lauantai 10. marraskuuta 2012

Kokkaajan unelma!

Järjestelin lasteni kouluvalokuvia uusiin ostamiini valokuva kansioihin tässä eräänä iltana. Ajattelin siinä samalla, että voisin jostain vintin kötköistä löytää myös omia koulukuviani ja miehenikin kuvia. Mutta enpä vain löytänytkään, olisi ollut kiva saada laitettua pojille muistoksi meistäkin valokuvat meidän kouluajoilta.

Kyläreissulla anoppilaan ajattelin, että voisin käydä penkomassa anopin vintin mullin mallin ja etsiä sieltä mieheni lapsuuden aikaisia valokuvia. Kaikkea muuta löytyi kyllä, mutta näitä etsimiäni valokuvia en löytänyt. Anoppi sanoi antaneensa mieheni kuvat hänelle itselleen aikaa sitten joten osa kuvista pitäisi löytyä meiltä jostakin. "Valokuvia ei siis löytynyt, mutta jotakin muuta kivaa ja mielenkiintoista löytyi"!

Käteeni osui kirjahyllyltä vanha keittokirja! Siis todella vanha..
Minähän olen hulluna kaikkeen vanhaan ja varsinkin näihin keittokirjoihin. Vanhoihin keittokirjoihin on kirjoitettu kaikki reseptit niin erikoisella tavalla. Aineet joita tuohon aikaan on käytetty ei taida enää tänäpäivänä löytyä vaan ne korvataan nykyajan aineilla. Niin outoja sanoja siellä kirjassa luki, että ihan itseäkin alkoi naurattamaan. Harmin paikka, että en ottanut kirjaa mukaan. Ajattelin, että tämä kirja pysyy paremmassa tallessa anoppilassa. Pitänee se kuitenkin hakea meille jotta voin vaikka jälkeenpäin kirjoittaa tähän tekstiin muutaman hassun lauseen siitä kirjasta.

  
Aarne Nissinen 
Suuri keittokirja
 vuodelta: 1946
1560 ruuanvalmistusohjetta,125 kuvaa ja lihanpaloituskaavoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...