lauantai 16. helmikuuta 2013

Kirpputori kierros!


Käväsin eilen paikallisella kirppiksellä ja sieltä mukaan lähti muutama ihana juttu. Ystäväni soitti, että oli siellä kirppiksellä käynyt aiemmin aamu-päivästä ja oli löytänyt pari kappaletta 50 luvun sohvatuoleja. Sanoi, että ovat siellä edelleen myynnissä ja myyvät pari kappaleina tuolit, mutta hän ei tarvitse kuin yhden tuolin itselleen. Kyseli haluainko tai innostuisinko ostamaan sen toisen, kun halvalla lähtee!!
 Me tytöt sitten mentiin ja katsastettiin nämä tuolit. Muistin omasta nuoruudestani, että pappani talossakin oli ollut samanlaiset, mutta sinisen värisinä. No..nämä olivat kylläkin vihreät, mutta täysin samanlaiset.
 Nostalgia tuoli!
Tätä tuolia katsellessa tulee kyllä todellinen nostalgia olo. Vihreä väri tuo kesän raikkauden mieleeni. Ajatuksena kävi, että jospa vuoraisin tuolin eriväriseksi esim: vaaleammaksi, mutta jotenkin tuohon vihreäänkin tottuu. Kangas on ihmeen hyvässä kunnossa ei taida olla kuin jossain kulmassa ihan parin sentin repeämä ja se ei minua haittaa!Tuolin lisäksi löysin itselleni lukunurkkaukseen pienen sivupöydän. Tämä pöytä on täyttä ajanpatinaa ja saa minun käsissäni uuden maalipinnan aikanaan. 


 Pöytä ja tuoli olivat vain alkusoittoa kirppiskierrokselle..
Minä kysyn vain, että kuka? ..kuka? on mennyt ja luopunut näin ihanista lasi jutuista? Nämä nähdessäni kirppiksellä totesin, että nämähän lähtee mun mukaani nyt! Myyjä naureskeli ja sanoi, että hyvä! ovat siinä pöydällä lojuneet jo todella pitkään!
Tässä hyvä idea: toiseen voi laittaa oliiviöljyä ja toiseen tavallista öljyä ja niitä sitten kaadella suoraan kannusta salaateille ym..
Lisäksi löysin kauan kaipaavani keraamisen savisen uunivuuan ja ajatelkaa kansineen päivineen kokonaisena oli pölyttymässä kirppiksen ikkunalla, näissähän voi säilyttää iha mitä vaan ja tehdä oikeaa aitoa ruokaakin uunissa. Ajattelin kyllä kokeilla laatikko ruokien valmistuksessa tätä ihanaa vuokaa!Sitten kaiken kirppis hömpöttelyn päätteeksi teksti on hyvä päättää omalle kädentaidon näytteelle!ERILAISET YSTÄVÄT!!
Sain valmiiksi esikoisen villasukka parin. Tämä sukkapari on kyllä erilaiset ystävät pari, koska olen niin aloittelija tässä puuhassa, että en osannut aloittaa lankaa kummastakin kerästä samasta kohtaa joten kuvassakin näkyy selvästi kuvioiden kohdat eri kohdissa. Mutta pointti on se tässä kaikessa, että tuo väri, kuvio ja lanka on nyt ihan oma suosikkini. Eilen kävin tosin hakemassa samaa lankaa, mutta erivärisenä josta aion tehdä itselleni sukat. Tämän talven aikana olen saanut kudottua koko perheelle sukat. Olenko hiukan ylpeä itsestäni!!
Lanka: 7 veljestä polakka
Tänä talvena on kokeiltu 7 veljeksen tweed, nostalgia ja tämä polakka. Polakka on siis suosikkini! Aikaiseemi olen kokeillut myös raidan, mutta ei enää innosta minua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...