sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

P.O.K.A.S.S.A pitelemistä!!

Tämän viikon aikana on ollut enemmän kuin vähemmän tilanteita joissa on ollut pokassa pitelemistä. Tänään en yksinkertaisesti enään pystynyt pitämään pokkaa vaan repesin niin totaaliseen nauruun! Nauruun on monta hyvää syytä ja välillä tekeekin hyvää hörähtää oikein perusteelliseen nauruun!

Toivottavasti tekin saatte nyt pyrähdellä nauruun tämän postauksen aikana. Sillä jos nyt ei kukaan repee nauruun niin mä lopetan bloggaamisen tähän! 

Tämän postauksen aiheet:

Willy Wonka

Nupep Niän

V.O.N.K.A.L.E

Saapas asseetas

Aatas, aatas

Mestarimme Elmo

______________________________________________________

Viime kesänä ostin itselleni halba hallista aurinkolasit jotka eivät olleet hinnalla pilatut. Taisi maksaa ihan parinkympin verran,  ja  olin niin tyytyväinen saadessani sellaiset isopokaiset lasit jotka muistuttivat minua 50-60 luvusta. Siihen aikaanhan käytettiin sellaisia järjettömän suuripokasia laseja jotka peittivät melkein puolipäätä piiloon lasien alle. 
Laittaessani nämä tublapoka arska lasit silmilleni repesin nauruun nähdessäni ne päässäni ja niin repesi myös esikoiseni. Ensimmäisenä kumpikin alkoi laulamaan, että willy wonka, wili wili vonka. Tätä laulua meillä alettiin säännöllisesti laulamaan minun pitäessäni päässäni näitä hehtaari pokia! 
Nyt jos joku miettii mikä ihme se willy wonka on niin seuraavaasta linkistä pääset kuuntelemaan erään biisin ja nauramaan makeaan ääneen.
http://www.youtube.com/watch?v=R5-sNqJW7Hs
Nyt olet todennäköisesti klikannut linkkiä jota käskin, katsonut videon ja nauraa hekottanut kovaan ääneen ja todennut, että eräs näyttelijä on ihan ehdoton ykkönen!
Willy wonkat meni rikki ja taralta meinasi päästä iso poru. Tänäkesänä piti mennä ja ostaa uudet wonkalasit, mutta samanlaisia ei enään löytynyt halba hallista. Halba hallista löytyi tilalle toisenlaiset ja nämä lasit päähäni laitettua aloin jälleen laulamaan vili, vili, vonkka vonkka. Jostakin kumman syystä vili, vili, ei mennytkään tälläkertaa enään läpi, eikä se jaksanut meitä enää naurattaa. Oli sitten pakko kysyä pojaltani, että "no miltäs mää nyt näytän"? Poika hetken katseli ja totes kovaan nauruun sää näytät  isosilmäiseltä kärpäseltä! Ajattelin heti automaattisesti, että tietenkin raatokärpäseltä!

Allaolevassa kuvassa on nyt sitten kärpäslasit päässä!

"mitähän ne seuraavaksi keksivätkään"?

Nupep Niän

Näistä mun keksimistä sanayhdisteistä ei taida saada enää kukaan mitään tolkkua? Mutta yritäppä lukea sana oikealta vasemmalle niin jokos alkaa tulemaan sanalle tolkkua?
No siinähän lukee selvästi Näin pepun!
Jokainen voi mielessään miettiä mitä tämäkin tarkoittaa? Mikäli lukisin jonkun toisen kirjoittamaa postausta ja siinä lukisi tuo sama sanapari niin voisin kuvitella, että kirjoittaja on laihtunut muutaman kilon ja pystyy jopa näkemään oman peppunsakin. Meillä pyöreillä ja huonoselkäisillä ihmisillä on kankean vartalon takia epätoivoista yrittää kääntää päätään selän suuntaan ja yrittää katsoa peppuaan. Pää ja niskat eivät vain anna jäykkyyden vuoksi niin paljon periksi vaikka kuinka pyörisi ja hyörisi ympyrää peppunsa nähdäkseen. Tässä postauksessa ei ole kuitenkaan kyse oman persahterini näkemisestä vaan aivan muusta...
Oltiin palaamassa kalareissulta takaisin kotio ja huusin siipalleni autossa, että stop tykkänään ja äkkiä!! Sanoin vielä, että peruutas autolla pari metriä taaksepäin  ja nopeasti. Minä nappasin jälleen kameran kauniiseen kouraani ja painelin autosta ulos lujaa kuvaamaan sitä mitä piti jo edellisellä reissulla kuvata, kun samaa reittiä ajettiin takaisin kotiin.

