lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kurki!!

Viime sunnuntaina oltiin palaamassa anoppilasta kotiin ja pyysin miestäni ajamaan eri reittiä kotiin kuin mitä perinteisesti ajetaan. Mies pisti kovin ensin hanttiin ehdotustani ja sanoi, että en varmaan mene, kun se tie on niin huonossa kunnossa tähän aikaan vuodesta. Minä jatkoin sinnikkäästi tivaamista ja kun aikansa sinnikkäästi  tivaa niin saa myös tahtonsa läpi!

Sivu tiet ovat joskus ihan mukavia, mutta tämä tie kyllä osoittautui melko haastavaksi tien pätkäksi ainakin matkan alkupäässä. Tie oli routinut tosi pahasti ja jouduimme mutkittelmaan melko lailla päästäksemme tietä eteenpäin. Onneksi tätä pahaa kohtaa ei ollut montaa kilometriä ja loppupäässä matka taittui paljon helpommin. "se tunne, kun tuntuu istuvansa perunakattilassa ja kaikki perunat kolisee ja porisee ympärillä". Tältä se ajomatka ainakin aluksi tuntui.

Kun oikein tarkkaan katsoo ja seuraa maisemia ulos auton ikkunasta niin voi tulla eteen äkkijarrutus, kun huomaa jotakin mielenkiintoista!
Ajettiin sellasten isojen peltoaukioiden ohitse ja kas..kas mikäs se siellä pelolla tepasteli keveästi jalkoja nostellen?
KURKI!!
Niin harvoin osun sellaiselle paikalle, että pääsisin kurkea kuvaamaan. Viime sunnuntaina kuitenkin minua onnisti ja mies painoi melko vauhdilla jarrun pohjaan, kun huudahdin, että stop, stop ja äkkiä. Minä aloin kaivamaan melkoista haipakkaa kameraa laukusta ja hiljaa itsekseni toivoin, että nyt jukoliste et sitten lennä pois ennenkuin olen saanut kameran kouraani ja saanut napattua pari kuvaa.
Todella nopeaa toimintaa pitää olla, että kerkiää kuvata kurke, nimittäin kurki osaa myös todella nopeasti kaikota paikalta ja lentää taivaan tuuliin!!


Päätin sitten testata onnistunko kuvaamaan lentoon lähtevää kurkiä ja hyvinhän se näytti onnaavan. Jonakin päivänä toivon vielä saavani sellaisen super hyper best kuvan kurjesta tai joutsenista. (joutsenia oli nimittäin tien toisella puolella olevalla pelolla, muta niistä en olisi saanut kuvaa, koska olivat aivan liian kaukana. Tälläkertaa tämä luonnon kauni lintu oli vähän liian kaukaa kuvattava ja objektiivi ei oikein yltänyt mukaan, mutta olen tyytyväine saadessani edes nämä napsastua! 

2 kommenttia:

  1. Kyllä näistä otoksista kannattaa olla tyytyväinen :) Olit oikeassa paikassa, oikealla hetkellä :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...