perjantai 28. kesäkuuta 2013

Yötön yö!

On aika juhlia jälleen yöttömien öiden aikaa!
Juhannus on siis saapunut jälleen ja on aika ottaa irti otto arjesta ja lähteä koko perheen voimin reissaamaan.

Tässä siis tulee juhannuspostaukseni!
 olemme viettäneet yleensä juhannuksen kotona lasten kanssa perheenä tai sitten perheenä isäni mökillä. Tälläkertaa päätin, että juhanusta ei kotona vietetä vaan lähdetään kokonaan muualle päin kerrankin reissaamaan. Auton nokka kohti Haapajärveä ja kotieläimet anoppilaan hoitoon. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailimme tätini luona haapajärvellä ja oli sinne jo aika lähteäkin kyläilemään.  Tätini on 9-vuotta asunut haapajärvellä emmekä ole päässeet käymään joten nyt, kun miehellänikin alkoi kesäloma niin sanoin, että antaas palaa ja kaasua sanoi komisaario pepponen!!

Kirjoitinkin jo kukkakehästä kolmen postuksen verrann edellisissä teksteissä, joten nyt keskitytään meidän juhannuksen viettoon!

Juhannusaaton aamuna lähdimme pomarkusta ajelemaan kohti pohjoispohjanmaata ja olimme perillä illalla viiden maissa. Ensinnä katseltiin taloa ja juteltiin niitä näitä, mutta kun lapset ovat mukana niin tekemistä pitää saada ja varsinkin pitkän autossa istumisen jälkeen. ihmettelin kuinka nätisti olivat istuneet koko matkan autossa, eivätkä yhtään kinastelleet saatika tapelleet. Taisi koko perhettä vähän jännittää koko reissu!

Juhannusaaton iltana kävästiin tutustumassa paikalliseen uimarantaan haapajärven keskustan läheisyydessä. Kyllä minäkin sinne aion mennä uimaan, jos kerran muutkin..


Isäntä ei uskaltautunut uimaan, mutta toimi hyvänä kuvaajana ja tutkaili ympäristöä..


Vesi oli vähän viileää, mutta alkukastelut hoidettua päästiin hyvin vauhtiin koko porukalla. Sillä minä, poikani ja tätini pulikoitiin yhdessä!
Aivan upea paikka tämä hautaperän tekoallas. Todella hyvä vesi, hiekkapohja ja rannan hiekkakin ihanan pehmeää. Tosin muutamia kiviä on alussa, kun kävelee veteen. 


Pitihän minun jättää varpaan jäljet tekoaltaan hiekkarannalle...


Uinnin jälkeen syötiin mukavasti ja juteltiin niitä näitä. Pojat kiersivät kukkiksen pihalueita tutkimassa ja yhdessä mietittiin missä nukuttaisiin ensimmäinen yö. Tätini tarjosi meille kahta paikkaa oikeastaan kolmea. Voisimme yöpyä joko kukkakehässä, virikekeskuksessa tai sitten nuorten asumisharjoitteluyksikössä. Kaikki kolme ovat siis tätini omistuksessa. Poikien kuullessa, että virikekeskuksessa voisi katsella 3d-elokuvia, pelata bleikalla, biljardia, ja siellä on vielä saunaosato uima-altaan kera joten sinne heidän piti päästä. Toki me aikuisina ihmisinä tajusimme, että lapset tarvitsevat paljon puuasteltavaa jottei aika kävisi pitkäksi joten yhteistuumin päätimme mennä virkkulaan yöksi. 

Lähdimme aatto iltana sitten tavaroita raahaamaan virkkulaan ja tätinikin tuli sinne mukaan ja mehän päätimme ottaa pienet karaoke kisat. Minä ja tätini laulettiin yhdessä ja kyllä oli mukavaa touhua. Julkisesti en laula enkä aio laulakaan, mutta omalla porukalla ei ole mitään turhia jännitteitä. Tätini lähti jossakin vaiheessa kukkikseen takaisin ja me alettiin rauhoittumaan yö-puulle ja katselimme perheen kesken leijonakuningasta 3d versiona ja totesin, että on se kyllä hieno elokuva edelleen ja vielä hienompi 3d versiona. 3D elokuvat ovat kyllä niin todentuntuisia, että ne tempaavat täysin katsojansa mukaan elokuvaan! 

