torstai 30. toukokuuta 2013

Katin päivät!!

Sunnuntaina pakkasin itseni lisäksi muksut ja lemmikit, sekä mieheni autoon ja nokka kohti anoppilaa. Siellähän me nyt vietämme aikaa mennen tuleen ja päivittäinkin mies poikkeilee kotonaan auttelemassa talon askareissa.

Tämä oli Selman toinen kerta vierailla anoppilassa ja innokkaasti kattineiti olikin mukaan lähdössä. Olin viimeisiä tavaroita laittamassa kasalle ja Selma seisoi ulko-oven edessä aivan kuin olisi tajunnut meidän lähtevän jonnekin. Selma päätti tehdä pari temppua vauhdittaakseen meidän lähtöä ja varmistaakseen, että otamme sen varmasti mukaamme emmekä jättäisi tälläkertaa kotiin. 

Selman huippuhyppy!
Huomaan kuinka Selma on valtavasti kehittynyt viime viikkojen aikana, ainakin hyppiminen on kehittynyt kovaan tahtiin ja hypyistä tulee päivä päivältä voimakkaampia ja korkeampia. 
Ihmettelin, että mitä imettä kissa oikein maukuu niin valtavalla äänellä ja tajusin, että pihalle se tahtoo ja lujaa. Menin katsomaan ja kyllä oli naurussa pidättelemistä, selma hyppi korkeita hyppyjä lattialta ulko-oven ovenkahvaa päin. Kovasti yritti saada hyppimällä ovea auki, mutta ei siinä vielä onnistunut. Minua jotenkin alkoi huvittamaan tämä episoodi sitä katsellessani ja ajattelin mielessän, että jonakin päivänä se vielä sen oven avaa. Selma oli selvästi päättänyt, että minähän tulen mukaan ja tälläkertaa en jää kotiin yksikseni!

Selma on kehittynyt muutenkin päivä päivältä ja viikko viikolta taidoissaan. Huomaan Selman kasvavan todella vauhdilla ja oppivan uusia asioita. 
Seuraavassa pientä listausta siitä mitä Selmalle kuuluu nyt!

Käräpset: ovat selman suurta herkkua ja selma onkin oppinut, että niitä on myös kiva saalistaa. Kissojen tärkein selviytymiskeino on saalistus. Luonnollista on siis, että kissat hyökkivät, pomppivat ja jahtaavat kärpäsiä. Mutta, kun sen tekee kissapentu niin se näyttää niin hassun hauskaselta menolta. (kärpäset saavat siis meillä kyytiä kissalta ja se on hyvä, eivätpä pääse häiritsemään meitä surinallaan)

Hypyt: Hyppimisestä tulikin jo alkutekstissä ilmi miten Selma on keksinyt tämän ovenkahvaan päin hyppimisen. "Odotan pelolla, koska se onnistuu saamaan ovenkahvan auki ja karkaa ulos"! Tämän ovikahvan lisäksi selman hypyt voimistuvat päivä päivältä voimakkaimmiksi ja korkeimmiksi. Selma tähyilee lattialla ja yrittää hypätä aina vain korkeammalle. Hyppy housun punttiani pitkin olkapäälle on toimivin ja hauskin juttu minkä se osaa, paitsi minä en tykkää kovin paljon tästä versiosta terävien kynsien vuoksi. Tuolin kautta pöydälle hyppy on ihan normaali käytäntöä kaikille kissoille ja varmasti seki, että pöydältä yli tuolin hypätään sivupöydille? Tosin minä nappaan Selman heti alas sen hypätessä sivupöydille ja tiskipöydälle. Pelkkä keittiönpöytä saa riitää , koska sieltä on mukava katsella ulos. "Keittiöpöydän hygieniasta huolehdin tietenkin päivittäin"!
Hyppyjä tehdään päivisin siis todella paljon ja moneen kertaan.

Luone: Tästä kissaneidistä on kasvamassa kyllä sellainen pakkaus, että selviytymisongelmia ei varmasti tule olemaan. Elmoa pitää aina silloin tällöin käydä härnäämässä ja elmon murahtaessa tai suuttuessa selma ottaa jalat alleen ja juoksee karkuun. Kuitenkin hetkenpäästä tullaan taas testaamaan, että vieläkö sen koiran hermot kestää. Kovapäinen kissa on kehittymässä, mutta pitää myös välillä testata emännän ja muidenkin hermoja ja ottaa kunnon ote kädestä kiinni ja minun käteni taitaa olla parasta saalista selmalle. Yritän kokoajan työstää sitä, että selma ei innostuisi liikaa puremaan ja raapimaan käsiäni. Päivä päivältä selma kuitenkin vahvistuu ja mitä isommaksi kasvaa niin sitä voimakkaammaksi käyvät myös puruvoima ja raapimisvoima. 

Vesi: Selman olen nyt pariinkertaan pessyt ja harjannut. Vesi on toisaalta Selman pahin kaveri, mutta taas toisaalta se kiinnostaa kovastikin kissaneitiämme. Aamuisin minun mennessä suihkuun selma seuraa minua kylpyhuoneeseen ja tulee seisomaan kylpyhuoneen seinävierustalle  seuraamaan suihkutuksiani. Valuva ja roiskuva vesi saa selman hämmilleen ja pään kallistelemaan sivulta sivulle katsellen lattialla virtaavaa vettä. Tasulla pitää joskus kokeilla miltä se vesi tuntuu ja nenän päällä tuoksaista onko siellä mielenkiintoisia hajuja. Hanasta hiljalleen tippuvaa ja juoksevaa vettä on mielenkiintoista seurata ja tuijottaa, mutta se ei aiheuta sen kummempaa touhuilua. Meidän saunoessamme selma tulee väliin saunan lattialle istuskelemaan ja välillä käväsee lauteillakin kurkkaamassa, että onkos koko porukka löylyttelemässä?

