torstai 9. toukokuuta 2013

Erilainen leipä!

Eilinen päivä oli jos jonkin sortin touhua täynnä joten ahkera touhottaja tarvitsee kunnollisen ja täyttävän ilta-ateriankin.

Katselin eilen aamupäivästä telkasta erästä aivan järjettömän ihanaa leivonta ohjelmaa. Varmasti moni muukin on jo huomannuut tämän ohjelman? Tästä leivonta ohjelmasta saa oikeasti ihan tavisihminenkin niin paljon irti itselleen hyviä ohjeita, että suosittelen katsastamaan ohjelman ainakin kerran. Mutta varoituksen sana, kun olet katsonut kerran niin koukkuun jäät ja pakko katsoa uudelleen!  Leivonta ohjeet joita tässä ohjelmassa tehdään ovat suhteellisen helppoja toteutettavia ja eikä niissä ihan mahdottomia aikojakaan mene!

Päätin testata erästä ohjetta hetimiten eilen illasta ja voin kertoa, että en nähnyt edes kunnolla ohjelmaaa vain osan siitä näin joten koko ohjetta en tälle tiedä. Laitoin sitten aivonystyrät kunnolla työhön ja valmistin vähän oman tyyppisen leivän. Leivän alkuperäinen ohjekin löytyy varmasti jostakin ja jos sen joku löytää niin voinee varmastikin linkittää sen tänne?

Ohjelma on siis:
LEILA LEIPOO
Ruotsalainen nelosen uusi leivonta ohjelma. Ohjelmaa esitetään nelos kanavalla ainakin tiistai aamuisin.
Tällähetkellä on menossa jo toinen tuotantokausi.
"miten olenkaan missannut sen ensimmäisen tuotantokauden"?

Eilisen aamun ohjelmassa Leila leipoi salamilla ja juustolla täytettyä leipää.
Minä sen sijaan kutsun omaa leipääni pizaleiväksi ja tein vähän erilaisen kuin mitä ohjelmassa tehtiin. 

Tälläinen siitä sitten syntyi ja hyvää oli!!Pitsaleipä:

Valmistin 5 dl pitsataikinan. Tästä annoksesta saa kaksi leipää

Meetwustia
Tomaattia
Kivettömiä oliiveja
Juustoraastetta 
(Mozarella paloja)
Pizzamaustetta
(tai erikseen: timjamia, oreganoa, basilikaa)

Valmista taikina ja kauli pyöreä pitsan muotoinen pohja tai oman mielesi mukainen pohja. Älä tee isoa pohjaa, että täyteet mahtuvat rullan sisään ja peittyvät kunnolla.
Lado kaikki täytteet pohjan päälle reunoja myöden. Rullaa rullaksi ja laita leivinpellille liinan alle n. puoleksi tunniksi nousemaan. Rullan noustua voitele öljyllä, kananmunalla tai oliiviöljyllä. Käytin itse oliiviöljyä. Voitelun jälkeen tee pitkiä viiltoja pintaan, mutta älä liian syviä. Liian syvät viillot saavat täytteet nousemaan pintaan.

käytin  tavallista juustoraastetta, mutta pienenä vinkkinä voin kertoa, että mozarella sopisi erinomaisesti joukkoon. Oma tekemässäni olisi saanut olla vähän enemmän täytettä. 
Täytteeksi käy kyllä muukin esm: kana, kala, tonnikala eli periaatteessa tämän voi tehdä vaikka missä muodossa ja varmasti myös onnaa gluteenittomanakin joka sen taidon osaa!
Mielikuvitus siis valloilleen..

Tämä on melko monipuolinen resepti ja mahdollisuksien mukaan sitä voi muokata oman maun mukaan!Lisäksi valmistin leivälle täyteläisen lisukkeen ja mikäs muukaan se voisi olla kuin?
KANASALAATTI!
Nämä sopivat muuten todella hyvin yhteen.
BON APETIT!!


4 kommenttia:

 1. Herkullisen kuuloinen leipäohje - njam! :) Ja hienot kuvat ruoka-annoksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuni tuoreena ja lämpöisenä todella hyvää, oliivi öljy antoi mukavan rapean pinnan. Itselläni tuli vain hieman liikaa hiivaa taikinaan. -kiitos- p.s suosittelen testaamaan!!

   Poista
 2. Se Leila leipoo on tosi hyvä ohjelma :) Ja mikä sisustus siellä Leilan keittiössä, oi oi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se keittiö..wow..Samaa mieltä! Sieltä löytyy niitä peltipurnukoitakin joka lähtöön ja kaikkea muutakin kivaa. Todellinen maalaisromanttinen keittiö. :)

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...