lauantai 25. toukokuuta 2013

Sinistä retroa!


Selailin sisustuslehtiä ja silmääni osui sellainen kiwa kuva jossa oli lehdistä ja kirjoista päällekäin koottu yö-pöytä. Katselin kuvaa ja tuumailin, että voisinkohan tehdä tuollaisen samantyyppisen itsellenikin. Näitä kuvia osuu silloin tällöin lehdissä silmääni ja montakertaa sitä miettinyt tekeväni samantyyppisen. Niin idearikas en ole, että olisin tuollaisen itse hokassut tehdä omasta päästäni. Sisustuslehdistähän ne parhaat ideat lähtee. Kävästiin appivanhempieni luona toissa viikonloppuna ja siinä tuvassa istuskellessani kysäsin anopilta, että löytyskö sulta lehtiä iso kasa. Anoppi on innokas tilailemaan lehtiä, lainaamaan ja ostelemaan. Tälläkin kertaa minua onnisti, joku sukulainen oli anopille raahannut ison kasan lehtiä ja sanoi minulle, että menes kattomaan olisko siellä sopivia. Kipasin hakemaan pussukat varastosta ja sieltähän niitä löytyi ja kunnon kasa. Anoppi vain ihmetteli, että mitä  sää niillä lehdillä teet? Kerroin sitten, että näin yhdessä lehdessä hyvän idean ja ajattelin kokeilla onnaisko se meilläkin.

Mieleeni tuli, että lehtipöydältä puuttuu pieni lamppu! Mistäs mää nyt sellaisen tähän hätään keksin? Anoppi kuuli jutustelun mieheni kanssa ja huudahti väliin, että mulla olis yks yö-lamppu vapaana jos haluut sen? Mutta se lamppu on sitten sininen! Siristin silmiäni ja purin rumasti hampaita yhteen. Sininen ei ole mun väri ja se saa mut todella kiukkuiseksi. Makuuhuoneessamme on siniset raitatapeetit ja se ei ole mun juttu. Anoppi kävi kuitenkin hakemassa lampun ja laski sen pöydälle. Katselin sitä lamppua ja totesin, että hei! tää on ihan retro lamppu ja ihan kiva vaikka onkin sininen. Ajattelin, että voisin vähän uudistaa tuota lamppua, mutta kuitenkin pidin ajatuksen siitä, että annetaan sen nyt olla jonkin aikaa ihan omana värinään.


Siinä se nyt sitten komeilee...
ei oikeastaan yhtään hullumpi lamppu. Sopii tuonon siniseen seinätapeettiin.


Selvä asia: minun puolelta sänkyä puuttui yö-pöytä ja nyt sekin asia on korjattu. Tässä yö-pöydässä on se hyvä puoli, että viihdettä riittää viikon jokaiselle ilalle jos niin tahtoo!


1 kommentti:

  1. Hieno idea ja samalla on lukemista aina käsillä! :)
    Mun mummolla oli lampunvarjostimeltaan saman tyyppinen lamppu kuin kuvissa. :) Tyylikäs lamppu! :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...