keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kukkakehän puutarha!

Nyt lähdemme kirtelemään valokuvamatkalle kukkakehän maalaismiljööseen ja piha-alueisiin. Maalaismiljöönä kukkakehä sijaitsee ihan Haapajärven keskustassa. Kukkakehä on rakennettu rinnetontille josta on hyvä näkymä suoraan järvimaisemaan. Rinnetontille on aikanaan istutettu paljon puustoa jotka ovat kasvaneet suuriksi ja vahvoiksi puiksi. Vaarallisia puita on kaadettu nykyisen asukin aikana piha-alueelta pois, vaarallisiksi puiksi voidaan kutsua sellaista puustoa jotka saattaisivat myrskyisellä säällä tehdä pahaa tuhoa talon rakenteisiin.

Kukkakehässä ei ole tällähetkellä virallista puutarhuria vaan puutarhaa ja piha-alueita hoidetaan kukkakehässä asuvien nuorten ja henkilökunnan avulla. Nuoret osallistuvat päivittäin talon askareisiin joihin kuuluu mm: piha-alueiden hoito. 

Kukkakehän piha-alue on valtava ja riinnetonttia alas kävellessäni totean, että rinne on myös hyvä kunnon nostattaja. Kartanon takapihalla olevalta teranssilta lähtee pitkät kivirappuset suoraan alas rantaan asti niitä, kun kävelee muutaman kerran huomaan olevani aivan hengästynyt ja tuntuu kuin maratoonin olisi juossut!

Kukkakehän omistaja Kreetta (tätini) sanoikin minulle, että hän ei halua kaataa tätä puustoa piha-alueesta pois, koska puut antavat näkösuojaa pihaan ja yläkerran parvekkeelle mukavasti varjoa. Lisäksi hän sanoi pitävänsä todella paljon puista ja pensaista. 

Piha-alueella varmasti jokainen multasormi löytäisi itselleen paljon tekemistä ja tässäkin pihassa olisi paljon tilaa miten pihaa voisi kaunistaa ja hyödyntää. Aika on kuitenkin rajallista ja perhekodissa päivärytmit kuluvat niin vauhdilla, että piha-alueisiin ei keritä paneutumaan täysipäiväisesti. Kreetta kertookin, että hänellä on täysi työ siinä, kun saa pidettyä nuorison ruodissa ja ohjaajat hommissa, lisäksi tietenkin johtaminen ja paperityö vie oman aikansa yrittäjyydestä.

Lähdetään liikenteeseen ja toivottavasti nautitte ulkomatkasta kukkakehän
 kartanon mailla!


Saapuessasi kukkakehään ajat pitkän pensaskujan läpi..


Pihaan päästyäsi sinulle avautuu kartno näkymä, sekä etupiha kokonaisuudessaan...


Kartanon vierssä on norisolle suunnattu asumiharjoittelu yksikkö..
Tämän lisäksi löytyy varastorakennus jossa ulkosauna mahdollisuus..


Kartnon kivijalan juurella lepää pari leijona patsasta vastaanottamassa ja tervehtimässä kartanoon saapuvia vieraita..


Kartanon pihassa pitää olla myös kynttilälyhtyjä joihin voi pimeän iltojen iloksi laittaa kynttilät tuomaan valoa...Kukkasillekin löytyy oma pieni suloinen istutuspaikkansa polkupyörän muodossa. Tosin muutamat korit ovat kadonneet pyörästä vuosien varrella!


Tämä vanha vahvarunkoinen puu jaksaa edelleen seistä jykevästi kartanon pihamaalla..


Pensasaidan vierellä kasvaa marjapuskia josta sitten syksyllä kukkakehän väki pääsee noukkimaan sadon pakastimeen..

Patsaita ja kukkia löytyy eripuolilta piha-aluetta niin maast kuin seiniltä roikkumasta.


Grillikatoksessa grillaillaan kesäiltaisin yhdessä asukkaiden kanssa ja nautitaan grillin antimista.


