perjantai 19. heinäkuuta 2013

10 vuosi!

Heinäkuu on meillä yhtä juhlaa perheessä on syntymäpäivää, hää-päivää, ja nimipäivää. Miten onkin sattunnut niin, että perheeseemme on osunut juhlpäiviä niin monta samalle kuukaudelle? 
Sattumaa tai kohtaloa, mutta tämän vuoden heinäkuu on minulle ja miehelleni ehkäpä kaikista merkityksellisin tähän asti. Tuskimpa tämä niin blogin lukijoita kohahduttaa, mutta meitä se koskettaa todella suuresti.

Ensimmäinen pyöreä vuosi tuli täyteen hää-päivissä, virallinen päivämme oli 12.7.  Suuri asia, että nykypäivänä päästään sinne ensimmäisiin pyöreisiin lukuihin,  niin paljon kaatuu avioliittoja jo ensimmäisten 5-vuoden aikana. 
Onnellinen vaimo olen saanut olla nämä 10 ensimmäistä vuotta ja toivottavasti saan olla seuraavatkin kymmenykset. 

Lisäksi heinäkuuhun sisältyy mieheni syntymäpäivä joka on 13.7., Kuopuksemme syntymäpäivä joka on 9.7. ja nimipäivä 13.7. Kuopus saa viettää heinäkuussa sekä syntymäpäivää ja nimipäivää. Nimipäivä osuu vielä kaiken kukkuraksi samalle päivälle kuin mieheni syntymäpäivä. Kuopuksen syntymäpäivään sisältyy eräs iloinen asia, nimittäin kuopuksemme on syntynyt tasan vuosi häidemme jälkeen. Melkeinpä meni hilkulle, että ei syntynyt meidän 1.vuotis hääpäivänämme. Muistan alkuraskauden aikana minua tutkineen kätilön erittäin hyvin joka sanoi, että ei ole hyvä jos lapsella on syntymäpäivä äidin ja isän hääpäivänä! Mietin silloin, että mitähän sillä oikein tarkoitti? Sanoi vielä perään, että kyllä lapsella pitää olla oma syntymäpäivä. No tästäkin voi jakaa monta mielipidettä, mutta jos lapseni olisi syntynyt 1-vuotis hääpäivänämme olisi se ollut meille todella suuri ja paras hääpäivä lahja kaikista. Kakkuja saa siis vääntää heinäkuussa meidän talossa aktiivisesti jos tahtoo. Yleensä kakku valmistetaan kuopuksen synttäreiden aikaan ja siinä sivulla juhlitaan sitten muut juhlapäivät vaikka keskitytäänkin täysin lapsen synttäreiden juhlintaan. 

Muistan tässä taannoin parista postauksestani, että Kiki Kiki´s home blogista kommentoi näihin postauksiin, että "sä se osaat ottaa näitä postikortti kuvia", sekä toiseen postaukseen, että "tähän kuvaan sopis joku numero ja kävis onnittelukortista".
Kiitos Kiki!!
Annoit mulle hyvän vinkin ja nyt kylmästi päätin toteuttaa sun unelmaasi tästä ideasta.
Päätin toteuttaa erään kuvaamani valokuvan kohdalla tämän idean ja ihan toimiva siitä tuli omasta mielestäni, mutta entäpä teidän?

Olimme Tampereella viime sunnuntaina mieheni ja siskoni kanssa katsomassa meidän isää ja hänen vointiaan ohitusleikkauksen jälkeen Taysissa. Siitä olikin pitkä aika, kun viimeksi olen käynyt Tampereella ja nyt pääsimme myös pyörimään kaupungillekin. Siskoni oli mukana ja toimi hyvänä kartturina meille. Päätimme piipahtaa koskikeskukseen aterioimaan, kun kuulemma siellä oli hyvä ruokaravintola. 
Siskoni vei meidät Manhattan Steak Houseen syömään ja kokemus oli hyvin mielenkiintoinen. Manhattan on ihan mukava ja viihtyisä ruokaravintola ja ruokakaan ei ole mistään huonoimmasta päästä, eikä kallistakaan hinta-laatuun nähden. 
Mieheni ja siskoni päättivät ottaa lounaan päivän menuun mukaan, mutta minä en oikein innostunut possusta tälläkään kertaa. Päätin siis pidättäytyä possusta ja otta jälleen kanaa perinteiseen tyyliini. Katselin listaa ja lueskelin hetken ja totesin, että kana ja riisi kuullostaa ihan hyvältä idealta! Mieskin vierelläni luki listaa ja sanoi, että hei ota tuo kana fajitas ateria. Minä luonnollisestikin yllätyshulluna päätin kokeilla tätä kana fajitas ateria kokonaisuutta ja innolla odotin mitä tuleman pitää.

Ruoka tuotiin pöytään ja ruokajuomaksi valitsin tietenkin ison lasin kylmää coca colaa.
"tietämätön, kun olin"!


