keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Toimelias Keskiviikko!

Varmasti olisi fiksu tapa toivottaa uudet lukijat tai oikeastaan lukija tervetulleeksi. Joten tervetuloa Sirpa ja Kollo seuraamaan Puhdas Kotia.

Sitten taas asiaan..
Tässä sitä jälleen istun oman lukunurkkaukseni iki ihanassa -50 luvun vihreässä nojatuolissa läppäri sylissä. Sylissäni on luonnollisesti muutakin kuin vain läppäri, sillä Selma nukkuu ja makoilee läppärin ja mahani välissä. Oikeastaan Selma heräili juuri äsken ja yrittää jälleen sabotoida kirjoituksiani kovalla tahdilla, sillä on taas unten jälkeen virtaa suonissa ja leikkituokio on alkamassa. 

Mitäs muuta näin keskiviikkoon kuuluukaan?

Keskiviikko aamuni alkoi melko reippaan oloisena, ensimmäisen kerran moneen viikkoon heräsin jo ennen kellon herätystä, tällä kertaa en siis torkuttanut itseäni enkä kelloa. Sängystä noustessani totesin, että nyt näyttää ulkoilma sellaiselta, että tulisi olemaan kaunis, lämmin ja hyvä sää kodin siivouspäivälle. Aamupalan syötyäni päätin viimein ja vihdoin kahdenviikon tauon jälkeen saada itseni ulos ja lenkille! En ole pariin viikkoon käynyt oikein lenkillä, kun en vain ole saanut itsestäni irti ja on ollut niin laiskamadon olotila suoraan sanottuna. Päätin siis lähteä lenkille koiran kanssa, mutta ovesta ulos astuessani ajattelin, että jospas nyt kuitenkin menisinkin pyörän kanssa niin Elmokin saisi kunnon juoksulenkin. Niimpä me sitten lähdettiin lenkille ja ajattelin meneväni vain sellainen ihan pienen lenkin, mutta innostuinkin niin lämpimästä ja aurinkoisesta säästä, että lenkki venyikin yli tunnin pituiseksi lenkiksi.
 
Shampoota ja vettä turkkiin..
Päätin lenkin jälkeen pestä Elmon, ja nyt oli todella hyvä syy siihen! Elmolla on jälleen joka keväinen riesa eli karvanlähdön aika. Tänävuonna karvanlähtö taitaa kerrankin olla ajoissa, koska en muista Elmon päästäneet viime vuonna tai edellisvuonna toukokuussa karvaa. Siis sitä karvaa lähtee nyt oikein urakalla ja pesin senkin vuoksi Elmon, koska pesemällä saa lähtemään hyvin karvaa pois turkista. Pesuhuone saa kyllä joka ikisen koiran pesun jälkeen osakseen myös kunnollisen peruspesun, sillä pesuhuone haisee melkoisen pahalle koiran pesu jälkeen ja karvaa on jokapuolella ympäri pesuhuoneen seiniä. Elmo tuli pestyä ja totesin heti pesun jälkeen, että kyllä tuli puhdas ja hyväntuoksuinen kaveri taas taloon. Päätin laittaa Elmon kylmästi teranssille kuivattelemaan karvojaan ja makoilemaan auringon valoon. Mikäli olisin vienyt sen juoksuhihnaan märkänä niin olisi koira ollut saman tien likainen, todennäköisesti olisi mennyt kieppumaan ruohikkoon tai hiekkaan ja liannut itsensä uudelleen. 

Siivousta, pyykkäämistä, eläintenhoitoa jne..
Elmon pesu oli siis saatu päätökseensä ja koira loikoili ja nautiskeli teranssilla auringon lämmöstä. Tämän jälkeen oli aika siirtyä kotihommia tekemään ja keskiviikko päiväni sai jatkua kodin siivousurakalla, oli pyykkäämist (pyykkikone meillä kyllä pyykit pesee), mattojen ulosvientiä, tiskikoneen täyttöä, pölyjen pyyhintää eli ihan perinteisiä koti-askareita siivouksen ohella. Matot saivat kyytiä ja päätin heittää niistä kaksi isompaa kokonaan autotalliin ja ottaa pois käytöstä. Melkein aina, kun koiralla on karvanvaihto viikot käynnissä niin meiltä lentää matot autotalliin odottamaan kunnon puhdistusta pintaansa. Karvat ovat paljon helpompi imuroida, lakaista tai lattiakuivaimella vain siistiä pois lattioista ja meneehän niiden mukana muutkin kuin karvat. Mitä sitä likaisia ja pahanhajuisia mattoja lattiassa pitämään jos kerta ilmatkin alkavat olemaan näin lämpimiä kuin mitä tänään olemme saaneet osaksemme. Koti tuli siis jälleen kertaheitolla siivottua!