Mä näin pepun ja hienon pepun näinkin, eikä ollut kuulkaas ihan mikä vain peppu!! Yleensä ei ole tapana tuijotella toisten peppuja, mutta tämä peppu oli kyllä ihan omaa luokkaansa!

Eikös allaolevassa kuvassa ole ihan selvästi hyvin muodokkaat pakarat, ja soreasti lähtee kapea lantio ylöspäin. Siinä se istuu kannon päällä komeasti ryhdissä. Mutta todellisuudessa tämä on mänty ja männyn koko varsi peppuineen päivineen!V.O.N.K.A.L.E

Vonkaleppa hyvinkin, kolmena iltana seistiin joen rannassa ja yritettiin saalistaa lohia joesta, mutta eipä koukkuun tarrautunut ainuttakaan lohta. Yksi lohi kävi maistelemassa meikäläisen kuvaa ja jäi kiinnikkin koukkuun, mutta pääsi pirulainen karkuun. Siinä sain kimmokkeen, että seuraavatkin kaksi iltaa seistään jokivarressa ja yritetään niin kauan, että edes yksi saalis saataisiin koukunpäähän kiinni. Kolmantena iltana se sitten tapahtui viimein ja vihdoin kova yritys palkittiin. Minä ja pojat emme koukkuihimme saaneet saalistettua yhden yhtäkään kalaa, mutta isäntäpä päätti napa oikein vonkaleen peräti sellaisen pari grammaa painavan ahvenen! Silloin mää ajattelin, että nyt riittää kalahommat tältä kesältä ja, kun kerta ei tule mitään niin ei sitten kertakaikkiaan tule!
Kolme iltaa jokirannassa ja yksi ainoa ahven saaliiksi.

Vonkale jahti jatkuu..
Lähdettiinpä sitten mökille viettämään yhteistä loma-aikaa ja ajattelin heti, että mahtaisiko tänäkesänä kalaonni suosia yhtä hyvin kuin viimekesänä. Esikoinen onki virvelillään  neljä isoa haukea rannasta käsin ja oli polleeta poikaa. Kukapa ei olisi ensimmäisen haukensa saaneena? Nytkin pojat menivät järvenrantaan onkimaan, mutta tälläkertaa virvelit vaihtuivat perinteisiin mato-onkiin. Jälleen alkoi se pienten kalojen onginta ja niitä ahvenia alkoi taas näkymään kasapäin rannalla. 
Aikani siinä katseltuani poikien ahventen nostelua järvestä totesin, että nyt riittää tää ahven touhu ja päätin ottaa virvelin kauniiseen kouraani. Läksin toiselle reunalle seisomaan virvelini kera ja heitteleen sitä kiukuspäiten järveen. Jossakin vaiheessa pelästyin niin, että hyvä etten kussut alleni. Iso hauki pomppas ihan nokkani edessä ja loiskautteli vesiä ympärillään. Ajattelin, että piruakos siinä loiskauttelet mene sinne koukkuun loiskauttelemaan! Jatkoin vain edelleen virvelin heittelemistä siinä toivossa, että kyllä mä sen kalan vielä nappaan!

