sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Erilainen illallinen!

Tässä viikko sitten oli pakko saada jotain perinteistä poikkeavaa iltapalaa saunan päälle. yleensä tehdään ranskiksia ja nakkeja, pizaa, tortilloja tai tacoja. Tällä kertaa löysin pirkan sivustolta sellaisen kivan näpsäkän ohjeistuksen ja ajattelin, että näitä voitaisiin testata ja maistella.

PITAA sen olla pitää!!Niin törppö tumppu käsi olin, että unohdin ottaa ihan itsetehdyistä kuvan joten päätimpä nyt sitten laittaa sen pirkkalehden pitaleipäkuvan ja ohjeen tännekin. Mielestäni nuo ostetut pitaleivät on ihan jees jos tykkää, mutta pirkan oli mielestäni aika jauhomaisia. Tavallaan kuin pelkkää taikinaa olisi mussuttanut kurkusta alas. Mutta täytteen tein ohjeen mukaan ja HEI! löysin uuden makuelämyksen "juustokuminan" tajusin juuri, että sitähän käytetään myös valmiissa tacokastikkeissa. Sekö se mauste ja haju olikin mikä niissä niin voimakkaalle maistui? Tulen siis varmasti käyttämään sitä uudelleen kastikkeissa ym..ihan missä vaan.

Avocaadoa laitoin ohjeen mukaan ja jukupätkä sanon minä, miksen mää sitäkään ole aikaisemmin käyttänyt ruuan laitossa. Siis hullaannuin siihen ihan täydellisesti, miten voikin yksi kasvi tehdä tälläisen vaikutuksen. Okei mä tiedän, että olen käynyt hotelli- ja ravitsemuspalveluiden 2 vuotisen ammattitutkinnon aikanaan, mutta silloin ei taidettu tuntea sanaa avocado tai mitään muitakaan oudompia vihanneksia, kasviksia, hedelmiä. Oikeastaan japanilaista/kiinalaisia ruokia ei tehty, mutta sen sijaan välimeden salaattia tehtiin jota inhosin silloin yli kaiken. Tosin en ole sitä sen jälkeen koskaan tehnytkään! "se salaatti sisälsi simpukoita sun muita outoja aineksia joista en niin kauheasti innostu ajatuksena"! 


Huomatkaa kuvista puuttuu puhdas koti merkintä! Ihan vain siksi, että kone on edelleen huollossa ja vanhassa koneessa ei ole kuvankäsittely ohjelmaa jolla voisin käsitellä kuvia. Sainpas sentään tehtyä yhden päivityksen ja lisää on tulossa jos tämä kone suostuu yhteistyöhön mitä toivon todella paljon!

2 kommenttia:

  1. Täytyy varmaan uskaltautua kokeilemaan avocaadoa :) Oletko huomannut, että nyt on todella monessa blogissa pyörinyt avocaadopastan ohje ja todella moni siitä on kauheasti tykännyt :) Hui, simpukoita salaatissa. En innostu minäkään siitä ajatuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, harmittaa vain kun aikaisemmin en ole sitä hokassut. Jaahas täytyypä käydä selailemassa niitä avocado postauksia ja ohjeita kurkkimassa urkkimassa. :)

      Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...