perjantai 5. huhtikuuta 2013

Sukkien sukat!!

Olipa kerran Tara, joka päätti aloittaa uuden harrastuksen! nimittäin villasukkien kutomisen. Kävipä niin, että tara oppi niitä villasukkia kutomaan ja pääsi niiden tekniikasta perille. Siinä villasukkia kutoessa hän moneen kertaan mietti ääneen, että on siinä kyllä ollut varsinainen nero joka villasukan on keksinyt. Niin nero oli tarakin, että päätti mennä oikein googlettamaan hakusanalla villasukan historia ja sieltä selvisi, että nunnat ovat aikanaan kutoneet villasukkia ja myyneet niitä. Myyntituloilla saatiin tietenkin luostariin hankittua tarvikkeita. Sen pidemmälle en sitä historiaa sitten enää lukenutkaan ja jäin edelleen miettimään sitä ikuisuuskysymystä kuka ne villasukat ihan alunperin on keksinyt. Kutoessaan villasukkaa hän mietti, että miksi pitää olla kaiken maailman kavennukset ym.muut ihmeelliset kierrot sukkaa tehdessä. Kaikki tämä selvisi tietenkin siinä vaiheessa, kun tara sai valmiiksi ensimmäisen sukkaparinsa ja huomasi, että niistä kaikista koukeroista  ja kavennuksista tosiaankin oli syntynyt ika oikea sukkapari. olihan siitä otettava kuva ja laitettava omaan blogiinkin. Tara oli niin polleaa rouvaa, kun oli saanut ensimmäisen kerran elämässään kudottua miehelleen ihan oikeat villasukka parit! "ensimmäisiä kutomiani sukkapareja olette saaneet seurata täällä blogissa"!

Siirrytäänpäs siihen hauskaan juttuun..

Päätinpä aloittaa kutomaan 7 veljeksen polkasta "oranssi-musta-valko-harmaa-puna" raidallisesta vyötteen ohjeistuksen mukaan villasukkaparia. Ensimmäisen sukan sain valmiiksi ja siitä tuli todella hieno ja pienen kokoinen. Tuli heti ajatuksena, että annan ne ystäväni tyttärelle jos suinkin vain saisin ne valmiiksi ja ne olisivat sen näköiset, että niitä kehtaa edes antaa mihinkään. 
Ensimmäinen sukka oli siis valmis ja seuraavaksi aloitin kutomaan ensimäiselle paria ja sukanvarsi alkoi kasvamaan pituuttaan pikkuhiljallee. Jostakin kumman syystä sukka päätyi sukkakoriin puikkoineen päivineen ja se vain jäi sinne keskeneräiseksi. Tuli muita ideoita välillä ja oli pakko kutoa pääsiäiseksi raikkaan värisiä kyntteliköitä. Jossakin vaiheessa kuitenkin vilkaisin sukkakoriin ja totesin, että ei juma se sukka on vieläkin kutomati. Otinpa kutimet jälleen kauniiseen kouraani ja aloin jatkamaan parin kutomista. Välillä purettiin ja kudottiin, purettiin ja taas kudottiin. Olin tässä vaiheessa jo täysin unohtanut mikä oli toisen parin varren pituus, kannan pituus jne.. mutta siitä huolimatta jakoin kutomisen loppuun asti ja kuinka loppujen lopuksi kävi?
No joko hokaatte mistä hauskasesta MOKASTA on kyse?
minä todellakin kudoin villasukkaparin ja katsokaa kuinka täydelliset ja saman kokoiset nämä sukat ovat. Toisse ainakin 2 centtiä toista pidempi varsi ja kanta pidempi kuin toisessa. Mutta kysyin kaveriltani tahtoisiko hänen tyttönsä ottaa nämä käyttöön ja sanoi, että kyllä ne varmasti kelpaavat! Vein ne kaverilleni ja testasimme tyttären jalkaa ja arvatkaapas mitä?

Siellä ne nyt ovat tyttären jalassa ja se kiitää niillä pitkin parketteja...Joten ei vissiin kauheasti haitannunna sukkien muutaman sentin ero! 

Mää itse nauroin ihan kuollakseni näitä sukkia... mutta oma MOKA ON PARA MOKA! pitäähän muakin jonkun hauskuuttaa ja kuka siihen paremmin pystyisi kuin minä itse!

ha haa...!


1 kommentti:

  1. Hyvältä ne näyttää ja ihanan raikkaat värit. Vaikka siellä joku pieni milliheitto olisi :) Kuvassa ei huomaa yhtään :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...