Aikainen mato kalan nappaa..
Niinpä nappasin minäkin tälläkertaa, hauki päättikin napata meikäläisen koukkuun koko voimallaan kiinni ja minä aloin kiljumaan miehille, että mulla on täällä kala kiinni ja joku vois tulla nyt auttamaan ja lujaa ettei se taas karkaa käsistä. Esikoinen tuli lujaa juosten ja alkoi vetämään siimasta ja niin vedin minäkin. Vedin sitten niin lujaa innoissani ja siinä vetäessäni siimaa päätin siirtää toista jalkaani eteenpäin saadakseni sen kalan sieltä järvestä. Siinä jalkaani siirtäessä huomasin kuinka suon pinta petää altani ja muutaman sekunnin päästä olikin toinen jalkani alushousun rajaa myöden suossa. Siinä sitä sitten hetken huusin, että otakaa se kala nyt kiinni ja äkkiä mä uppoan tänne suohon ja mulla on vielä ainakin puolilitraa vettä saappassa!! 
Siinä enää voinut muutakuin revetä ihan järjettömään naurunpyrähdykseen ja sanoa, että on tämäkin yhden sortin kalastus touhua!!

Kilonen vonkale tuli ja oli muuten elämäni ensimmäinen 
HAUKI!!!

Kyllä nyt kelpaa hypellä onnesta ja ilosta, kukapa ei hyppelisi elämänsä ensimmäisestä hauki saalistaan. 
Kuvasta voi myös nähdä vasemmanpuoleisen hosun puntin olevan melko märkää suomömmöä täynnä ja tässä kuvassakin saappaassa on vielä se puoli litraa vettä!!Asseetas sapaas

Tämänkin otsikon sanat, kun luet takaperin niin saat sanat selville. Siinä lukee selvästi Saapas sateessa. Suohon mulkkauksen jälkeen saapas oli täynnä vettä ja vettä täynnä olevaa saapasta on todella mukava yrittää itse repiä jalasta pois. Piti mies huutaa apuun, koska nämä saappaani ovat vielä sarjassa jääneet minulle pieneksi ja ovat todella hankala vetää jalasta pois. Saapasta kiskottiin muutama minuutti pois jalastani ja kyllä se sieltä lähti, meinattiin jo leikata puukolla kokonaan halki. Isäni laittoi fiksuna miehenä saappaani kuivumaan ja sanoi, "annan sulle nyt omat saappaani ja ne ainakaan eivät ole noin tiukat kuin teikäläisen"! Otin sitten isukin saappaa villasukkineen jalkaani ja painelin takaisin rantaan, oli pakko mennä testaamaan sattuisiko vielä toinenkin hauki nappaamaan koukuuni kiinni!

Saapa sateessa kuivumassa ...mitäs tähän kuvaan sitten pitäisi sanoa?Aatas, aatas

Tämä meikäläisen salakoodi alkaa olemaan jo tuttua juttua joten luepas sanat takaperin niin  selviää tämänkin jutun otsikko.

Rannalla kalastellessani huomasin, että yläpuolellemme alkaa kerääntymään tummia pilviä ja sehän oli selvä, että vesisadetta oli luvassa. Eipä kauan mennyt, kun sitä vettä tuli 15 minuutin aikana ja lujaa, ajattelin hetken, että kohta varmaan jyrähtääkin ja lujaa, mutta onneksi ei jyrähtänyt. Sade loppui yllättävän nopeasti ja päästiin uudelleen jatkamaan tätä kalastustoiminta harrastustamme tosin huonoin tuloksin. Illasta vielä tuli tummia pilviä mökkimme suuntaan, mutta onneksi se ukkonen suostui paukkutamaan kauempana.

Ylläolevassa kuvassa kuitenkin saapas sateessa kuivattelee itseään!
Allaolevassa kuvassa näkeekin sateen parhaimmillaan.


Mestarimme Elmo

Mikä on mennyt koiran kasvatuksessa pahasti vikaan, kun ei suostu tulemaan veneeseen?? Meidän entinen koira nimeltään Sasa (Revonhännän Casanova) rodultaan puhdas tiibetinspanieli. Sasan ei tarvinnut kuin kuulla sana KALA ja koira oli veneen kärjessä istumassa ja kovaa kyytiä menossa kalaan. Aina kalan saatuamme ja nostettuamme sen veneeseen oli sasalla pakottava tarve saada riistää tältä kalaparalta henki ja haukkua räksyttää sille monta minuuttia. Sasa seurasi tarkkaan kun onkea tai virveliä heitettiin ja kyttäsi oikein veneen keulasta, että koska nappaa kiinni. Sasaa taas uinti ei kiinnostanut ja pari kertaa sen tuossa järvessä uitin, mutta reantaan se meni ja lujaa. Vesi ei vain ollut sen suosikki, mutta vesille mentiin silti veneellä. 

