sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Marjat mehuksi!

Eilisen päivän tohinaa...
Meidän miesväki jatkoi tiistaina poikien kanssa aloittamaani klapien kantamista puusuulin suojiin ja minä päätin hyödyntää oman aikani marjapuskien tyhjentämiseen.
Anopin pihassa marjapuskia riittää ja koko eilien päivä vierähtikin niitä tyhjentäessä. 

Melkoisen kuuma päivä olikin marjoja nyppiä puskista, mutta onneksi tuo puskien tyhjennys ei ole mitään ylenpalttisen raskasta työtä etteikö sitä tekisi kovalla helteelläkin. Pitää vain muistaa varata tarpeeksi nestettä viereen, suuojata pää auringonpistokselta ja aurinkorasvaa tarpeeksi ettei nahka kärvenny pahasti. Laitoin todella kevyet vaatteet päälleni ja ajattelin, että nyt saa jalatkin aurinkoa oikein urakalla. Jalat eivät kärsineet yhtään, mutta sensijaan sain selkäni melkoisen punaiseksi puskapuuhissa. 
Anoppini autteli minua puskien tyhjennyksessä ja 3 sangollista saatiin mutaherukoita kootuksi. Vielä jäikin muutama puska täyteen marjoja joten pitänee vielä mennä alkuviikosta jatkamaan tyhjennystä. Lisäksi tuli sangollinen punaherukoita, mutta uudet puskat eivät olleet vielä tehneet marjoja ja ensikeväänä sitten odotellaan josko ne alkaisivat tuottamaan satoa.
Tänään päivä kuluikin mehustamisen merkeissä ja muutoin kotia siivoillessa. 
Itse laitan mehut muovipulloihin ja pakastan, pakastimesta on sitten talven kylminä pakkas päivinä mukava ottaa sulamaan pullollinen mehua ja nautiskella kesän satoa.


Napsasin eilen vielä kuvan anopin ruusuista jotka kukkivat täydessä kukassaan!


2 kommenttia:

 1. Hyvännäköisiä marjoja! :) Kuuma mehu maistuu talvella. :)

  Ihanat ruusut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjojen määrään nähden mehua tulee näistä yllättävän vähän. Mulla vieläkin mehustumassa ja mehustamatta puoli sangollista. Koko päivän ollut hella päällä. Marjat ovat tosiaan hyvän näköisiä, makuisia ja mehevän kokoisia, mutta mehua niissä saisi olla enemmän. Puskat joista nämä poimin eivät vielä ole kovin vanhojakaan joten vuosien varrella toivon, että alkaa tuottamaan mehuisampaa satoa! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...