tiistai 11. kesäkuuta 2013

Pullatalkoot!!

Eilen tuli lasteni serkut lomailemaan meille pariksi päiväksi. Tänään onkin sitten ollut 
melkoisen vauhdikas tiistai päivä!

Aamumme alkoi tukevalla aamiaisella ja tukevaksi aamiaiseksihan kelpaa perinteinen kaurapuuro!
Aamupalan jälkeen lähdin meidän kuopuksen, sekä poikien serkkutytön kanssa kauppareissulle. Polkastiin kauppareissu pyörillä käyntiin, koska meillähän talossa ei ole käytössä toista autoa joten nyt oli tyydyttävä polkupyöriin!
Kaupasta lähdettiin hakemaan leivonta tarvikkeita, koska olin luvannut poikien serkulle, että tänään levottaisiin ja puuhasteltaisiin kaikkea mukavaa. Minun oli huolehdittava siitä, että serkkulapset viihtyisivät meillä pari päivää ja siksi piti keksiä tekemistä ja paljon! Sillä nyt vietin päivät yksi neljän kouluikäisen termiitin kanssa ja isäntä oli tietenkin töissä. 

Kauppareissulta tultuamme alettiin pullatalkoisiin. Tiedossa oli siis pullataikinan valmistusta ja marjapiirakan leipoimista.

Leipuri Katan avulla sain marjapiirkan hyvin alulle. Minulla oli siis tänään oma blogi avustaja paikalla joka valokuvasi ja leipoi todella ahkerasti ja reippaasti. Piirakkataikinan valmisti kokonaan Kata, minä ainoastaan kaadoin vuokaan ja tasoittelin. 


Uunissa paistumassa mustikka-punaviinimarja piirakka ja pinnalla kermaviili-kananmuna kastike.


Pullataikina kohonnut leivonta valmiiksi..
Tässäkin omaksi osuudekseni jäi oikeastaan vain vaivaaminen ja paistaminen!
Tässä apukokkini kaulitsee korvapuustien levyä...
(hyvää tulee..)


Voita, sokeria ja paljon, paljon, paljon, kanelia päälle. Siitä hyvät korvpuustit ovat tehty!


Kata miettii, kuinka paljon sitä KANELIA!! pistetäänkään...?


Kata päätti, että puustit eivät riitä vaan pitää myös yksi lonka saada aikaiseksi! Niimpä on myös tytsillä keskittynyt ilme, kun letitetään lonkaa!!


Hyvä ja huolella tehty on valmis ja apukokin kelpaa hymyillä!!


TaRankin kelpaa hymyillä, kun on ollut näin reipas apukokki paikalla!


Leivonnan jälkeen koko sakki pyörien selkään ja taas mentiin. Leivonta puuhissa tulee niin kova hiki, että oli pakko lähteä jokeen viilentämään tunteitaan! Lapset olivat koko aamu-päivän hokeneet, että laivonnan jälkeen mennään uimaan ja olin sen heille luvannut joten nyt oli pakko toteuttaa toive!
Mentiin oikein sillain vanhan ajan tyyliin minä polkien ja tytsi tarakalla. Pojillakin oli tarakka meininki päällänsä, mutta niiden tahdissa ei oikein meinattu Katan kanssa pärjätä. Tosin pieni kilpailu pidettiin takaisin tullessa ja me tytöt tyydyttiin hopeasijalle!

 Meistä viisi uskaltauti kastelemaan itsensä viileään jokiveteen, mutta Kata päätti, että napaan asti kastelen ja sen pidemälle EN tule! J kolmonenkin vähän pohdiskeli aluksi, että vesi on kyllä niin kylmää etten tule uimaan, mutta rohkeni se poika itsensä kastella! Meidän kolmikko sen sijaan otti vauhtia laiturilta ja pomppasi jokeen suoraan sen enempää miettimättä oliko vesi kylmää vai lämmintä!

Siellä se J kolmonen istuskelee yksikseen ja muut peuhaavata jossakin muualla!!Aamu alkoi siis kauppareissulla ja leivonta puuhilla. Ilta-päivä hupeni uintiretkeen ja pieneen pyöräilykisaan. Kaiken tämän touhun jälkeen vähän levättiin ja pelailtiin tietsikalla ja herkuteltiin herkuilla. Kaikkea mukavaa on porukalla päivä touhuttu ja nyt on päivä taittunut iltaan ja aika alkaa rauhoittumaan. Katan kanssa muuten yhdessä vielä käsiteltiin valokuvat ja kirjoitettiin tämä teksi joten nyt on kaksi vauhtiveikkoa ollut blogia tekemässä!!

Sellainen meidän tiistai päivä. 
Huomenna uusi päivä ja uudet kujeet!!

7 kommenttia:

 1. Reipas apukokki!:-) Lapsille on mukavaa puuhaa, kun saa leipoa ja tietty syödä leipomuksia.:-) Ja viettää yhteistä aikaa serkkujen kanssa.:-)

  Te olette rohkeita, kun uskaltaudutte uimaan ilman saunaa.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokivesi oli suhteellisen lämmintä eilen vaikka olikin viileä ilma. Aluksi kyllä epäröitsin menemistä uimaan, mutta sen verran kova hiki aalto virtasi leivonta hommassa ja koko aamu-päivän hellan vierellä niin piristi kummasti uinti reissu oloa. Pojat pomppivat suoraan laiturilta alas ja eivät pahemmin kauhistelleet viileää vettä. :)Kiitos minulla oli kyllä hyvä apukokki ja hyvää piirakkaa ja pullaa tuli!

   Poista
 2. Teillä onkin ollut tosi mukava päivä! Hrr...uimaan en kyl tarkenis mennä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhdikkaat kaksi päivää takana ja tässä alkaa istelläkin oikein kunto kohenemaan kun näiden vauhtihirmujen perässä menee. Onneksi minulla on tuota massaa niin paljon päälläni, että kylmä vesi ei heti kangista minua kasaan. Mutta lapsethan eivät paljon välitä satoi tai paistoi niin veteen oli päästävä. Kesä kerran vuodessa!! :)

   Poista
 3. Terkkuja Katalle, hyvältä näyttää :) Muutama vuosi ikää lisää ja sitten omaa blogia perustamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkut viety eteenpäin! :)
   Siinäpä olikin katalle hyvä idea tulevaisuudelle, siis blogin perustaminen. Tytsillä on hyvä suomenkielen taito hallussa eilen illallakin riimittelivät mukavasti joten varmasti syntyisi hyviä ja hauskoja tekstejä blogiin. Valokuvauskin tuntuu hyvin luonnaavan joten taitaa tyttö olla synnynnäinen lahjakkuus. :)

   Poista
 4. No ei käy sinulla ainakaan aika pitkäksi tuon porukan kanssa! Reipas leipuri tuo Kata!

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...