lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lauantai touhuiluja!!

Lauantai aamu ei lähtenyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla käyntiin! Meidän Selma paralle oli iskeytynyt aamuyöstä jokin pöpö masuun ja tyttö parka oli mennyt ihan kuralle. Onneksi tämä meidän kissaneiti oli niin viisas ja fiksu ripuloija, että oli päästänyt härissään ripulit pesuhuoneen lattialle. Tiedä sitten miksi ei mennyt kakkiastialle tekemään hätiänsä, mutta parempi pesuhuoneen laattalattia kuin kuistin tai eteisen matoille. Aamuni siis alkoi ensimmäisenä pesuhuoneen lattian pesulla ja annoinkin oikein perusteellisen klooripesun. Tämän jälkeen yritin soitella eläinlääkärille, mutta eipä sieltä kukaan vastannut. Päätimme kylmästi lähteä kaupungista hakemaan kevennettyjä ruokia, pentumaitoa, ja maitohappobakteereja. Kuitenkaan ei tarvinnut apteekista ostaa maitohappobakteeria, kun se setä siellä esitteli mulle yhtä pakettia niin totesin, että meillähän on sitä jo valmiiksi kaapissa. 
Pitihän meidän paluumatkalla poiketa lapsetkin ruokkimassa ja vietiin suoraan macciin syömään oikein kunnon ateriat. Minä sitä jälleen ehdotin ja pakkohan munkin on linjojani ajatella ja ostaa kunnon big magit ja monimakupirtelöt!
Johan alkoi homma pelittämään, kun sai murkinaa rinnan alle. 

Kissaneidille kokeiltiin keitettyä riisiä, joka osoittautui turhaksi yritykseksi! Riisi ei kelvannut, ei kelvannut vesi eikä liiemmin aamuinenkaan ateria joka oli astialle laitettu. Kaupunki reissulta tultuani otin vanhan maalaisjärkeni käyttöön ja pistin lääkeruiskuun vettä ja maitohappobakteeri jauhetta, kissa syliin ja truuttasin suuhun ja siitä se hoito sitten alkoi. Selma kiltisti nautti lääkkeen ja samalla truutattiin pentumaitoa ja vielä viimeiseksi annos vettä. Eli oltiin saatu nesteytettyä ainakin muutama milli neitiä. Ruokakin alkoi maistumaan, kun tarjosin pentu ruokaa ja se näytti kelpaavan. 
Siinä se lauantai päivä onkin mennyt 2-3 tunnin välein nesteyttänyt kissaneitiä ja sitten touhuilluit ihan muita siinä välissä. 
p.s. eläinlääkäriin saatiin yhteys ja sieltä tuli ohjeet ja nyt selma on ollut jo muutaman tunnin paljon paremmassa kunnossa. "toivotaan, että menee pian tuo tauti ohitse eikä pahene". Sovittiin eläinlääkärin kanssa, että sitten, kun vatsa rauhoittuu madotan selman ja tilaan ajan penturokotukseen.

Sellanen päivä tänään, mutta mahtui tähän päivään vielä muutakin kuin kaupunkireissua, kissan hoitoa, nimittäin pieni rantaretki!

Nyt tuleekin sitten kunnon vesipläjäys kuvineen. Joku vielä kysyy? mitä hienoa näissä nyt sitten on? No en minä tiedä päättäkääpä te! Mutta pitäähän sitä tämäkin kesä ikuistaa blogiin samoin kuin viime kesäkin. 

Kuvan jalanpohjastani ikuistin rantahietikkoon, mutta...


Yllättäin se huuhtoutuikin pois...


Se samainen kivi joka vuodesta toiseen samalla paikalla seisoo.
Nyt huomattavissa on, että vesi laskenut hieman on...


Tällä rannalla aurinko komiasti paistaisi, mutta isot puut valon edessä seisovat!
Joku voisi tulla ja kaataa nuo puut niin auringon lämmöstä saisi enemmän nauttia.


Parvena ne lentelevät...??
nii mitä nämä ovat..joitakin itikoita??


Päätti kuopus uimaan mennä, mutta sitä ennen moneen kertaan aprikoi.. kylmää tämä vesi ainakin on ja ei sinne mieleni tee. Mutta aikanasa jahkailtua..molskis ja siellä taas mennään..


Esikoinen päätti, että ensin kalastaa yritän ja sitten menen velipojan kanssa uimaan. Mutta kalaonnea ei tälläkertaa ollut!!
Isäntä katselee, että tuleeko vai eikö tule.. meinaan moottoriveneitä! Niitä kulkee tuosta ohitse ja melkoinen oli tänäänkin liikenne. Moottoriveneitä on myös tuossa rannalla ja siksi uiminenkin on haastavaa, kun lähtöreitti menee uimapaikan kanssa samasta kohdasta.


Laineet ne liplattaa...Seuraavaksi kuva sarja nimeltään plomps ja pomps.. pojat päätti heitellä kiviä ja minun piti tietenkin napata innokkaasti kuvia..
Siinä oli loiskahdusta ja molskahdusta kerrakseen..
Lauantai päivä takanpäin ja nyt on hyvä lopettaa ja mennä hoitelemaan vielä kissineitiä ja painella itsekin nukkumaan!


4 kommenttia:

 1. Ihania vesikuvia! :)

  Vatsavaivat ovat kurjia - toivottavasti Selman vatsa pian rauhoittuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Ollaan Selman kanssa jo paremmalla puolella. Eilinen nesteytys alkaa tuottamaan hyvää tulosta. Ainakaan tytsi ei ole enään ripulilla ja jaksaa leikkiä, touhuttaa normaaliin malliin. Toivotaan, että säikähdyksellä selvittiin ja tästä taas opittiin, että älä syötä pienelle kissalle mitään erikoisia ruokia! Olet oikeassa, että vatsavaivat ovat todella ikäviä, eilen oli melko ilkeää katsella pientä kissanpentua joka vinkui kivusta ennen ripulin tuloa. Ulostettuaan taas helpotti, mutta niinhän se meillä ihmisilläkin on näissä mahataudeissa. "toivottavasti tämä ei toistu ihan lähiviikkoina uudelleen"! :O

   Poista
 2. Ihania vesipläjäyskuvia, varsinkin tuo jalanjälki on niin mielikuvitusta kutkuttava. Kuka jäljen jätti, mihin hän oli matkalla? Vaikkakin mää tiedän, että TaRa sen siihen jätti :) Voi voi Selma raukkaa, nyt on niin kuumakin sairastaa, mutta hyvä, että siellä ollaan jo paremman puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää ihan siltä kuin olisi kiireessä jalka juossut järvestä pois päin! Oliko vesi sitten liian kylmää? Vai tuliko yllättäen kiire muualle? Ajattelin ensin jospa kuvaisi sen jalan järven suuntaisesti, mutta empä hokannut siinä olisi voinut sitten vaikka olla ajatuksena, että varpaat menossa järveen! Eiköhän me tästä selman kanssa mennä pikkuhiljalleen eteenpäin. Tämäkin päivä on ollut sylissä nukkumista ja minun läheisyydessä. Nesteytystä ollaan vielä jatkettu, koska pienen masu pitää vielä kurinaa. Kiinteääkin ruokaa on kyllä jo syönyt, mutta ollaan nyt vähän varuillaan! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...