perjantai 3. toukokuuta 2013

Vapun aikaa!

Meidän vappu alkoi milläs muullakaan kuin munkkitaikinan vaivaamisella!
Mitä olisikaan vappu ilman reilunkokoisia itsetehtyjä munkkeja ja simaa, simaa tosin en tehnyt itse tänävuonna vaan tyydyimme kaupan simaan. Kaupan sima ei verä koskaan vertaa itsetehdylle simalle, mutta ostamastamme simasta pidin todella paljon!

Taikinaa siis vaivaamaan ja kohta saadaan nautiskella tuoreista, isoista, muhkeista sokeri munkeista. Tarkoituksenani oli tehdä hillomunkkeja, mutta taas tuli vastaan se suurin virhe! Minulla ei ole tarpeeksi hyvää pursotin systeemiä jolla tunkea sitä hilloa munkin sisuksiin.Lapset pyysivät suklaamunkkeja joten olihan niitäkin muutama pakko pyöräyttää. Nämä meikäläisen suklaamunkit tosin eivät ole ihan sama tasoa kuin kahvilasta tai leipomosta tulevat, mutta hyviä olivat nämäkin. Sulatin pelkästään tummaa suklaata ja siinä pyöräytin munkit ja annoin vähän aikaa suklaan imetyä ja sitten vain nautiskelemaan.


Sima poreilee laseissa ...


Kuuluuhan siihen vappuun muutakin kuin sima ja munkit! päätin kokeilla uuta aluevaltausta leivonta taidoissani ja pätin tehdä tippaleipiä. En muista, että olisin koskaan aikaisemmin tehnyt tippaleipiä itse, edes ammattikoulussakaan ei taidettu tehdä. Saattaa olla muistissa iso aukko, mutta melkein voin kertoa, että ensikertalainen olin tässä puuhassa tällä kertaa.

Vappuaatto alkoi ilmapallojen puhaltamisella ja serpentiinien ripustuksella pitkin taloa. 
Lapset toivoivat ilmapalloja kaupasta, mutta sanoivat, että älkää tuoko niitä mistä aivot melkein räjähtää puhaltamisesta.


Vappuaaton illan kattauksesta kuvaa...


Pitää sitä vappunakin kynttilöitä polttaa! Oikeastaan meillä palaa aina juhlapyhien aikaan melkoinen määrä kynttilöit, vaikkakin ulkona paistoi aurinko ja mukavasti toi valoa talo sisään.


Vappuaaton iltanan nautiskeltiin höyrystettyjä nakkeja kera ranskalaisten perunoiden.Vappupäivänä olikin sitten aivan erilaisen aterian vuoro..
Itsetehdyt uuniperunat, hirvikastikkeen ja kasvismössön kera.Siinä meidän vappu meni yhdessä ollen, syöden mahan täydeltä munkkeja ja leväten. Lapsilla riitti touhua koko vapun ajan leikkiessään kavereidensa kanssa. 

Mielenkiinnoksi jää nähdä miltä seuraava vappumme näyttää, sitä odotellessa siis!

3 kommenttia:

 1. Oi, oi, mitä herkkuja :) Voi miten maistuvaiselta näyttää nuo suklaadonitsit ja teit tippaleipiäkin itse. Oi, oi. Tuli hirveä herkkuhimo tätä postausta lukiessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkun himoon ei auta muukuin alkaa väsäämään jotain hyvää ja täyttävää! Suklaamunkit ovat kyllä todellinen makupläjäys ja niitä ei pysty montaa syömään peräkkäin. :) "tippaleivätkin jopa onnistuivat kerrasta"!

   Poista
 2. Teillä on ollut ihania herkkuja vappuna. :) Minä en vielä ole kokeillut suklaamunkkien tekemistä - pitäisikin kokeilla joskus niitä! :)

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...