tiistai 23. lokakuuta 2012

Kiertää, hiertää vääntää ja kääntää..

Kiertää, hiertää, vääntää ja kääntää, mutta uni ei tule vaikka kuinka yrittäisi. Viimein saat unen päästä kiinni ja nukut muutaman tunnin kunnes huomaat, että niskat ovat jumissa pää ei käännyt, selkä jumittaa henki ei kulje. Seuraavana päivänä päätä jyskyttää, suututta ja kiukutta olo on edelleen väsynyt ja ryytynyt! Varmasti tuttu tunne melko monelle?

Alkaako hyvän unen laatu siitä, kun kävelet huonekaluliikkeeseen ostamaan uutta sänkyä? Esität myyjälle kymmeniä kysymyksiä miksi näin? tai onko tässä sitä, tätä ja tuota ominaisuutta. Myyjä vastaa kysymyksiisi ja kertoo kaiken mahdollisen ja vakuuttaa, että juuri tämä ostamasi sänky on mahdollisimman hyvä selällesi ja unenlaadullesi. Jokainen meistä varmasti tahtoo hyvän unen laadun ja varsinkin sängyn jossa vartalo lepää ja verikietää raajoissa oikeaoppisesti. Arvasinko edes hitusen oikein? no siihenhän se sänkyjen, patjojen ja muiden oheistuotteiden myynti ja markkinointi perustuu.

Meille kävi siten, että vanha jenkkisänky sanoi työsuhteensa irti vuosi sitten. Alkoi tuntumaan, että petarin reunat nousee pystyyn ja olo oli kuin olisi kuopassa nukkunut. Selkäranka tuntui vääntyvän melkoiselle mutkalle,niskat jumitti ja päätä särki päivästä toiseen. Siinä vaiheessa napattiin väliosa pois jenkistä ja kiskottiin petari runkojen päälle, koska haettiin kovempaa alustaa mistä nousta ja missä saada ryhti hieman suoremmaksi. Näin ainakin luultiin, että homma toimii! Mutta eipäs toiminutkaan kauan. Muutaman viikon päästä alkoi taas samat ongelmat ja tuntui, että ongelmat myös lisääntyivät pahemmiksi päivä ja yö-yöltä. Itselläni oli pahoja univaikeuksia ja kääntyilin edes takaisin kuin hyrrä, välillä kokeiltiin nukkumista toisella puuolella ja välillä jalkopäässä. Homma ei siitä huolimatta toiminut. Sitten lisättiin toinen petari toisen päälle ja jes..hei homma toimi. Olo pehmeni ja taas nukkuminen maittoi. Kunnes kului taas legendaariset pari vkoa niin kääntyily, vääntyily ja ähinä alkoi! Siinä vaiheessa kirosin jo kovaan ääneen sänkymme syvimpäänkin manalaan!

Tuntui, että selkäongelmat johtuivat kokonaan sängystä. Ei ne ihan kaikki siitä johtuneetkaan, koska seurasi toistuvia sairaslomia ja todettiinkin työn olevan melko kuormittavaa ja tutkimuksissa löydettiin vaikka mitä, mutta se on sitten ihan toinen ja eriasia. Takaisin siis patjoihin..

Tulin töistä tässä kolmisenkuukautta takaperin ja olin juuri päässyt sisään, kun ovikello soi ja juoksin ovelle. Ovella seisoi reippaan tuntuinen mukava mieshenkilö joka esitteli itsensä Unisuni Oy: edustajaksi. Katsoin suu auki huuli solmussa ja kuuntelin, kun hän esitteli asiansa. Hieraisin päätäni ja sanoi, että no tuu sisään nyt sitten. "mies sanoi, että ei sitten osteta mitään"!!
Juttelu alkoi jotenkin näin: kävin teillä pari viikkoa sitten esittelemässä petaria ja taisi isäntä olla silloin kotona? ja hän kovasti tykästyi petariimme! 
>>joo, kai, ahaa... juu..kuulin kyllä siitä käynnistäsi..>>
Huomasin tuossa pihassa olevan nyt kaksi autoa joten päätimpä äkkiä kääntää auton nokan tein pihan suuntaan ja tulla esittelemään sinullekin petaria.
>> ahaa..nyt alkaa valkeneen, sulla oli joku terveyspatjan tai petarin tyyppinen ..juu ja ilmeisesti mies kertoi mun selkäongelmista ja omistaankin?>>
juu..mutta mennään asiaan.

Tämä reipas ja rento, todella asiakas ystävällinen edustaja esitteli petarin ja testattiin sitä meidän sohvan päällä. Olin juuri tullut siis töistä ja sain lyödä pullukka ruhoni siihen petarille täysin voimin ja siinä maatessa oikein huokaisin ja totesin, ettö voi hyvä luoja miten hyvältä tuntuikin saada rankan työpäivän jälkeen vetästä koko ruho juuri tuollaiselle alustalle. Mies kyseli, että miltäpä tuntuu ja minä totesin tietenkin, että hyvältä. No sitten hän pyysi minua testaamaan sitä meidän runkojen päällä. Sanon kauhuissani, että en varmasti päästä sua lähellekään mein sänkyä, koska se on niin kamala, asteekkinen ja ruma...siis ihan hirveä vanha rötiskä. Edustaja nauroi ja sanoi rauhallisesti, että no kuule luuletko etten ole nähnyt sänkyjä jos jonkinlaisia elämäni aikana. 

