sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Jytyä munakkaalle!

Hiihtoloman viimeistä päivää viedään ja tämä viikko on hyvä lopettaa myös hyvään ja maukkaaseen postaukseen. Puumetsällä oltiin jälleen, no se ei varmaankaan tullut kenellekään uutena asiana, kun sitä tällä olen toitottanut mennen tullen!
 
Mutta pitäähän sitä työmiesten muutakin syödä kuin eväsleipiä ja nuotiomakkaroita. Kotiin tultuamme oli alettava ensimmäisenä ruuan laittoon ja se sama virsi alkoi taas "mitä mää ny tekisin teille ruuaksi"?
 
MUNAKKAAN...TOTESIN ÄÄNEEN!
 nuorempi poika totes! joo..iskä tekee, kun tekee parhaat munakkaat. Iskä ei tehnyt tällä kertaa, kun on toiminut pari viimeistä päivää meillä kokkina ja ruuanlaittajana.. (perus ammatiltaan suurtalouskokki)!! Piti antaa isännälle vapautus ruuanlaitosta ja passittaa se kauppaan. Nyt oli emännän vuoro tehdä joku erilainen special munakas!
 
NÄIN SE TEHDÄÄN:
 
4-5 keitettyä perunaa
1 sipuli
2-3 makkaraa (voi korvata kinukulla tai vaikka pekonilla)
4-5 kananmunaa (riittää esim 4 ruokailijalle)
1 prk ananaspaloja
Yrttisuolaa
Mustapekka juustoa
paistamiseen öljyä.
 
Ohjetta pukkaa...
 
Pilko keitetyt perunat ja sipuli, paista kevyehkösti. Pilko joukkoon makkarat ja jatka paistamista, lisää joukkoon ananakset. Sekoittele kunnolla  ja lisää joukkoon kananmunat ja sekoittele hyvin niin kauan, että seos alkaa hyytymään. Lisää lopuksi suola ja mustapekka juusto paloina ja sekoittele vielä kunnolla.
 
 
Mikäli maku ei ole tarpeeksi suolaista niin lisää suolaa tarvittaessa. Mustapekkaa käytin puolikkaan paketin.
 
(Tänään tälläinen kuvaton postaus, mutta asian ydin taisi tulla selväksi ohjeesta)!
 


4 kommenttia:

 1. kuulostaapa hyvälle..mieki just laitoin toooosi pahan pekoniherkkusieni kastike ohjeen oman blogin puolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpi käydä siellä sun blogissasi tsiikailemassa ja urkkimassa tämän tooosi pahan kastikkeen ohjetta, kunhan kerkiän! ;)

   Poista
 2. Mustaapekkaa pitää kyllä kokeilla tässä tarkoituksessa. Sen täytyy olla todella hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ehdottomasti suosittelee mustapekkaa, koska se on muutenkin tämän suosikki juusto. Suosittelen myös lisäksi, että sitä suolaakin kandee laittaa silleen reilusti niin ruokakin maistuu vähän napakammalta!

   Poista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...