torstai 25. lokakuuta 2012

Ensi lumi!

25.10.2012 
Pitää ihan laittaa päivämäärä muistiin, koska tuli (ensi lumi). Marraskuun alussa esikoisellamme on syntymäpäivä ja muistan vielä kuin eilisen päivän, kun hän täytti 1.vuotta. Ensilumi tuli viikkoa ennen hänen syntymäpäiväänsä maahan. Pulkka otettiin heti käyttöön ja sillä vedin poikaa pitkin pihaa. Muistan myös sen viikon siitä, että pihassamme olleessa omenapuussa oli yksi kirkkaan punainen omena ja se oli jotenkin hassun näköinen, kun koko puu oli peittynyt lumeen..

Makoilin sängylläni puoliunessa ja jostakin unen läpi kuulin, kun nuorin poika heräsi ja köpötteli alakertaan. Kuulin yläkertaan vanhemman poikani sanovan, että siellä on pihalla lunta massa! Nuorempi väitti vastaan ja vanhempi avasi verhon ja totes, että kato vaikka josset usko!

Jokainen muistaa varmasti omasta lapsuudestaan kuinka ihanaa oli aamulla avata verhot ensipakkasten aikaan ja toivoa näkevänsä ensilumen. Ensilumi, kun putoili taivaalta niin sitä seisoi keskellä pihaa ja levitti kätensä ja oli intoa täynnä. Kukapa ei olisi valkeasta maasta ja lumesta innoissaan, varsinkin näiden kovien ja ahdistavien syyssateiden jälkeen. Lumi ja pakkanen tuovat aivan uuden muodon säälle ja keleille, pimeys katoaa ja valkeus voittaa. Tänä aamusta ainakin on niin hieno ilma ja auringon paiste, että siitä on pakko mennä jossakin vaiheessa nauttimaan ulos asti. Vaikka sitä lunta ei ole paljoa tänäaamuna maassa, niin pieni määräkin saa paljon virkeämmälle ja paremmalle tuulelle.

Napsasin muutaman aamukuvan koiraa ulos viedessäni..

 Aurinko nousee..pikkuhiljalleen lämpöä ja valoa tuo päivää kirkastaen!Pakkas aamu -5 astetta. 
 

Tämä pilvimuodostelma oli niin vekkulin näköinen, että pakko siitäkin oli napsasta kuva.
 


Niin vähän lunta yöllä oli tullut, mutta pieni ilo voi olla suurikin ilonaihe..
 
 Nelijalkainen ystäväni jätti minulle jäljet teransillemme..


Teranssin reuna ainakin sai lumipeitteen päälleen..
 

Pikkuhiljalleen puutkin huurtuvat ..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...