Jestas sentäs mitä tulisuutta olikin...huoh..
paistettua sipulia, jalopenoa, chiliä ja mitä lie kaikkea se ateria sisälsikään. Meikä nainen sai oikein tulisuus kokeen syötyään tämän ateria kokonaisuuden. Mies välillä kysyi pystytkö syömään vielä sitä? no joo..pystyn ja pystyisin vielä paremmin jos olisin osannut varata jää kylmää maitoa litran pöytään ruokajuomaksi. Maito olisi neutraloinut mukavasti tulisuuden, mutta coca cola vain antoi lisää puhtia aterian tulisuudelle!
(Refluxit huusi varmaan mammonaa ruokatorvessa), onneksi selvisin kunnialla ateriasta ja refluxitautini ei heittänyt miinuspuolelle. Seuraavan kerran, kun menen minulle ventovieraaseen ravintolaan syömään kysyn aivan varmasti ensimmäisenä onko ateria tulinen? Nyt ainakin tiedän mitä tämä ateria sisältää.
Miehenikin suostui maistamaan ateriaa, kun aikansa katseli suupielieni vääntelyä ja huohotustani ruuan tulisuudesta johtuen. Mies sanoikin, että ei se noin väkevää voi olla, mutta sitä itse maistaessa kuului heti perään, että oh hoh johan onkin tulista!!


Tässä kuvassa ilmeisesti odotellaan tätä tulisuus koetta! Siskoni toimi hyvänä kuvaajana kännykälläni, joten nyt ette saa kovin laadukasta matskua kuvien suhteen.


Kädessäni selvästi näkyy tämä hieno tatuointi jonka sain torstain kaupunki reissulla. No mustelma se siinä komeilee, mitäs en osaa kävellä picnpayn ovista oikeaoppisesti ulos ja liukuovet paukahtaa suoraan kättäni päin ja jään melkein ovien väliin kiljumaan. 
"mustelma herkkä tapaus"!


Kysyin rakkaalta aviomieheltäni siinä syödessäni tulikoetta, että onko tämä nyt meidän 10-vuotis hääpäivä ateria? Mies tokas vain, että sovitaan nyt vaikka sitten nii ja suostui antamaan minulle suukon jopa julkisella paikalla. 


Ruokaillessamme siskoni päätti, että jälkkäri kaffeet ja leivokset mennään nauttimaan linkosuon kaffioon. Mies sanoi, että pitäskö jälkkäritkin vielä mahtua mahaan näiden aterioiden jälkeen? 
Cafe linkosuo sijaitsee koskikeskuksessa ja suosittelen paikkaa tampereen suunnille aikoville herkkujen ystäville. Minäkin innostuin jopa juomaan kaffeeta suklaa-persikka kakun kera ja yleensähän en kahvia juo kuin juhlissa. 
(Linkosuon makupalat ovat ainakin yhtä hyviä kuin porin isokarhussa sijaitsevan Cafe steiner)

Pi

Ei ruusua, eikä suklaata, mutta sen sijaan jotain aivan muuta!
 Tänävuonna en saanut ruusukimppua enkä sitä sydämen muotoista suklaarasiaa, mutta jos nämä olisin saanut niin eihän teidän olisi mielenkiintoista lukea joka vuosi hääpäivä postauksissani ruusuista ja suklaasta?
Mies tarjosi aterian joka jää varmasti muistooni hyvin pitkän aikaa, koska harvemmin tamperestissa käymme syömässä ja kävimmepä samalla kiertelemässä koskikeskuksen kauppoja tosin mukaani ei tarttunut mitään muuta kuin täysi sydän hyvää mieltä. 
Päätimme kuitenkin uusia tamperesti reissumme ja lähteä tekemään  koskikeskukseen shoppailu reissun lähitulevaisuudessa. Koskikeskuksessa kierrellessäni tuli kiinnitettyä huomiota tuotteiden ja vaatteiden hintoihin ja hinnat näyttivät tietyissä asioissa paljon edullisimmilta kuin porissa ja valikoimaakin on paljon laajemmilti. Miksen tätä hokannut aikaisemmin?

Näihin tunnelmiin ja teksteihin voineen lopettaa tämän hääpäivä postukseni ja lopuksi saatte ihastella sitä kikin ideaa!
Kaiken kaikkiaanhan yhteisiä vuosia on takanapäin 16-vuotta!8 kommenttia:

 1. Mahtavaa, kerrassaan mahtavaa, teillä on takana 16 yhteistä vuotta ja olette vielä noin söpöläisiä kuvissa :) Nykypäivänä moni ehtii jo toiselle tai kolmannelle kierrokselle tuossa ajassa :) Minähän olin oikeassa ja siitä tuli todella kaunis postikortti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No ja tuosta söpöläisistä mene ja tiedä olis ehkä voinut parempiakin kuvia tulla. Mutta toivotaan, että päästään seuraavinkin tasakymppeihin vielä yhdessä. Eiks vaan tullutkin..täytyy varmaan lisää napsia sellaisia korttimaisia kuvia :)

   Poista
 2. Lämpimät onnittelut! :)

  Kivoja kuvia! :)

  Yhteistä aikaa on mukava viettää hyvän ruoan äärellä. :) Mausteet joskus yllättävät. ;)

  Teidän isällenne sujuvaa toipumista leikkauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Ja edelleen kiitos, ilmeisesti kuvat olivat ihan hyviä kerta niitä niin kovasti kehutte. Hyvälle mielelle saatte meikäläisen.
   Yhteinen aika pariskuntana tekee kyllä hyvää, ruoka oli kerrassaan hyvää ja todella jytää.
   Kiitos isä voi jo paljon paremmin ja on siirretty jatkohoitoon. Luultavammin pääsee lähipäivinä kotiin "toivottavasti" :)

   Poista
  2. Mulla on sulle blogissani haaste. :)

   Poista
  3. kiitos, käyn katsastamassa! :)

   Poista
 3. Onnittelut kymmenestä ensimmäisestä yhteisestä vuodesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja toivottavasti päästään vielä seuraavillekin kymmenyksille yhdessä! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...