Pihakeinuun voi istahtaa hetkeksi rentoutumaan ja katselmaan kesäisiä maalaismaisemia.

Tämä mielenkiintoinen puu pisti silmääni, joka kasvaa pitkänä oksapuskana...


Perinteinen mänty ei enään olekaan suora vaan kartanonmailla se kasvaa hineosti mutkalla..


Kartanon pihaa valaistaan alkuperäisillä valolyhty pylväillä. Näistä valolopylväistä tulee mieleeni elokuvamainen jokiranta tie joka on valaistu lyhtypylväillä..


Kartanon seinissä myös toistuvat nämä hienot vanhanajan valopylväät tosin ovat saaneet uudenaikaiset energia säästölamput sisälleen.


 
Talossa asustaville koirillekin löytyy oma pieni kartano piha-alueelta puiden lomasta..


Enkeli patsas koristaa pihaa..


Seuraavaksi matkaamme kartanon taka-pihalle ja saamme ihastella näitä oikein vanhoja kivirappusia jotka ovat saaneet sammalpeitteen päälleen.
Näitä olisin voinut katsella pitkään ja hartaasti ja vain senkin tähden, että vanhoissa kiviportaissa kartanon pihoilla näkee menneen ajan elämän ja kulumisen..


Näitä rappusia pitkin voimme lähteä tutustumaan kartanon takapihaa ja laskeutua terransilta pitkää kiviporras ja puukujaa pitkin rantaan.


Pitkä ja kivinen tie laskeutua alas, mutta kaunis näkymä. Huonopolviselle ja selkäiselle henkilölle tämä lasku ei tuota niinkään ongelmaa, mutta noustessa alkaa jo polvissa tuntumaan. Kunto nousee hyvinkin korkealle mikäli näitä tehokkaasti kipittää ylös- ja alas. 
Kivirappuset kuvattu alhaalta ylöspäin ja varmastikin voineet huomata ettemme vielä ole ihan kaikkia rappusia alas tulleet. 


Mikäli rappujen nouseminen ja laskeminen alkaa käymään liian ylivoimaiseksi voi istahtaa välillä näille tuoleille ja penkeille levähtämään!

Viimeinkin olemme päässeet laskeutuman raput alas ja voimme nauttia kauniista järvimaisemasta. Laiturille voi istahtaa ja jos haluuaa pientä viilennystä voi laskeutua rappuja pitkin veteen ja ottaa viileän kylvyn. Laiturin vieressä on soutuvene jolla voi lähteä soutelemaan ja renotutumaan veden äärelle. Mikäli soutuveneen vauhti tuntuu aivan liian hitaalta niin voi perämoottorin laittaa kiinni ja ottaa vähän vauhdikkaamman ajelun järvellä!Järvimaisemaa laiturilta katsottuna!


Rannasta löytyy myös huvimaja jossa voi istuskella ja nauttia kauniista järvimaisemasta. Huvimajan rakennusvaiheessa oli käynyt vain pieni kömmähdys ja sen suunta oli rakennettu vahingossa väärinpäin.


Seuraavaassa tulee muita kuvia piha-alueestaLopuksi voinkin päättää kukkakehän ulkokuva matkan teranssilta napattuun kuvaan!Kiitos kuvamatka seurasta ja tervetuloa uudelleen seurailemaan blogiani!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös olekin? Pitää antaa pieni vinkki puutarhan hoitoon, kun näitä kuvia katselin. Trimmeriä saisi antaa puskien juurelle oikein kunnolla! Tuolla on ainakin tilaa nuorison liikkua ja touhuta, eikä aikakaan tule pitkäksi. :)

   Poista
 2. Voi miten ihana puutarha, mieleen jäi varsinkin ne mahtavat lamput ja sammaloituneet portaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä sammaloituneita portaita minäkin katselin huuli pyöreänä ja ihastelin. voisin ottaa sellaiset ihan suosista jonnekin pihaamme ja ne lamput iski heti silmiini ja kamera alkoi kuvaamaan! :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...