tiistai 25. kesäkuuta 2013

Antiikkia yhditettynä nykyaikaan kukkakehässä!

Ensimmäinen postaus sisälsi taustatietoa perhekoti kukkakehästä, mutta nyt saatte seurata matkaa kukkakehässä valokuvien muodossa.

Kreetta osti kartanon 2007 vuonna jonka omisti silloin tiilitehtaan entinen jotaja Eero Niskanen. Niskanen ei kuitenkaan ole ihan alkuperäisiä kartanon omistajia vaan kartanossa on aiemminkin asunut korkea-arvoisia henkilöitä. Kartanon historiaa ei ihan kokonaan tunneta, mutta kreetta on tuonut oman näköisensä sisutuksen ja tuulahduksen kartanoon. Nykyinen sisustus jäljittelee paljolti alkuperäistä sisustusta ja osa huonekaluista onkin siirtynyt Kreettalle kiinteistökaupan yhteydessä. Samalla tavalla kuin aikaisemmillakin omistajilla osa huonkaluista siirtyi aina kiinteistökaupan yhteydessä. 

Kartano on täysin peruskorjattu ja siinä on pyritty säilyttämään entisajan kartanomainen tunnelma. Paloluokituskin löytyy kartanosta joka on tällähetkellä P2.

Huonekalut sopivat hyvin tähän kartanoon, koska kysessää on laaja määrä erilaisia antiikkisia huonekaluja ja Kreetta onkin kova antiikin keräilijä. Kreettalla on ollut harrastuksena huutokaupoissa kiertely ja sieltä onkin kuulemma paljon tullut huudeltua huonekaluja tähän ihastuttavaan kartanoon. Lisäksi on ostettu kuulemma ihan nykyaikaisiakin mööbelejä, mutta vanhat ja historialliset huonekalut kiinnostavat Kreettaa enemmän.

Nyt tehdä kiertomatka kartanoon, sekä kartanon ulko-alueisiin ja rakennuksiin. Lisäksi käydään myös hieman tutustumassa virikekeskukseen!

KUVIEN EHDOTON KOPIOITI KIELLETTY!!


Mennäänpäs sitten eteenpäin ja lähdetään ensiksi kuvamatkalle kartanon sisään ja tehdään matka kartanon sisustukseen ja nykyaikaan.

Kukkakehä etupihalta kuvattuna


Ulko-oven avattuani minulle avautui kukkakehän pitkä kuisti eteeni täydessä komeudessaan.


Ennen kuin astut kuistin ovista sisään eteiseen avaat nämä ihanat vanhanajan puuovet ja saat ihastella kauniita alkuperäisiä kaari-ikkunoita.


Kaari ikkunat jatkuvat myös kuistin seinillä ja huutokaupasta ostetulla sohvalla on mukava istuskella, lepäillä ja pitää vaikka ohjaajien kanssa pientä palaveria kahvia samalla nautiskellen!


Tämä kuistin iso seinäpeili on yhtä vanha kuin kartano itsessään. Peili on siis siirtynyt kiinteistökaupan mukana aina uudellee kartanon omistajalle.
Tätä voineen kait jo kutsua antiikiksi..


Tässä kuvassa on peilin ala-osa, koska olin niin onneton kuvaaja etten saanut mahtumaan kuvaa yhteen kuvaan!


Silmiini osui tämä kaunis vanhanajan lamppu!
 Komeasti nämä kuistia valaisevatkin pimeän tullen.


Kävipä niin hassusti etten kuvannut keittiöö ja eteistä, mutta keittiöstä voin kertoa sen olevan täysin tämän päivän mukaisineen laitteineen ja ihan peruskeittiö. Eteisessä ei ole mitään erikoisempaa mainittavaa kuin, että kukkakehässä käytetään enimmäkseen sisätiloissa muovikukkasia. Muovikukatkin sen vuoksi, että oikeat kukkaset eivät oikein tahdo pysyä hengissä..


