torstai 3. tammikuuta 2013

Valkosipuli-kanapata!

Sain joulahjaksi uuden 4,5 litran uunipadan, nyt on hyvä pata millä laittaa isompiakin annoksia ruokaa. Löysin netistä kanapadan ohjeen ja reseptiä oli heti päästävä testaamaan uudelle padalla. Tosin ohje muuttui taas käsissäni joten laitoinkin tämän päivän postaukseen vain sen ohjeen millä itse tein.
 

 
 
 
 
Ohje:
 
2 pkt maustamattomia kanan rintafileitä
10 perunaa (pieni kokoisia)
1 punainen paprika
1 punsipuli
4-5 valkosipulin kynttä
1 kesäkurpitsa
tuore tilliä nippu
3 porkkanaa
puolikas purjosipulia
1 prk smetanaa
1 prk tomaattisosetta
1 kapseli fond du chef (kanaliemi kuutio)
rouhittua mustapipurria
1 tl inkivääri jauhetta
1 tl chili jauhetta (tai tuoretta)
Suolaa maun mukaan
 
Pese, kuori perunat ja pilko pieniksi paloiksi lisää pataan. Pilko rintafileet pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla kevyseti voissa, lisää pataan perunoiden joukkoon. Pilko kasvikset ja sipulit kanan ja perunoiden joukkoon. Lisää tomaattisose ja kanaliemi kuutio. Tämän jälkeen voit lisätä tillin ja muut mausteet. Laita pata uuniin kypsymään 200 c:een ja anna muhia kansi päällä n. tunnin verran, lisää smetana ja anna muhia vielä toinen tunti. Kypyysaste on valmis, kun perunat ja kasvikse ovat kypsiä.
 
Pähkinän kuoressa: Perinteistä kanaliemi kuutiota pidän parempa vaihtoehtona kuin tuota fond du cheffiä. Tomaattisoseesta/murskan mausta tässä padassa en pitänyt. Suolaa olisi saanut olla enemmän. Tuore chili voisi tuoda tulisuutta enemmän. Tuoretta inkivääriä ei kannata laittaa, testasin sen erääseen keittoon ja keitosta liian tulista. Kannattaa päättää kumman laittaa cilin vai inkiväärin kummasta pitää enemmän. Muuten pata maistui hyvältä ja tuli iso annos joten pinemmälle määrälle 1 pkt olisi riittänyt. Peruna oli hyvä lisuke suoraa pataan laitettuna, mutta vaatii pitkän kypsymisajan kuten porkkana joten riisi voisi olla tässä tehokkaampi vaihtoehto. Smetana on suuri suosikkini joten itse pidin sen mausta, mutta tomaattimurskaan sekoitettuna ei oikein maistunut hyvältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...