torstai 6. kesäkuuta 2013

Come rispondere!!

Kikin ihanaisesta kikis´s home blogista tuli tälläinen kiva ylläri pylläri testi minulle. Nyt yritän jollakin konstilla selvitä tästä kielimuurista hengissä ja vastailla kyssärin kysymyksiin. Tosin en ikinä selviydy tästä kikin tasolle sillä naisella on vaan niin hyvä suomennos taito oman kielimuurinsa kanssa! 

KUN EI KIKI NIIN EN SITTEN MINÄKÄÄN! 
vaihtanut kyssäreitä vaan nyt saatte vastata samoihin kysymyksiin ja mielenkiinnolla jäämme seuraamaan mitä vastauksistanne syntyy. 
Buon apetito siitä vain italiiaa opetteleemaan!!1. Quanti anni hai?

Ihan liian vanha viettääkseni aikaa garanteenissa anni hain kanssa. Anni Hai voisi olla vaikka se nemon seikkailuissa oleva pahis hai...tai jos joku amerikan piiroelokuva moguli ohjaaja suunnittelee uutta piirroselokuvaa niin Anni on sitten pääosan pahis hai!

2. Perché questo nome al tuo blog? 
Tästä sana ketjusta ei tule mileeni suoraan suomennoksena muutakuin Tuo persikka blgi! Niin miksi sitten tämä nimi? Juu ei persikka, ei perse, mutta taloni maalla. En ole edes ajattellut, että blogini nimi voisi olla persikka vaikka persikka on lempi hedelmäni ja muistaakseni en tainnut raskausaikoinani syödäkkään muuta kuin persikkaa... anoppikin tiesi etukäteen mennä kaupasta ostamaan kilokaupalla persikkaa jotta saan sitten soffan pohjalla niitä mussuttaa persikan neste suupielistä valumalla. Miksi niin paljon persikkaa? No miksei jos pää on 24/7 wc pöntössä ja meikä kyökkii niin, että koko ympäristökin tuntui muuttuvan pelkäksi oksennukseksi, ainoa asia niissä pahoinvointi kohtauksissa oli syödä paaallljjjoooon hedelmiä niin pysyi virkeänä!
(Vastaus sii kysymykseen on, että taloni maalla sopii paremmin tämän hetkiseen elämän tilanteeseen)

3. Ti piace il make-up?

Tuo pian se make uppis tänne, en muuten tuo!!  Olisko tarjolla paremminkin push uppeja? Niille olisi käyttöä meikäläisen roikku rinnoille. Make upit ei oikein korosta kunnolla poveani. 
(Suora käännös entäpä meikki? ei ..ei.. naturellia sen olla pitää) Meik uppeja vain silloin, kun on juhlan aihetta ja joku tosissaan osaa laittaa kunnon sotamaalauksen kasvoilleni.

4. Il tuo colore preferito?
Tuonko omo coloria, että pyykit loistavat hyvissä väreissä eivätkä niin kuin minun, että kulahtavat heti muutaman pesun jälkeen. Vai tarkottiko se ruokamäärissä olevia caloreita, niitä nimittäin pitää vähentää ja lujaa!
(suora käännös: lempivärini? Musta-valkoinen-ruskea, oho siinä tulikin jo kolmen kärki).

5. Prferisci i tacchi o zeppe?
Olenko koskaan nähnyt zeppeliiniä, kyllä vain! Ajeltiin tampere cityyn jämijärven ohitse ja siellä se zeppeliini muistaakseni lenteli ilmassa. Mä tarkotan juu sitä ilmalaivaa joka tuli jostakin pitkän matkan päästä lentäen ja tutkimaan suomen säätä. 
(Kyllä kai pienet korot pitää jokaisella naisella olla)!

6. Costume intero o due pezzi?
Nyt ei teidän silmät kestä lukea seuraavaa, mutta kyllä kostuu lemmikikin silmät  tätä lukiessa. Italia on mun vahvin kieleni joten hienosti sujuu nämä käännökset, harmi etten ottanut sitä koskaan koulussa valinnaiseksi. Edelleenkin veri vetään jossei muualle niin roomaan! Mutta kysymyksessä selvästi kysyttiin kostuuko duracel lemmikki pupusi? 
(No ei kostu, koska itse valitsen uimapuvun, mutta keskellä metsää aurinkoa ottaessa jossa ei ole tuhansia ylimääräisiä silmäpareja valitsen kaksi osaisen)

7. Ti piace cucinare?
Kulinaarisessa taivaassahan minä jo olen, yritän kovasti kasvattaa niitä ensimmäisiä kasvejani ja hyvin ovat lähteneet kasvamaan, mutta tiedä sitten ovatko koskaan syämä kelpoisia.
(kyllä nautin ruuanlaitosta).

8. Collezioni smalti?
Maltillisesti yritän suurentaa purkki kokoelmaani, joten hitaasti hyvää tulee! Mitään erityistä vetovoimaa en ole kohdannut emaleita kohtaan!

