torstai 27. joulukuuta 2012

Joulunaikaa 2012


Seuraavassa meidän joulu kuvina ja sanoina. Minulta on muutamina vuosina sukulaiset pyytäneet kuvia aina joulun jälkeen lähinnä aattopäivän kattauksesta, mutta tässä tulee nyt vähän muitakin kuvia. 

 Jouluaaton aamu alkaa riisipuurolla ja luumusopalla. Huomatkaa tämä ihana joululiina kulhojen alla. Esikoinen oli viimevuonna valmistanut tälläisen ihanuuden koulussa käsitöillä.


Mitä joulu oliskaan ilman taatelikakkuja? Näitä pitää löytyä joulunajan kahvipöydästä. Tänävuonna kokeilin erilaista ohjetta joka sisälsi kermaviiliä ja kahvia. Ohje oli maukas ja suosittelen sitä muillekin taatelikakun ystäville. Ohje löytyy ihan netistä hakemalla.


Aaton aamuna salaatit sekoitettiin ja valmistettiin. Perinteisen rosollin rinnalle teen aattopöytään myös vihreän salaatin. Sisältö varmasti näkyy kuvistakin, jääsalaattia, fetaa, oliiveja, ananasta ja sipulia. Pöydän kattamista, kiirettä, vilskettä ja hulinaa...
Pöydässä ei vielä lautasia, liinoja, saatika ruuasta tietoakaan ja kello raksuttaa puolta kahta. Kahdelta olisivat vieraat tulossa joten nyt piti laittaa hihat jo heilumaan..
 Kuten kuvasta huomaatte, meillä ei tänävuonna ollutkaan jouluverhoja ikkunoissa. Päätin kylmästi pitää valkoiset verhot. Jotenkin vain tuli sellainen olo, että haluan säilyttää sen vaalean tunnelman joulunakin..Seuraavass kuvassa onkin jo kattaus tehty..huomatkaa vaikka olenkin hotelli-ja ravintolapalveluiden ravitsenmustyöntekijä alkuperäiseltä ammatiltani niin ei ihan mennyt kuin strömsöössä kattaus. Meidän pöydästä onnetomasta, kun tila loppuu kesken. Hyvä yritys ja itse olin tyytyväinen joten eikös se olekin pääasia.


Kun äiti kuusen koristelee.. niin siinä sitten kävi, että minä sen kuusen tänävuonnakin koristelin. Lasten huomio oli selvästi kiinnittynyt jonnekin muualle ja se muu oli pleikkari peli. Taitavat olla jo sen verran isoja poikia ettei tälläinen hömpän pömpän kuusen koristelu enää innosta. Pienempänä kyllä olivat mukana, mutta nyt saa äiti tämän hoitaa... 


Jotakin siitä kuusesta puuttui..oli punaista ja sinistä palloa kiiltävää ja rouhepintaista, mutta eipä ollut tälläistä raidallista. Päätimpä näitä ostaa muutaman joulukuusta koristamaan!


Lisäksi ihastuin näihin vaaleisiin pallukoihin joihin en ole aikaisempina jouluina kiinnittänyt huomiota, mutta nyt iski kaupan hyllyllä silmään ja olihan niitä pakko ostaa. Nämä vaaleat, kun tuntuvat nyt olevan villityksenä joka paikassa!


Meidän olohuoneen ikkunasta ulos, kun kurkkaa niin mitä sieltä näkyykään? Koko jouluaaton kruunaa yksi iso ulkotuli nimeltään jätkänkynttilä!


Tähän on hyvä päättää jouluinen postaus. 
Rauhallista Joulua!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...