltä ja niitä puhalleltiin muutamat ja ainakin keltaista vilahtaa ruusujen yläpuolella.


Sitten onkin niiden kakkujen vuoro!!
Ensimmäisenä Joelin 9.v synttäri kakku ja kun se on saatu tuhottua niin sitten käydään kiinni meidän 10.vuotis kakkuun.


Laitoin aamusta hopeakuulia kakun pintaan ja huomasin vasta tehtyäni, että keskelle syntyikin sydämenmuotoinen asetelma... 


Yhdessä reunassa on kuulan painaumajälkiä, kun huomasin vasta laiton jälkeen, että kuulat pitää siirtää reunemmalle! "osa kuulista tainnut putoilla pois kyydistä siirtelyn aikana"!


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä maittavia ja hyvin onnistuneita. :)

   Poista
 2. Oi jospa oisin saanut olla mukana...:)

  VastaaPoista
 3. Nyt alkoi kyllä kakuttamaan :) Yleensä tuppaa tulemaan roskiskamaa, kun yritän saada pohjaa aikaiseksi, mutta täytyy kokeilla josko toinen kakku olisi hyvä kakku. Kyllä huomaa, että on ammattitaitoa takataskussa, on ne niin nätit leipomukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattitaidosta niinkään tiedä, mutta voin kertoa... olen hyvin tyytyväinen näihin teoksiin. Kerrankin sain kakut onnistumaan juuri haluamallani tavalla! :)
   Ei muuta kuin kuule kakkua vääntämään ja herkuttelemaan....
   Kyllä niitä meikäläiselläkin roskikseen lentelee mennen tullen, mutta mikä se sellainen kotikokki olisikaan jolla heti ensimmäisestä kerrasta onnistuisi :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...