torstai 4. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen aikaa!

Tiput kuuluvat pääsiäiseen! Näin ainakin jossakin tv mainoksessa juuri viimeksi eilen illalla sanottiin. Mutta mihin jäi Taran tiput, mämmit ja rairuohot? Jostakin kumman syystä rairuoho, mämmi ja tiput eivät päätyneet tänävuonna puhdas kodin pääsiäispöytään. Eikä meille päätynyt maalattuja muniakaan. Moneen kertaan käytiin kaupassa hakemassa ruokatavaraa ja leivonta värkkejä pääsiäisen pyhiä vasten, mutta ne siemenet ym..muut vain jäivät jostakin kummasta syystä sinne kauppojen hyllylle. Kassa jonossakin tuijottelin tipuja ja rairuoho siemen pusseja, mutta eivätpä ne vain päätyneet tavarajonoon kassalle, eivätkä ohittaneet kassakonettakaan ja varsinkaan eivät vahingossakaan pudonneet kauppakassiini! 

Sen sijaan kinder ylläripylläri suklaamunia ostin ison pussillisen pojille ja kyllähän niitä nyt minulle ja miehellekin riitti syötäväksi.

Sainpas kuitenkin syntymään hyvää pääsiäismatskua ja kuvia tänne blogiin ja tuoda niillä esille pääsiäistunnelmaa.. kävipä nimittäin niin, että mentiin anoppilaan pääsiäisen aikaan ja anoppihan on ihan mahdoton pääsiäisen valmistelija. On kulkaas vihreää verhoa, tyynyä, rairuohoo, tipua, tulppaani kimppua ja ties mitä pääsiäiseen liittyvää koristetta! Siellä sitten annoin kameran soida oikein kunnolla ja kuvailin kaikkia mitkä tuntuivat mukavalta laittaa blogiin kuviksi ja sanoiksi. Anopillani on tuo hyvä ja kummallinen taito aloittaa ajoissa valmistelemaan pääsiäistä, mutta meikäläinen vain mietti eikä saa mitään aikaiseksi. Meikäläinen saa vasta pääsiäisen pyhinä silmänsä auki ja toteaa, että pojat hei!! me ei taaskaan tehty sitä rairuohoo eikä haettu niitä keltaisia pikku tipuja!!

asiaan.. niitä kuviahan te kuitenkin jo jännittyneenä odottelette? eikös niin?Anopin keltaiset tulppaanit kukkivat niin kauniisti ja näitähän minunkin piti kaupasta ostaa siellä käydessäni, mutta eipä vain tullut ostettua. Tulppaani on vain niin kaunis kukka kevät aikaan!


Pupukin pääsi kuvaan ja kurkkiihan sieltä ruohon juuritasolta se keltainen tipukin!


Mitä se pääsiäinen olisikaan ilman anopin tekemiä keltaisia ja vihreitä tyynyn päällisiä? Laitoin vielä kuvaan mukaan vihreän villapeitteen ja kyllä hienosti tämä väri yhdistelmä tuo väriä taloon. Niistä verhoista en nyt alkanut ottamaan valokuvaa, kun sitä kuvattavaa olis ollut ihan mahottomasti anopin luona!


Pajunkissatkin oli kauniisti tuotu eteisen lattialle isoon vaasiin ja pakkohan niistäkin oli saada kuvaa otettaa! On se kyllä melekonen pääsiäisen juhlia.


Siinä se rairuoho on tipuineen, pesineen ja munineen kauniisti laitettuna. Mutta HUOMATKAAS!! astian ala-puolella olevaa kaitaliinaa, on sen itse kutonut mattopuilla ja on muuten aivan ihanan raikkaan värinen ja tietenkin pääsiäisen väreissä.

Seuraavaksi vuorossa! Meikäläisen taidon näyte meidän pääsiäisestä!
Nyt saatte nauraa niin makeasti kuin vain mahanne kestää ja ihan luvallisesti!
Kävipä niin, että päätin kokeilla http://www.kinuskikissa.fi/ ohjeella limejuustokakkua miltä se maistuu ja minkälainen siitä syntyy!
"moka, tätä kuvaa ei tosiaankaan pitäisi laittaa tänne, mutta laitan sen nyt kuitenkin"! Kakku itsessään oli ihan sairaan hyvää ja onnistui hyvin, mutta elämäni ensimmäisen kerran testasin elintarvike väriä "vihreää" ja se ei oikein onnannut. Lisäksi päätin kirjoittaa pienen tekstin kakun päälle, mutta jostakin onnettomasta syystä se suli ja levisi suoraan kakun pintaan. 


Mitäs se näöllä väliä..pääasia, että oli todella hyvää ja maittavaa! Juu se keltanen pläntti siinä kakun keskellä on se kirjainkasa.. siinä pitäs selvästi lukea easter, mutta jos joku on tarkkanäköinen ja saa siitä jotain selvää niin hyvä! Piti koristella aivan eritavalla, mutta ne aineet, välineet puuttuivat jälleen! Seuraavan kerran lupaan, että tulee vähän paremman näköinen limejuustokakun kuva!


Reuna ei ihan ole niin suora, siisti ja tyylikäs, mutta mulla ei ollutkaan sitä reuna jutskaa mikä pitäisi käyttää näitä tehdessä!


Kakku meni päivän aikana suuhun ja voin kertoa, että sitä todella ahmittin ahnaasti kurkusta alas. Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan!


Varmaan enää tarvitse ihmetellä miksi meillä ei ollut sitä rairuohoo kylvettynä, munia koristeltuna saatika mämmiä pöydässä. Pääsiäistä, kun piti suunnitella ja valmistella niin meikäläinen se vain kutoi näitä raikkaan värisiä lyhty juttuja. Siinä kutoessa mitään pääsiäistä enään muistanut lainkaan! Nämä ovat nyt sitten tehty niistä aiemmin ostetuista aleovera ym..langoista ja aivan ihanat, kun laittaa kynttilät palamaan!


Sunnuntaina päätin leipoa amerikkalaisia suklaamuffinseja ja nämä jos jotkut vasta ovatkin kunnon makea pommi. Ystäväni teki näitä tyttärensä syntymäpäiville ja minun piti tietenkin kopioida apinoida ohje kiireen vilkkaaseen tahtiin ja testata ohjetta. Laitan ohjeen myöhemmin blogiin!

Lopuksi voinkin taas rauhoittua tältä sanatulvalta ja laittaa sen viimeisen kuvan joka on aina pääsiäisperinteitä muistuttava ja varmasti jokaisen tärkein mieliteko. Mitä pääsiäinen olisikaan ilman näitä!!


1 kommentti:

  1. Kerro anopille terveisiä, että valtavan kauniit koristelut; Wau! Ja mikä ihana limekakku ja ihanat lyhdyt. Tämä oli oikein ihanuuspläjäys :) Kikis Homessa odotellaan jo innolla amerikkalaisten makeiden pommien ohjetta. Sitä odotellessa kokeillaan limekakkua :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...