maanantai 31. joulukuuta 2012

Perinteita jatkamaan!


Jokainen varmastikin muistaa omasta nuoruudestaan kuinka mummo aina kutoi villasukkaa ja säilytti kudonta tarvikkeitaan koreissa, kopassa, tai miksi niitä kukakin nimittikään. Oma äitini ja äitini sisaret ovat olleet kautta aikain käsityö ihmisiä ja kutoneet paitoja, virkkanneet, ja ommelleet. Tämä jalotaito ei oikein ole koskaan osunut omalle kohdalleni, kunnes sitten yllättäin tässä syksyllä sain kimmokkeen alkaa kutomaan villasukkaa. Teksti ja kuvat löytyvät puhdas koti blogistani. Nyt kuitenkin mielessäni ja muistoissani liikkuu se tapa missä niitä kudonta tarvikkeita säilytetään. Itselläni ne kulki kuukaudesta toiseen kaupan tyhjässä muovipussissa, mutta löysin anoppini kätköistä juuri niille sopivan paikan. Tuli ihan vanhat lapsuuden ajat mieleni, kun aina maatalojen emmännät kulkivat korit kourassaan kantaen ompelu tarvikkeitaan.
Nyt minultakin löytyy sellainen vanhanajan kunnon kori mihin saan mahtumaan kaikki lankarulla. keskeneräiset työt ja valmiitkin jopa mahtuivat sinne!Koreja, koreja siellä ja täällä, mutta mistäs minä sellaisen löytäisin.
Näin tässä eräänä päivänä tädilläni vaalean puun väriset korit jotka vuorattu lilan värisellä kankaalla. Siinä sitten mietin, että minä tahdon sellaiset kans. Kodinhoitohuoneen pöydälle vaikka sukka ja pikkari laatikoiksi. Oli mielessäni, että voisivat jopa mahtua oman sivupöytäni alaosaan tavaralaatikoiksi. Kauppoja siis kiertämään ja koreja etsimään. Ei löytynyt vaikka kaikki mahdolliset putiikit kierrettiin. Minulle olisi hyvinkin voinut kelvat juuri ne violetin väriset, mutta eipä löytynyt ei!

Löysimpä aikani etsittyä jyskistä, ja ostimpa sieltä. Nyt korit ovat viimein löytäneet meillä oman paikkansa ja päätyneet juuri sinne kodinhoitohuoneen pöydälle!

Tummat ovat, mustat ovat ja mustilla sisus kankailla. Nämä saa nyt sitten kelvata meille. Näihin mahtuu mukavasti puhtaita pestyjä sukkia, pikkareita ja voinhan nämä aina siirtää sinne oma suunnittelemani sivupöydän alaosaa koristamaan.


VALOKUVAT PUUTTUVAT BLOGIN MUUTOSTÖIDEN VUOKSI...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...