torstai 18. heinäkuuta 2013

Meillä tehdään töitä!!

Osuvammalla otsikolla ei voisi enään postaustansa aloittaa!
Meillä tehtiin pari päivää oikein kunnon urakka töitä, päästiin koko perheen voimin tyhjentämään heinävinttiä. Heinävintin tyhjennys touhuissa tuli oikein entiset hyvät ajat  mieleeni, lähinnä ajattelin perinteisiä heinähommia kovassa helteessä heinäpelolla ja raskaiden heinäpaalien heittelyä heinäkärryn kyytiin.

Mieheni kotona ei ole enään vuosiin tehty heinähommia, kun ei ole ollut tarvetta heinälle. Karjaa ei siis ole talossa ja emme mekään aio karjatilallisiksi.  Karjatilallisiksi rupeaminen vaatisi todella suuret laajennukset ja investoinnit joten olemme päättäneet pidättäytyä kylmästi tästä asiasta.

Heinähommiahan voi tehdä vaikka ei olisi karjaakaan..
yleensä olen tottunut laittamaan heiniä heinävintille sisään luukusta, mutta mehän olemmekin erilainen perhe ja lykkäämme heiniä ulos vintin luukusta. Tästä heinävintin siistimisestä päätti tietenkin mieheni joka todellakin osaa keksiä meille laiskoille ihmisille lomallakin tekemistä. Miehen olessa kesälomalla ei tullut kyllä mieleenikään, että meillä istuttaisiin paikallaan tai haaveltaisiin. Mieheni on vain yksinkertaisesti niin kova touhuamaan ja tekemään, että  saa lennosta tempaistua muutkin tohinaansa mukaan. 

Hyvä ide!
Ideana tämä heinävintin tyhjennys kuullosti todella upealta idealta, kerrankin oltiin miehen kanssa jostakin asiasta samaa mieltä. Nimittäin vintin tyhjennyksen tarkoituksena olisi se, että siivottuamme sen saisimme sinne tyhjää tilaa meidän tavaroillemme. Muuttohan on tuonne tilalle melko lähellä joten roudata pitäisi meidän kamat sinne ensin nykyisestä talostamme. Mieheni vanhemmat ovat aloittaneet rakennusprojektin nimeltään omakotitalo ja siinä projektissa menee tovi ennenkuin saavat omat tavaransa ja mööbelinsä siirrettyä uuteen taloon!
Lisäksi meillä on tarkoitus tehdä heinävintistä pojille touhuamispaikka jonne voidaan laittaa esim: trampoliini ja muita ajanviete- ja harrastus juttuja. Näin ollen voivat talvisinkin käyttää trampoliiniaan hyväksi ja treenailla hyppimistä sisätiloissa. 

Heinävintin siivous projekti ei ollut ihan niin helppoa hommaa kuin aluksi kuvittelin. Vintille oli kertynyt vuosien varrella todella paljon roinaa ja varsinkin sellaista roinaa jotka päätyisivät kylmästi kaatopaikalle. Romujen ja roinan keskellä oli tietenkin valtava määrä irtoheinää ja vielä niiden seassa kokonaisia ehjiä heinäpaaleja. Heinäpaaleista osan päätin kylmästi säästää. Osa paaleista ja irtoheinistä vietiin naapurin mulleille makuuheinäksi. Hommat jäivät vähän vielä kesken ja jatkamme lähiaoikoina operaatio heinävintin tyhjennystä. Saatiin kuitenkin senverran tilaa, että meidän mööbelit mahtuvat sinne suojaan muuton ajaksi!

Sitä huomaa miten ajankuluessa ja vuosien saatossa voikaan romua kerääntyä ja paljon heinävintillekin!Rouva odottelee josko hommat pääsisi alkamaan..


Siitä se homma lähtee pikkuhiljalleen etenemään...
Lumilapio on hyvä keksintö heinien poistoon vintiltä..


Posket punaisena pakerretaan hommia...


Hyvin näyttää kuopuskin pärjäävän isojen rinnalla...


6 tuntia tehokasta jumppaa heinien kanssa kuopuksella ja kun kysyt ottaako henkeen? jaksatko vielä tehdä? Saat vastaukseksi suoraan, että "tää on ihan sairaan kivaa, tullaanko huomenna  uudelleen"?


Kuopuksen käsissä heinät suorastaan lentää ulos luukusta..


Ketteränä poikana kuopus pomppas luukusta alas kärryyn ja meni tasoittamaan kuormaan. 
Tämä poika ei pieniä kuormia nostele!Pientä punoitusta nähtävillä kasvoilla ja hikipisaroita otsalla!
Mitään en ole tehnyt... täsä mää nyt istun ja otan pienen lakisääteisen tauon heinähommissa. Nestettä meni varmaan kaikilta 1,5 litran verran kurkusta alas sen verran tuli koko porukalla hikoiltua.
 Lisäksi lihasjumppaa tuli tehtyä oikein kunnon pläjäys joten parit banaroolit tuli lihaskipuihin napsittua kurkusta alas ennen nukkumaan menoa. 


Mutta pitää sitä raskaan työn keskellä vähän irroitellakin..


Tässä ilmeisesti odotellaan tyhjää peräkärryä täysinäisen tilalle. Selvästi siis tauon paikka ja tuosta, kun tippuisi alas maahan niin tämä likka ei kävelisi vähään aikaan...


Toisena päivänä kuopus ei ollut enään aktiivinen heinähommiin, mutta kekkas pyöräillä vintillä vanhalla polkupyörällä.
"vain jarrut puuttuu, onneksi on seinät edessä niin ei pääse putoamaan vintiltä alas"!
Jarrut nimittäin oikeastikin puuttuvat tästä menopelistä.
Esikoinen teki vasta toisena päivänä heinähommia kiitettävään tahtiin, mutta tässä vaiheessa ollaan jo lopettelemassa päivän urakkaa ja päätti vasaralla testata lautojen kestävyyttä.


Kyllä maalla hommia piisaa...


6 kommenttia:

 1. Heinävintit ovat loistavaa tilaa harrastetilaksi ja lapsille leikkeihin - sateelta suojassa. :) Vinteillä on järjestetty juhlia ja tanssejakin. :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kävi mielessä, että pitäisikö järjestää tanssit, mutta taidetaan ne unohtaa ainakin toistaiseksi. Kuulemma tuossa vintillä ovat joskus aikanaan tanssineetkin! :)
   Viriketila tulee varmasti hyvään käyttöön ja idea lähti ihan mieheni ideasta joten en ollenkaan pidä ideaa huonona! :)

   Poista
 2. Raskasta, mutta hauskaa koko perheen huvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kyllä tykkäs koko perhe, harvoin sitä pääsee enää tänäpäivänä pöllyttämään heiniä oikein urakalla. Tässä touhussa ei kerkiä turhautumaan ja purkaa erinomaisesti stressiä! :)

   Poista
 3. Kyllä teillä on siellä urakkaa piisannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä jäi hommat vähän kesken, mutta tässä lähiviikkoina pitänee mennä tyhjentämään vintin toistakin puolta. Eli tyhjennys operaatiolle on tulossa vielä osa 2 :)"jossakin vaiheessa"!

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...