9. Che genere musicale ascolti?
Se kenre musiikki on mukavaa..aina puhutaan jostakin genreistä! Meikäläisen sivistyksessä on suuri aukko tässä genre sanastossa, joko se on utta 2000 luvun nuoriso kieltä tai en ole vain tottunut genreen. Kysmys kuullostaa korvaani enemmänkin genre musiikkia asconassa joo opel automerkki ei ole koskaan ollut suuri suosikkini, isälläni oli aikanaan ja on edelleenkin, mutta silloin aikanaan eräs ope joka jätti meidät keskelle risteystä mäen päälle kaverieni kanssa. Siinä minä ratissa kirosin, että käynnisty, käynnisty ja jos mut tähän jätät niin häpeän lopun ikääni. Silloin meinaan oli ihan hirveen kova liikenne kylillä ja vielä perjantai iltana...huh..huh..! No onneksi se opel ei jättänyt meitä vaan suostui käynnistymään ja päästiin jatkamaan matkaa, mutta sitä ennen kuului ainakin 100 muun auton tööttäystä takaamme. Muista en tarkkaan mitä tuon opelin mankkassa juuri silloin huusi mutta kai siellä jotan smurffeja huuratettiin täysillä. 

10. Minigonna o jeans?
Mini-konna-farkut!! tästähän voisi joku tuore vaatesuunnitteljia hyödyntää uuden tavara merkin. Farkut -konna ja mini. Farkkuja voin käyttää, mutta ei liian tiukkoja tai tulee sellainen kamala kuva itsestä, että kaikki läksit pursuaa housuista ulos. konna, kilpikonnan kuoseissa olevat farkut olisko ne sitten kivat? Mini mallilla varmaankin tarkoittavat shortseja ja juu passaa mullekin. 
(Minihameelle ei ja farkuille kyllä) Tähän kroppaan ei meinaan mitään minimoi hameita lyödä!

11. Cosa pensi del mio blog?
Cosa cosa..blog..tyhjää lyö joten ota nyt sitten selvää mitä ne italiaanot tarkoittavat tälläkin.
(enpä osaa sano mitä mieltä olisin)Tämän tunnustuksen laitan seuraavaksi eteenpäin seuraaville bloggareille..


Siljalle blogiin http://koissu.blogspot.fi/


Sirpa ja Kollo blogiin http://sirpantouhuja.blogspot.fi/

Mehtäemännälle blogiin http://mehtapirtti.blogspot.fi/

Beatelle blogii http://varjoistavaloon.blogspot.fi/


6 kommenttia:

 1. Kiitoksia haasteesta - käyn poimimassa haasteen blogiini. :)

  Sinulla on mainioita vastauksia kysymyksiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvää vain. Tiedä sitten onko ne vastaukset niin hyviä, mutta jotain oli pakko kyhäillä näihin. Italia kiinnostaa kyllä kielenä, mutta näin leikkimielellä tälläiset haastikset ja tunnustukset ovat ihan mukavia juttuja. Pitäisi vissiin harjoitella kieliä vähän enemmän. "Sinne roomaan on joskus pakko päästä käymään, kun kaikki tietkin kuulemma vie sinne"! Kiitos!

   Poista
  2. Silloin kun mulla oli auto niin nuo tööttäilevät torvet ja risteykseen sammunut auto olivat tuttu ilmiö. :D Onneksi munkaan autoni ei koskaan tainnut sammua risteykseen lopullisesti. ;)

   Poista
  3. Meillä oli isän opelin kanssa tosi häpäsevä tilanne tuossa kyseisessä risteyksessä. Risteys on keskellä mäkä ja siitä käännytään parkkikselle ja tien toisella puolen on toinen parkkis. Perjantai ilta ja nuorisoo liikenteessä ihan liikaakiin ja olin kuskina kavereilleni juuri tuolloin. Auto päätti jumahtaa siihen risteykseen keskelle mäkeä ja jengi tuijotti ja varmaan nauroikin meidän sammuneelle rotiskolle. Onneksi se kuitenkin lähti liikenteeseen, mutta sitä ennen porukka kysyi autossa, että pitääkö mennä työntään. Onneks ei tarvinnut ikinä en olisi meinaan enään ajanut sillä autolla kylällä. "nuorena tälläiset tilanteet pistää vähän nolottamaan ja hävettämään"!Nykyään se on ihan normaalia, että tööttäillään kaikille jotka töppäilee liikenteessä. Mutta kyllä mua vieläkin hävettäs jos auto sammuis keskelle risteystä keskustassa! :)

   Poista
 2. Mahtavat vastaukset, nauroin täällä ihan kippurassa :D Sää rohkeasti tartuin tähän italian kieliseen versioon :) Olen ihmetellyt, että kun facebookin puolella on ollut liikennettä, mutta ei ole tullut blogiluetteloon ilmoitusta uusista postauksista. Piti vaihtaa .com tilalle .fi ja sitten se antoikin ilmoitukset. Mahtaakohan jollain sun toisella lukijalla olla sama probleemi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7 kohtaan olisi parempi vastaus ollut "tuo se pisuaari ja pian". Pisuaareista tuli meinaan melkoinen rasite siivoushommi tehdessä. niitä tuli pestyä aivan liikaa... mä kuules tarkistan pari juttua heti, kun kerkiän näistä blogi ongelmista ja ifoan sua lisää... :D

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...