Entäpä sitten Elmo no.. 
Elmo ei siis veneeseen tule haukkuu kyllä vierellä, kun muut sillä lähtevät soutelemaan. Mutta kun yritän pyytää mukaan niin ei sitten niin millään uskalla tulla! Järvellä soudellessamme koira istuu rannalla, haukkuu ja vahtii tarkasti souteluamme eikä varmasti poistu rannalta ennenkuin vene on tullut takaisin rantaan omalle paikalleen. 
Kuinkas kävikään??
Lähdimme siippani kanssa veneellä soutelemaan ja virveliä heittelemään, kokeiltiin josko vielä koukkuun jäisi hauki kiinni! Elmo jäi rannalle jälleen katselemaan, vahtimaan ja räksyttämään meille. Pojat jäivät koiran kanssa rannalla ja vanhin poika heitteli mato-ongella. Elmo vain tuijoti meitä veneelle päin ja jotenkin sen tuijotus huvitti meikäläisiä, koiraherra päätti lähteä uimaan ja ui lähimmän kiven päälle istumaan ja sieltä jälleen katseli meidän venetouhuiluamme. Jotenkin tässä vaiheessa mua jo alkoi naurattamaan tämän meidän elmon touhut.
Kunnes sitten kävi niin, että...
Elmo päätti lähteä uimaan meidän veneen luokse ja lukuisista ei huudoista ja komennuksista huolimatta jatkoi vain uimistaan tuijottaen samalla meidän venettämme. 
Ajattelin, että otan koiran kiinni ja vedän veneen kyytiin, mutta tämä pikkupirulainen ei suostunut tulemaankaan lähelle venettä vaan kiersi veneen ympäri ja ui takaisin rantaan!

"toinen oli venekoira ja toinen on vesikoira"!

Sieltä se ny tulee...


No tules tänne nyt sitten... jaa et sitten tulekkaan. 
Eihän tässä enään voi revetä muutakuin nauruun!!
Koira ui sitten kaiken kaikkiaan yhtäjaksoisesti 100 metriä.
Uiminen on elmon mielestä kivaa hommaa ja kalastuskin, mutta sen voi ilmeisesti tehdä näinkin...eli uida kalastajien perään!


No joko repeette??
Mä ainakin repesin tämän koira touhun jälkeen melkoiseen nauruun!!


4 kommenttia:

 1. Komeat aurinkolasit! :)

  Ja tuo puu on mainio bongaus! :)

  Onneksi kesä kuivaa sen minkä kastelee. ;) Teidän perheessä on ollut kalaonnea. :) Kireitä siimoja jatkossakin! :)

  Elmo toimii kalastuksenvalvojana. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkolasit on ihan jees, tosin vuorokauden sisällä läks toinen linssi karkuun. Näppäränä miehenä isäntä sai nekin kursittua takaisin paikoilleen.
   Kyllä kesä kuivas, mutta tänään laitoin housut viimein pesuun, kun päästiin takaisin kotiin ja kyllä ne pesun tarpeessa olivatkin! Joel sai tänään elämänsä ensmäiset 2 haukea!! joten siimat pysyy kireällä jatkossakin.

   Elmo on kyllä ihan paras tässä valvonta hommassa.. ja taitaa myös toimia rantavahtina! :)

   Poista
 2. Kyllä täällä revettiin, nauroin niin, että piti jo kädella tukea selkää nauraessa :D Peppupuu on selvästi käynyt ottamassa sellaiset silikoni-implantit peffaansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silikooni implantit tai ei, mutta valtavat pakarat sillä ainakin oli! Onneksi huomasin tuon melko erilaisen luonnon kappaleen siellä tien varrella. Näitä erikoisia kuvia tulee niin harvoin saatua, mutta aina silloin tällöin kohdalle osuu joku hauska juttu!

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...