Kartanon olohuone on kovassa käytössä ja siellä on mukava istahta sohvan pohjalle raskaan työpäivän päätteksi katselemaan telkkaria ja nauttimaan olostaan. Ikkunoiden vierestä löytyy ovi josta pääsee suoraan kartanon takapihalle. (mattoja ei ole lattiassa) olivat ikäväkseni menossa pesuun juuri kuvaushetkellä. Viininpunainen sisustus tuo tunnelmaa olohuoneseen ja tässä kuvassa olohuone ei ole aivan omassa kukoistuksessaan, koska sohvat jotka kuuluisivat olla huoneessa ovat entisöinnissä ja ovat siellä vielä hetken aikaa..


Olohuoneen kattoa komistaa kaunis iso kristallinen kattokruunu!


Seuraavassa on muutamia olohuoneen antiikkisia huonekaluja ja niihin kuuluvat nämä tuolit ja persoonalliset kaiverrukset.
Näissä tuoleissa on hyvä istua ja kaapeissa, senkeissä hyvä säilyttää tavaraa ovat varmasti vahvoja ja kestäviä.
Tämä pönttöuuni on alkuperäinen ja se piti alunperin maalata vaaleaksi, mutta jostakin syystä maali ei pinnassa pysynytkään ja Kreetta totesi, että sehän on hänen mielestään ihan hyvä näinkin! Tämä pönttöuuni kuulemma lämmittää hienosti taloa ja todella lämpimäksi.


Seuraavissa kuvissa ruokahuoneen värimaailmaa ja sisustusta. Ruokahuoneen ruokailuryhmä on uus rokokoota kuten myös vitrrini (puuttuu kuvista) ja senkki (valkoinen sarja) Varmasti monelle bloggarille ennestään tuttua sarjaa. Piano ei ole rokokoota ja pianon historiaakaan ei ihan kokonaan tiedetä. Piano on alunperin ollut musta ja Kreetta maalautti pianon valkoiseksi saadakseen vaaleamman värisävyn joka sopii ruokahuoneen muihin huonekaluihin. Katossa on pienenmpi kristalli ruunu. Seinissä oranssin värin sävyt kuten myös verhoissa nähtävissä. Tunnelmallinen huone, mutta näin kuvien välityksellä kotoinen tunnelma ei välttämättä välity.
Ala-kerrassa oli vielä lisäksi vauvala jossa voidaan hoitaa vauvoja siis makuuhuone jossa emäntä itse nukkuu tällähetkellä. Lisäksi asukkaiden huoneita joihin ei tietenkään päässyt kuvaamaan ovien lukituksen vuoksi ja henkilökohtaisista syistä.

Siirrymme ylä-kertaan jossa kuvasin vessoja joita päätalossa oli kaiken kaikkiaan 5 kappaletta, yhden vapaan asuinhuoneen sain kuvattua joka ei ole käytössä kuin satunnaisesti, ylä-kerran aulaa, saunaa joka oli remontoitu hyvin persoonalliseen tyyliin ja pesuhuonetta, sekä pieniä sisustukseen liittyviä yksityiskohtia...
o

Näihin sisäkuviin voimme päättää Kukkakehän sisäkierroksen.
 Kahdessa viimeisessä kuvassa  oli talo kuvattu takapihalta.

ASUMISHARJOITTELU YKSIKKÖ!!

Seuraavaksi pääsemmekin tutustumaan
 sisäkierroksella nuorten asumisharjoittelu yksikköön..

Yksikkö on peruskorjattu ja saneerattu pari vuotta sitten kokonaan. 
Tämä nuorison asuinyksikkö täyttää paloturvallisuusluokituksiltaan ja muilta rakennus kriteereiltään samat ehdot kuin pääkartanokin!


