torstai 30. toukokuuta 2013

TaRan puuhastelut!

Nimensä veroinen teksti tulee tämän päivän touhuista, eli kirjaimellisesti TaRan puuhastelut. Olisiko sitten sopinut otsikoksi paremmin yrttien kasvatus? sitä mää ensiksi nimittäin mietin!

Kirjoitin tässä eräänä päivänä yrttien kasvatus postauksen kuvineen ja teksteineen. Mä aina toista jauhan sitä samaa asiaa, että "musta ei koskaan tule mitään, mää en osaa mitään, mää  en pysty mihinkään"! Tätä samantapaista määkinää voi kuunnella lammastarhan suunnalta, ainoa ero tässä asiassa on se, että lampaat ovat viisaampi ja saavat paljon enemmän aikaiseksi. 
Anyway kuitenkin tänään tuli OIKEESTI todistettua se, että musta todellakin on johonkin ja minä onnistun hyvin siinä mihin ryhdyn. Pitäisi ilmeisemminkin muuttaa asennevammaa itseään koden vähän positiivisemmaksi vammaksi, tai ottaa parempi asenne koko elämäänsä. 
Mitä mää sitten tänään todistin? No jumppahuitti ne mun kylvämät siemenet ovat alkaneet tuottamaaan kovan työn tulosta ja puskeneet itsensä mullan läpi! Kasvuvaihe on selvästikin alkanut ja nyt yritän olla pilaamatta näitä yrttejäni liiallisella kastelulla!
"olen nimittäin välillä liian aktiivinen kastelussa ja silloin tapahtuu se odottomaton eli kasvit menee täysin pilalle"!

Ostin paikallisesta kukkakaupasta tälläisen ihanaisen "Buon Appetito" yrttilaatikon ja tänään sain siirrettyä nämä kasvamassa olevat yrtit laatikkoon. Voin todellakin hehkuttaa, että tämä  loota on meinaan sitten ihan in! Ensimmäinen kylvö sisätiloissa, ei ole aikaisemmin meillä ollut tuoreita yrttejä tällätavoin käytössä. Tästä saa saksilla jatkossa näpsiä tai suoraan sormilla yrttejä tuoreena ruokaan.


Siinä onkin sitten kaikki kolme istutus lattikkoa koreasti kuistin pöydällä. Nämä näyttäs vaan paljon, paljon paremmilta jos olis sellainen kunnon istutuspöytä. Tosin pistän miehen tekemään mulle sellaisen heti, kun saadaan rauhoittua näiltä muilta puuhiltamme. Vaikka sitten ensikevääksi, mutta kyllä tämäkin passaa tässä vaiheessa.

Kiharaa näyttää kasvavan, tiedä sitten mistä käkkärästä on kyse, mutta veikkaukseni  on tilli. Mää näitä nyt ulkoa millään muista mikä on mikin, onneksi näissä nuo pussit mukana joista voi tarkastaa pahimman muistikatkon yllättäessa. 
Osaa on muuten tänään viljeltyjä joten siksi on muutama joista ei tuijota mikään vihertävä heinän pätkä!Sain tiistaina ystävältäni kesän ensimmäiset raparperit ja päätin tehdä tietenkin niistä ystäväni hyvällä ohjeella piirakkaa. Piirakan ohje löytyy www.kotikokki.net sivustolta. Tästä piiraksta tulee koko leivinpellillinen ja voineen kertoa, että on sairaan hyvää ja maittavaa!!

Tosin nyt ääneni on ihan käheä ja kurkkua pistelee silleen mukavasti! Johtuisiko vehnäjauhoista, kirpeistä raparpereistä vai olenko sitten allrginen tuolle niin mehevälle ja kirpeelle kasville?


Eilen paitelin munkkeja tänään raparperi piirakkaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...