VAPAUS: Sunnuntaina anoppilassa olessamme päätin testata mitä tapahtuu, kun päästän selman vapaaksi pihalla. Olen hankkinut selmalle kaulapannan joka toimii käytännössä hyvin, mutta sen kaulaanlaittaminen vaatii vielä muutamien viikkojen harjoittelua. Kaulapannan pois ottaminen on helppoa ja sen se antaa tehdä mielellään. "kukapa ei antaisi"? Valjaatkin ollaan hankittu, mutta ovat vielä hieman liian suuret selmalle käytettäväksi. Laitoin sunnuntaina selmalle pitkän määrän naruja ja hihnoja saadaksemme sille pitemmän matkan liikkua ja tutukia turvallisesti ympäristöä. Jossakin vaiheessa selma hermostui kokonaan hihnoihin ja ajattelin kylmästi päästää sen vapaasti tutkimaan ympäristöä. Ainoat haasteet vapaaksi päästämisessä tulisivat olemaan anopin koira Piku ja meidän Elmo, miten koirat reagoisivat siihen jos kissa juoksisi vapaasti pihassa. Pelkäsin, että saattaisi alkaa kissan jahtaaminen ja sitä, että kissa olisi pian koiranruokaa. 
Piku on Pystykorvan ja länsisiperian laikan sekoitus ja melko ärhäkkä luonteelta, leikattu kolli kylläkin. Piku ei suostu käymään metsällä, koska pelkää aseita ja aseiden pauketta. Piku on aikanaan eräänä uudenvuoden aattona pelästynyt niin paljon rakettien pauketta että ei tule lähellekkään minkäänlaisten paukkuäänten aikana. Kotipihassa kyllä saalistaa lintuja, oravia ja kaikkea mikä osuus saalistusetäisyydelle. Piku siis oli suurin huolenaiheeni, mutta toisin kävi!!
Päästin selman irti ja meidän elmo huomasi heti, että kissa on vapaan. Elmo otti jalat alleen ja lähti jahtaamaan selmaa, siinä oli vauhtia kerrakseen ja anopin kukkapenkit saivat kyytiä. Selma ei kuitenkaan juossut pois pihasta vaan siellä ne veti kilpaa ympyrää ja huvittavinta oli vielä sekin, että osat vaihtuivat myös sitenpäin, että Elmo juoksi edellä ja Selma perässä. Vapauden tunne ulkoilmassa oli selmalle uusi asia ja neiti näytti siitä nauttivan täysin rantein. Selma hyppi puutarhatuolien nojalla ja meni kuin ammuttu pitkin pihaa, kuitenkin jossakin vaiheessa Selma alkoi juosta ajotien suunnalle ja katsoin parhaaksi rauhoittaa tilanteen kytkemällä kissan takaisin liekaan. Pikukin oli huomannut pihassa irrallaan liikkuvan kissan, mutta ei välittänyt tippaakaan tilanteesta. Ajatteli, että voiko tämä olla totta! Ilmeisesti koirat ovat tottuneet ajatukseen, että kyseessä on kotieläin eikä mikään saalistuksen uhri.

Piku
5-vuotias pystykorvan ja länsisiperian laikan sekoitus. Leikattu kolli!


Ruokatauko!


Puskien takaa on hyvä tähystää karvat pystyssä ja häntä jäykkänä mitä ympärillä tapahtuu!
mitähän siellä oikein tapahtuukaan?


Alarm..alarm..hyökkäykseen..


Viikon kovin sana!!
VAPAUS!!


Liikkuvasta kissasta on melko vaikeata ottaa kuvia. Pitää harjoitella kuvaamisen nopeutta vähän enemmän!


Aitan suuntaan mennään ja sinne olisi mukava kätkeytyä piiloon...


Oliks ny kivaa, kun pääsit vapaaksi?
Täällä maalla me saadaan riehuu ja juosta ihan vapaasti minne tahdotaan, mutta kotona pitää olla aina kiinni! 
Maalla maan mukaan ja elämä maalla on leppoisaa!!


Puuhun kiipeäminenkin onnistuu!!
Kiipeily on siis lempipuuhaani.
3 kommenttia:

 1. Mainioita kuvia! :) Pikkuinen kissa tutustuu joka paikkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selmasta tulee varsinainen utelias vili! uusin aluevaltaus on pyörivä pyykkikoneen rumpu. Minun täyttäessä konetta ja päälle laittaessa kissa istuu koneen vierellä ja katselee tarkasti mitä teen. Koneen pyöriessä nousee konetta vasten ja tuijottaa pyöriviä pyykkejä. "talouden hoitoako se opettelee, välillä mietin mielessäni"! Toivottavasti en löydä sitä vielä jonakin päivänä pyykkikoneen sisältä. :O

   Poista
 2. Voi mieletön mikä söpöläinen hän onkaan :)

  VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...