Kissanpesua...
Siivousten jälkeen päätin kylmästi, että jos koira on saanut tänään kunnon kylvyn päälleen niin saa sitten myös Selmakin pesun! Niin minä päättäväisenä akkana nappasin kumihanskat käteeni, Selman kainalooni ja kiikutin sen kodinhoitohuoneen pöydälle. "Ei taida tyttö tietää mitä nurkan takana on tulossa"! Siinä Selma sitten istui kodinhoitohuoneen pöydällä ja katseli pyörein isoin silmin, kun päästin käsienpesualtaaseen lämmintä vettä ja laitoin joukkoon eläimille soveltuvaa apteekista ostamaani shampoota. Päättäväisesti vain sanoin kissalle, että nyt kuule on ensimmäisen virallisen pesun aika ja aletaan totuttelemaan veteen! Kissa katseli minua pää kallistellen puolelta toiselle ja oli kuin ymmärtävinään kaiken mitä sille puhun. Varmaan ajatteli itsekseen, että mennään sitten pesulle, kun kerran  käsketään. Asettelin hienosti pyyhkeet altaan vierelle valmiiksi, että saan sitten heti alkaa kuivaamaan kissaa pesun jälkeen. Laitoin kumihanskat käteeni ja sanoin, että nyt sen on menoa ja nappasin kissan kylmästi tukevasti ja päättäväisen oloisesti syliin ja sanoin vain, että ja nyt lähtee..
Niin kuulkas lähti kissanpesu käyntiin, ensin kastelin jalat ja Selma oli vähän ihmeissään, että mitäs nyt tapahtuu. Selma yritti nostaa tassujaan pois, mutta minäpä päätin asenteella jatkaa kissan kastelemista ja niin olin muutaman sekunnin päästä kastellut kissan kaulaan asti ja saman tien päästin pesuveden pois altaata ja nopea huuhtelu juoksevalla vedellä ja käärin kissin pyyhkeiden sekaan ja aloin kuivaamaan. Kissanpennun pesu ei siis olekkaan niin ongelmallista kuin ennakkoasenteellani luulin. Olisiko kerran tai kaksi yrittänyt räpiköidä pakoon, mutta hienosti antoi pestä ja ei edes huutanut eikä inahtanut kertaakaan. " voin sii todellakin olla ylpeä pennun omistaja"! Kissa tuli pestyä ja nyt oli nelijalkaiset kaverini kummatkin puhtaita. Elmon harjasin kylläkin ennen selman kylvetystä ja Elmolle tuli todella kiiltävä ja puhdas karva esiin pesun ja harjauksen jälkeen, mutta Selman karvasta tuli aivan älyttömän ihanan pehmeä ja pörröinen pesun jälkeen. Suoritus ja tulos oli siis tälläkertaa täyden 10 arvoinen!

Keskiviikko päivä olikin siis täynnä melkoista touhua ja tohinaa, mutta kaikkein ihanin juttu tämän päivän aikana oli se, kun Selma nukkui sylissäni olohuoneen sohvalla ja sain siltä oikein kunnon kasvojen pesun! Selma kirjaimellisesti nuoli karhealla kissan kielellään koko leukani, poskeni, silmäni  ja taisipa sen kieli käydä nenäni sieraimessakin. Sain osakseni oikein kunnolla kissa hellyyttä ja rakkautta. Eläissäni en ole nähnyt koskaan aiemmin kissan niin kovasti nuolevan emäntänsä kasvoja kuin tämä neiti tekee, mutta välissä pitää myös leukaan ja poskeen antaa pieni purunäyte ja sitten taas antaa suukkoja!

Ihana Selma ja Elmo!!
Sain minä Elmoltakin pari iloista halausta, nuolaisua ja innokasta hännänheilautusta kiitokseksi hyvästä pesusta ja harjauksesta.

Tässäpä tämän päivän kuvat!!
Kuvat on otettu kännykällä joten nyt taso ja laatu on jälleen huonompi..

Pieni tauko lenkin jälkeen...


Jotakin on tehty, kun naama on kuin petolinnun joku..
Ei tällästä saisi laittaa tänne, koska mun naamani on ihan jäätävän näköinen, kun hikipäässä on tehty hommia ja sitten tämä ihanuus alkaa vielä antamaan kunnon kasvohoidon. Säästyypä ainakin rahat, eikä tarvitse mennä kosmetologi hoitoihin saatika ostaa kaapin täydeltä kalliita kasvonhoito tuotteita!


Kasvojen kuorinta meneillään, tämä on tehokas hoitokeino...
Varmaan näette, että menee huulipieletkin ja kaikki, voin myös kertoa, että karkee kasvojen hoito tuli!!


Selma käynyt pesulla ja kuivailee itseään, kun ei antanut minun kuivata! Tähän on hyvä päättää keskivikkoinen postaus!!

Nyt voit jättää oman tassunjälkesi komenttiosuuteen...


1 kommentti:

  1. Minäkin olen joskus pessyt nykyisen kissani ja kissa haluaa kuivata oman turkkinsa. :) Kissalla on kyllä tehokas "pesulappukieli" suussaan ja Kollo on välillä lipaissut minunkin käsiäni ja kasvojani karhealla kielellään. ;)

    Puhtaat lemmikkieläimet tuoksuvat hyvältä! :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...