maanantai 20. toukokuuta 2013

Multa sormen puuhastelut!!


Maanantai aamuni lähti vauhdikkaasti käyntiin, heräsin kuuden aikaan ja tarkoitukseni oli lähteä siippani kyydissä anoppilaan puuhommiin. Olin pakannut kaikki tarvitsemani tavarat muutamassa minuutissa kasalle teranssille ja ajattelin, että menen pakkaamaan auton ja sitten voidaan lähteä menemään, mutta...
Aina ei asiat menekkään niinkuin suunnittelee ja taas tänäkin aamuna huomasin, että saan roudata kaikki tavarani ja kassini takaisin sisälle. Olin juuri astunut ulos ulko-ovesta ja olin kuulevinani ihan kuin jossakin muutaman kilometrin päässä olisi kuulunut ukkosen jyrinää. Sanoin sitten heti miehelle, että en sitten tulekkaan kyydillä, enkä lähde puuhommiin, koska taitaa olla ukonilma nousemassa.
Niinpä minä sitten päätin roudata kamani takaisin sisälle ja painella takaisin nukkumaan, koska pojatkaan eivät vielä olleet heränneet kouluun ja kellokin oli vielä sen verran vähän, ettei heitä kannattaisi herättää.

Pikkumiehet lähtivät kouluun omia aikojaan ja heräilin itse perästä päin ja mietin, että mitä sitä tänään tekisin, kun suunnitelmat muuttuivat ihan päälaelleen. Ukon ilmaa ei kuitenkaan tullut, eikä vettäkään satanut vaikka sitä oli luvattu täksi päiväksi.  

Aamupalan syönti venhähti vähän myöhemmäksi tänä aamusta kuin yleensä, mutta hyvällä ja täyttävällä aamupalalla saa aivotoimintansakin hyvin käynnistymään. 
Aamupalan jälkeen päätin, että tänään mä teen sen!!
Niinpä läksin rautakaupasta hakemaan pari pussia Biolan mustaa multaa ja päätin kylmästi kylvää viikko takaperin ostamiani mausteiden siemeniä.

Basilikaa, Oreganoa, tilliä jne..
Näistä se maustekuningattaren maustetaivas alkaa pikkuhiljalleen rakentumaan. Päätin nyt kokeeksi laittaa mausteita kasvamaan ja saa nähdä sitten tuleeko niistä yhtään mitään, mutta kova on ainakin yritys!

Tästä se lähtee.. tosin en ihan kaikkia kylvänyt laitoin vain muutaman muovilaatikon nyt kokeeksi.
Sain anopilta tyhjiä muovilaatikoita ison kasan ja näihin on hyvä laittaa yrttejä kasvamaan.


Sormien upotus multaan ja siitä se sitten lähtee...
Sanomalehtiä laitoin pöydän suojaksi ja mainoksiakin näkyy mukavasti olevan!Tarkkaa puuhaa tämä siemen pussin avaaminen, ilmekin kertoo melko paljon. Pussit avattuani totesin, että kuinkahan monta siementä sinne purkkiin oikein pitikään laittaa? Taisi pussukasta tipahtaa siemeniä vähän enemmän kuin mitä piti...


Multa ja siemenet saatu onnistuneesti purkitettua ja sitten viimeiseksi kunnon kastelu mullalle. Sitten vain odotellaankin mitä tuleman pitää!!


Tässä yksi kylvö valmiina ja saa nähdä sitten kasvaako tästä yhtikäs mitään!


Kolmikko valmiina kasvamaan... jännityksellä odotellaan pari viikkoa, kun alkavat puskemaan itseään mullan läpi "jos"!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...