Kuvailin nuorisotaloa sisältä  ala-kerrasta sekä ylä-kertaa. Nuorison asuinhuoneisiin en päässyt samaisesta syystä kuin päärakennuksessakaan. Kuitenkin kuvasin tyhjillään ollutta huonetta josta saa käsityksen millaiset ovat asuinhuoneet talossa. Ylä-kerrassa on L-muotoinen aula ja siitä kuvasin vain rappujen ylä-osan valotus ongelmien vuoksi.  Isoa parveke huonetta en kuvannu vaikka varmaan olisin saanutkin. Huoneessa nimittäin säilytetään lähinnä tavaroita! Keittiötä kuvasin ja siellä näkee selvästi, että keittiö on peruskorjattu nykyaikaiseksi ja kodinkoneetkin ovat nykyaikaa. Vessoja piti tietenkin kuvata ja eivät paljon poikkea nyky uudisrakennusten vessoista, mutta ovat silti huolimatta hyvin kartanomaisia kuten  talon imagoon kuuluukin. Lisäksi kuvailin kaikkia mahdollisia pieniä yksityiskohtia sisustuksellisesti. Vähän tavarat ovat hujan hajan huoneissa, mutta tämä onkin elämys matka perhekodin elämään eikä ole mikään virallinen sisustus blogi.

Antoisaa kuva matkaa..


Postia nuorisolle...
Kuistin sisältä löytyi seinästä tämä aivan ihana postilaatikko..


Keittiö kuvia ja selvästi näkee nuorison elämän jälkeä pöydillä..Seuraavaksi voidaan siirtyäkin ylä-kertaan johtaviin rappusiin ja aulaan.
Ylä-kertaan johtavat raput ovat todella jyrkät, mutta nuoret asukkaat ovat vielä notkeita ja ketteriä niissä liikkuakseen!Tästä voimmekin palata takaisin ala-kertaan ja ottaa  pientä tuntumaa yhteiseen oleskelu tilaan ja vapaaseen asuinhuoneeseen...
Oleskeluhuoneen tapeettiin hurmaannuin aivan täysin ja tähän ihanaiseen vanhanajan kaappiin. Lisäksi katossa roikkuva lamppu punaisine kupuineen antoi tunnelmaa punaisten verhojen kera. Tunnelma on paikan päällä hyvin lämminsävyinen!


Tämä huoneisto näyttäisi olevan tyhjillään joten tämän tyyppisiä ovat asuinhuoneet...


seuraavaksi ne vessat jälleen...
Lattioiden väri maailma vaihteli vihreästä sinisen laatoitukseen..Ihastuin suunnattomasti tähän hyvin persoonalliseen käsienpesu altaaseen..


 Tämän tyyppisen vessan voisin ottaa meille ylä-kertaan muuttaessamme maalle asumaan. Tälläinen pieni kulmikas vessa olisi juuri sopiva! Seuraavaksi pieniä yksityiskohtia ympäri taloa.. Ala-kerrassa oli tälläinen tehty seinään, enkä oikein päässyt siitä perille mikä tarkoitus tällä hirsijutulla oli. Tämä on kuitenkin erittäin hieno yksityiskohta ja aivan kuin taulua katselisi. Tosin tämän ns. taulun takana on siivouskomero joten ...en tiedä, muttta sopii hyvin tuohon kohtaan seinää! 

Kahdessa viimeisessä kuvassa on asuinyksikön parveke, sekä kuva kuistin kukkasesta ulkopuolelta.

Näillä kuvilla voimme pättääkin tutustumiskierroksen kukkakehän kartanon ja nuorison asuinyksikön sisätiloihin. Seuraavissa postauksissa tullaan näkemään kukkakehä maalaismiljöönä, sekä paljon ihania ulkokuvia, lisäksi postaan vielä viriketoimintakeskuksesta oman kuvapostauksen ja meidän juhannuspostaus!!

Kiitos!!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä siellä on niin upea vierailla ja aivan mahtavat tilat. Lisäksi virikkeessä on aivan ihanaa käydä uimassa, katselemassa elokuvia, lauleskelemassa karaokea. (saan minäkin laulaa karaokea ilman, että kukaan olisi kuulemassa). :)

      Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...