Kyllä sopu sijan antaa...
Virallisia sänkyjähän virkkulassa ei ole, mutta patjoja  ja petivaatteita löytyy yllätysvieraita varten. Toki sohvallakin pystyisi hyvin nukkumaan pari yötä, mutta lattia tuntui todellakin hyvältä vaihtoehdolta.
Muuten en olisikaan laittanut tätä meidän siskonpeti kuvaa tänne blogiini, mutta tämä ensimmäinen patja tässä kuvan ala-osassa jossa nukuin on todella hyvä patja nukkua lattialla. Mitä lie superlonia ollut, mutta huonoselkäisenä nautin siinä nukkumisesta todella paljon. Tämä patja jopa voitti kotisängyn patjat vaikka ne ovatkin erikoispatjoja ja joulukuussa viime vuonna uusittu. Tietenkin voi asian olla niinkin, että olin niin poikki kaikesta touhuamisesta joka päivä, että aivan sama minne kaatuu nukkumaan kunhan on omat tyynyt mukana!


Silmät avattuamme vauhti jatkui jälleen yhtä kovana kuin edellispäivänäkin. Pojat päättivät sukeltaa saunaosaston uima-altaaseen pulikoimaan ja pulkoivat siellä melkein tunnin joka aamu ja iltaisin taisi mennä paljon, paljon enemmän aikaa. Tätini on hankkinut allasosastolle rantapalloja ja pötkylöitä joilla voi leikkiä altaassa. Kivaahan meidän muksuilla siellä allasosatolla oli ja niin oli myös meillä aikuisillakin.


Meikänaisen rantapallon heitto taidot taitavat olla melkolailla ruosteessa joten sitä pitää alkaa kyllä vielä kesällä treemaan lisää..


Kyllähän täällä voisi olla vaikka joka päivä ja rentouttaa mukavasti kroppaa, vetreyttää selkää ja tehokkaasti nostattaa kuntoa...
(kylpylä loma tunnelma)

Aamu uintien jälkeen lähdettiin kukkikseen ruokailemaan ja touhuilemaan muita juttu..
tässä isäntä ja kuopus ovat käyneet rannalla katselemassa kalastuspaikkaa ja talon (isännän) koirakin on lähtenyt mukaan.


Kartanon takapihan teransilla päätettiin vähän istahtaa ja ottaa ainakin yksi muisto äidistä ja pojista kesälomareissulta. Tosin takanani seikkailee (muro) joka ei oikein halunnut kuvaan mukaan.


Pojilla riitti touhua perajantaista-maanantai päivään asti. Mieheni vei poikia veneellä kalastamaan ja laittoi moottorin perään jolla saivat kalastusretkestä vauhdikkaamman. Lisäksi uitiin, pelailtiin, laulettiin, naurettiin, saunottiin, tehtiin hyviä ruokia ja vietettiin perhe juhannusta kera tätini. Meillä oli ihan mielettömän ihana juhannus pitkästä aikaa ja totean, että kannatti lähteä vaikka sunnuntaina olikin oma vatsani hieman sekaisin ja hirmuisen väsynyt olo. Väsyneen olon kuitenkin kruunasi se, että pojat olivat todella kiltisti koko reissun ja kaikilla oli hauskaa.

Pojat näkivät parit skootterit pihassa ja sehän oli selvä, että skootteri ajolle oli pakko päästä. Isäntä sitten päätti testata skootterien kestävyyttä ja antoi pojille kyytiä.Parit kuvat 
(murosta)
7-vuotiaasta virkeästä karvapallosta.
Mieleni oli kotiin palattua vielä parempi, kun kuulin Selmalla ja Elmollakin menneen hyvin. Selma oli nauttinut anopin hoidossa olemisesta täysin siemauksin ja kissaneiti oli saanut vapaana kulkea koko 4 päivää pitkin pihoja. Puhumattakaan meidän elmosta jonka ei tarvinnut olla juoksuhihnassa jossa normaalisti on kiinni päivät pitkät vaan sai sekin myös olla selman kanssa vapaana.

Voiko enää parempaa juhannusta olla takanapäin!

Kotiin palattiin Kalajoki-kokkola-vaasa-merikarvia reittiä ja paluumatka tuntui kyllä todella puuduttavalta. Poikkesimme kalajoella katselemassa merenrantaa ja taisi yksi sipsipussi tyhjentyä siellä rannalla evääksi..


Sellainen juhannus meillä tänävuonna...

Kiitos rakkailleni juhannuksen vietosta!

2 kommenttia:

 1. Teillä on ollut upea juhannusmiljöö :-) - karaoke, uima-allas, elokuva, hiekkaranta.:-)

  Suloinen Muro-koira!:-)

  On virkistävää välillä lähteä reissuun.:-)

  Mä juuri kuuntelen, kun suht lähellä on rocktapahtuma meneillään niin musiikki kuuluu.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halvat liput tuli ainakin sulle juhannuksen konserttiin, kun sait kotoa käsin kuunnella. :) Olen kyllä vieläkin tyytyväine, että tuli lähdettyä tuonne pohjois-pohjanmaalle juhnnusta viettämään. Täytyy ottaa uusi kierros samaan osoitteeseen vielä uudelleen jossakin vaiheessa.

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...