keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Amerikkalaiset Muffinsit!

Sain kaveriltani tosi hyvän amerikklaisten muffinsien ohjeen ja nyt se sitten pitää laittaa jakoon eteenpäin. Laitoin pääsiäispostaukseen kuvankin valmistamistani muffinseista, mutta eivät ne olleet ihan niin täydellisiä kuin kaverini tekemät tosin tässä on se ero, että kaverini on ihan oikea kondiittori joten leivonta taito on vähän eri tasolla kuin meikäläisellä. Kaikki ne kuitenkin tuli syötyä joten tässä tulee nyt se salaperäinen ohje!


Kikishomes blogista Kiki odottelee jo sormenpäät syhyten ohjetta joten paras se on nyt laittaa ennenkuin se rouva touhokas hikeentyy ja tylsistyy ihan vallan kokonaan.
http://kikishome-kiki.blogspot.fi/ 

Kuva kuitenkin ensiksi, että tiedätte mihin olette ryhtymässä.


Amerikaanojen ohje!

Osta paketti tai vaikka parikin valmiiksi amerikkalaisia leivontavuokia (saa ihan normi kaupoista). Näissä taikina mahtuu paisumaan paremmin ja ei tule ylivuoto vaaraa.

12 Annosta

100g  voita tai margariinia
2,5 dl  sokeria
2  munaa
1 dl  maitoa
4 dl vehnäjauhoja (erikois)
1 dl kaakaojauhetta
2 tl  vaniliinisokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g  tummaa suklaata

Ohje:

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito keskenään ÄLÄ vatkaa. Mikäli vatkaat taikinaan niin taikinan rakenne muuttuu joten sekoita hyvin ja katso, että rasva on todella pehmeää ja sulanutta.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen, rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon.
Jaa taikina paperisiin amerikkalaisiin leivontavuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti kylmän maidon kanssa.

Tarjoilu ehdotus: sulata suklaata ja kastele sörsseleihin tai johonkin muuhun vaihtoehtoiseen makuelämykseen. Nämä mallit mitä itse tein ja samaa mallia käytti myös kaverini, sopivat lasten syntymäpäiville hyvin!

2 kommenttia:

  1. Vai rouva touhokas :D Sää olet saanut musta blogistaanisesti aivan väärän käsityksen :D Ihanaa, kiitos kovasti reseptistä. Tätä täytyy ensi tilassa kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Oma viholliseni on se, että saan aina väärän käsityksen tai minusta saadaan väärä käsistys. No toivottavasti ne ihmiset kuitenkin käsittävät edelleen lukea näitä mun blogejani ja toivottavasti niihin tulee lukijoita jonakin päivänä lisää. Toivon, että vääriä käsityksiä ei enää tule. Minä ainakin olen yhden sortin touhokas ja touhotan jatkossakin se on ainoa asia mikä pitääminut hengissä tässä elämässä! :) Nyt vain menet ja testaat näitä muffinseja ja mä peukutan täällä peukut pystyyn, että onnistuvat!

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...