Tässä vaiheessa alko itseänikin jo naurattamaan koko sänky asia. Mutta kokeiltiin runkojen päälle ja homma toimi todella loistavasti ensimmäisen kerran vuoteen voin sanoa, että se toimi! Mies kävi kuiskailees, että ei sitten osteta mitään.. mutta taisi käydä toisin. Aikamme siinä edustajan kanssa keskustellessamme mieheni sanoi, että meidän on varmasti syytä ostaa tämä petari, koska kummallakin on pahoja selkävaivoja ja terveysongelmia. Niinpä päätimme ostaa, ei siinä hävittäisi mitään jos homma toimisi kunnolla.

Tyhmä..tyhmä..idiootti minä!! Edustaja tarjosi meille yhdistelmää ja me vielä kieltäydyttiin siitä!

Tulipa päivä kaksi viikkoa sitten..menimme sotkaan testasimme uusia runkoja, jenkkisäkyjä ja katselimme sänkyrunkojakin, saimme tarjouksen ja melkein jo olimme valmiit varaamaan löytämämme vaihtoehdon. Päätimme käydä stemmassa vai masku kumpi olikaan ja sieltä löytyi vielä parempi vaihtoehto ja kaupan päälle kotiin kuljeutus! Mutta veri veti vielä vaihtokalusteeseenkin katsomaan valikoimaa ja ONNEKSI osuimme sinne juuri oikeaan aikaan! Tempurilla oli oma osasto jossa myytiin tempurin yhdistelmiä, tyynyjä, runkoja, patjoja jne..testailtiin ja hypittiin nissä vuoronperään, mattiin ja vertailtiin tähän juuri ostamaamme Unisuni Oy:n petariin. Tulipa ihan vaihtokalusteen myyjä esittelmään sänkyjään ja patjojaan, mutta ei esitellyt tempurin valikoimaa, ihme kyllä vaikka vähän sitä odotimme. Vaihtokaluste tarjosi meille mukavan hintaista ja kokoista jenkkipakettia, mutta minua ei siinä vaiheessa enää kiinnostanut yksikään sänky, patja tai mikään muukaan mikä liittyisi huonekaluliikkeisiin! Olin päätökseni tehnyt!

Päästiin kotiin ja soitin Unisunin edustajalle uusiksi ja parituntia myöhemmin tuli meille ja tehtiin kaupat väliosasta! Eli petariin piti vain hankkia se väliosa ja siinä mitään runkoja enää tarvitsi uusiakkaan. Niimpä hän otti tilauksen vastaan ja sanoi, että minhän sanoin teille silloin ensimmäisellä kerralla, että ottaisitte yhdistelmän! Siinä vain totesin, että piti käydä oikein testaamassa tempuria nähtyä niiden ostasto, valikoima ja sänky yhdistelmät. Mikäli sitä osastoa ei olisi ollut siellä vaihtarikalusteessa niin olisimme varmaan tyhminä ostaneet normi jenkin ja taas puolen vuoden päästä olisi ollut samat vanhat ongelmat edessä! Nyt jäätiin vain odottelemaan unisunilta väliosaa sänkyyn ja sekin tuotiin meille eilen!

Viime yö nukuttiin vanhoilla rungoilla, mutta uudella petarilla, keskiosalla ja tyynyillä. Uni oli paljon tasaisempaa ja selkä ei jumittanut, kääntyily onnistui kovan alustan vuoksi helpommin ja nouseminen sängystä paljon paremmin. Pirteämpi olo ja energisempi..mikäli ei ota huomioon, että olen kovassa flunssassa joka heikentää unen laatua! Mutta loppujen lopuksi homma toimii ja vartalo lepää joten se kai tässä onkin pääasia!

Tempurista vielä sen verran, että ne jotka käyttävät sitä niin ovat ilmeisesti ihan tyytyväisiä ja mekin testattiin ja muotoutuu vähän eritavalla. Tempurilla on valmiita sänkypaketteja erilaisilla kuoseilla ja vaihtoehdoilla jota eurosunilla ei ole vielä. Mutta ajattelenkin asian siten, että pitääkö sitä olla jos muuten homma toimii..patjan ja petarin voi laittaa vanhojen runkojen päälle tai sitten voi hankkia uuden rungon. Näitähän voi muokata omien varojen ja mieltymysten mukaisesti. 

Kaikki hyvin ja loppu hyvin. Toivottavasti tämä homma toimii meidän selillemme!

Allaolevasta linkistä pääset suoraan Eurosuni Oy:n sivustolle!
 http://www.eurosuni.fi/ 

Kiitos Eurosuni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...