perjantai 5. lokakuuta 2012

Pientä treenin tuntua!

KATSELIN EILEN naistenkuntosali vuorolistaa ja melko tyhjältä näytti. Soittelin samantien ystävälleni ja kysäsin, että tahtoisiko lähteä nostelemaan puntteja? Sinne sitten yhdessä lähdettiin, taitaapi olla parivuotta aikaa kulunut viimeistä kuntosali rääkistä. Mää nyt sitten tierä oliko se eilinen mitään rääkkiä, mutta kunhan kokeiltiin mitä selkä ja lihakset tykkäävät. 4-5 kilon painoilla aloittelin ja ajattelin kyllä, että pienemmätkin painot olisivat riittäneet aluksi. Nostelenhan päivittäin töissäkin kaiken maailman raskaita juttuja niin kyllähän tuo 4-5 kiloa pitäisi kevyesti nousta. Nousihan se ihan mukavasti, mutta kaverille ne painot olivat liian kovat joten päätettiin yhteistuumin laittaa lähtöpainoksi 1-2 kiloa kummalekin.

HYVÄLTÄHÄN niissä laiteissa tuouhuaminen tuntuikin, mikäli olisin vai muistanut miten niitä käytetään. Naisvoimistelijoilla olisi alkanut samana iltana alkeiskurssi kuntosalilla ja olisimmehan kaverini kanssa siihen mukaan varmasti päässeetkin, muta ystäväni ei oikein innostunut sellaisesta ja muutenkaan ei oikein tykkää seuratoiminnasta. Vapaa harjoittelu siis kunniaan. Kävin aikanaan kuntosali ohjaaja koulutuksen sellaisen päivän opinnon ja niillä tiedoilla ja taidoilla siis mentiin. Taidot ovat kyllä pahasti päässeet karisemaan, koska olin unohtanut melkein puolet miten niissä laitteissa toimitaan. Onneksi laitteiden ohjeet ja miten niitä voi käyttää löytyvät salin seinältä. Parituntia siellä sitten rehkittiin ja todettiin, että minä olin hiestä märkä ja se vissiin oli tarkoituskin. Jumppapallo tuntui melko mukavalta kaverilta ja sen kanssa olikin mukava peuhata ja touhuta. Kotonakin olen ottanut taas jumppapallon käyttööni, mutta tosin en niin useasti kuin tarkoitus ollisi.

Ihan kivat laitteethan siellä oli, mutta jotain kaipaisin kyllä enemmän! Ajattelinkin, että voisi tässä naapuri kaupungissa käydä vaikka oikein isolla salilla ja ottaa oaman ohjelman laajemmilla laitteilla kerran viikkoa kohden. Täällä meillä onkin senverran pieni sali, että ei sinne enempää laitteita mahtuisikaan. Juoksumattoa kyllä vähän kaipailen, se olisi se mun juttuni. Kadulla juokseminen ei onnistu minulta vielä toistaiseksi joten matolla olisi hyvä harjoitella ja pistää samalla rasvaa palamaan. Toiset voivat olla toista mieltä, mutta eiköhän meistä jokainen tiedä mihin itse pystyy, mikä itselle sopii ja hyvältä tuntuu.

Kerran viikossa kuntosalia, kerran viikossa vesijuoksua, venyttelyä ja lenkkeilyä, pyöräilyä koiran kanssa. Vesijuoksussa käyn kerran viikossa, muutamana viikkona en ole päässyt ihan syystä jota ei tähän tarvitse mainita. Vesijuoksun olen todennut olevan minulle kaikista parasta lääkettä niin hermoille kuin kuntoilunkin puolesta. Tiistaina olin kaverin kanssa vesijuoksussa ja siinä saunassa istuessamme eräs vanhempi rouva alkoi kertomaan kuinka hän käy venyttelemässä säännöllisesti ohjatussa liikunta ryhmässä. Kyseinen ryhmä toimii siis uimahallin yhteydessä ja ovat samalla ryhmällä vissiin harrastaneet monia vuosia jo tätä venyttely harrastusta. Sanoin siinä ohi menne, että selkäni kaipaisi venytystä ja paljon, mutta rauhallisessa tahdissa. Tämä rouvasihminen sitten kertoi minulle, että siellä ryhmässä käy sellaisia huonoselkäisiä ja selkäoireista kärsiviä ja sanoi minulle, että tule sinäkin sinne. Oho..joo...kyllä innostuin heti, mutta kun tuli kellonaika puheeksi, milloin sitä pidettäisiin niin seinä tuli vastaan saman tien. Ihan siihen aikaan en pääsisi vielä, koska olen melkein juuri tullut kotiin töistä. Ryhmä kuullosti kyllä houkuttelevalta, mutta 15 € kerta tiedä onko kenenkään mielestä liian suuri summa, mutta minulle tuo summa tuli vähän vastaan. Ajattelin kyllä ensiksi, että mahtaisiko summa olla pienempi vai olinko kuullut täysin väärin. Miltä omaan korvaasi kuullostaisi tuo summa ja mahtaako olla niin, että tunnin venyttelevät eli 60 min kerran viikossa. Näin mää sen käsitin tai olettaisin. Pitänee vissiin jostain vielä tarkastaa asia.


 Kuntosalin nyt vasta aloitin joten saa nähdä tuleeko ensiviikon treeneistä aikataulullisesti mitään, mutta kova on yritys. Pyöräilemässä kävin eilen koiran kanssa ja sekin tuntui mukavalta pitkästä aikaa.

Hyviä harrastus hetkiä. Jokaisella varmasti on oma juttunsa mikä tuntuu harrastusmielessä hyvältä ja niin minäkin olen tainnut löytää omat juttuni. Eiköhän nämä mitä kerroin riitä aluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...