lauantai 20. lokakuuta 2012

Arvostele mun tuunaus!

Vanhan tuunausta päivä oli selvästi tänään. Näin sairaslomallani olessani en ole viimeiseen pariin viikkoon päässyt kunnolla päivittämään blogiani, johtuen käsivammastani. Mutta nyt on todellisen tekstin ja päivityksen aika!

Niin mielettömän hieno lauantai päivä takana, että nyt kelpaa kyllä hymyillä oikein suurella leveällä hymyllä. Aamusta lähdettiin käymään mieheni vanhempien luona heillä, kun on tässä lähipäivinä 40 vuotis hääpäivä. Onnea heille! ovat yhdessä kulkeneet ja kokeneet pitkän avioliiton salat ja surut. Tuota voi jo suudella sydämmellä kunnioittaa, harva nimittäin pääsee tänäpäivänä noinkin pitkälle avioliittovuosissaan.

Otinpa mukaani kudonta vehkeeni, koska tarvitsin kipeästi apua siihen villasukan tekoon ja kukapa muukaan olisi paras neuvomaan kuin oma anoppi. Anoppi kun on kutonut muutamat villasukat elämänsä aikana niin eiköhän se osaisi minuakin aloittelevaa onnetonta opettaa. Kanta tuli melkein valmiiksi, mutta vielä on matkaa ennenkuin sukka on kokonaan valmis! Kädet siis syhysivät saada tehdä taas jotakin järkevää..

Lähdettiin kotiin takaisin, koska suunnitelmissa oli päästä toteuttamaan suuren suurta haavettani. Voih..tämä haave oli niin suuri ja sitä olin pitkään miettinyt, että nyt oli pakko alkaa toteuttamaan. Ideani sai miehenkin syttymään ja hänhän suostui heti toteuttamaan ideani.
Tässä tulee kuvaa ideastani:

Tuunauksen kohteena tämä ihana vanha ikkunan karmi laseineen!

 
Äitini kiikutti minulle eräänä päivänä vanhan ikkunan karmin laseineen päivineen. Alkuperäinen ikkuna siis ihan koko komeudessaan. Lasi karmeineen tämä komistus seisoi olohuoneen nurkassamme pitkään ja kerkisipä jo pölyttymäänkin. Olin päässäni miettinyt ja sommitellut kaiken laisia ajatuksia mitä tuosta lasista ideoisin..kunnes sitten eilen se idea syttyi päähäni kuin kirkas valo! Lasi on peräisin isoisäni talosta eli tällä ikkunalla on hyvinkin paljon merkitystä elämässäni. Isoisäni ei enään elä ja talokin on myyty muutamia vuosia sitten sukulaisellemme. Näitä samaisia lasejakaan ei ole enään talossa, koska siellä on tehty mittaavat ikkunaremontit ja muutoinkin taloa on uusi asukas remontoinut!
 
 
 
Siinä se valmis sivupöytä on täyttämässä tyhjää kohtaa olohuoneemme seinustalla. Minä ideoin ja mies toteutti.
 
 
 
Löysihän se anopilta saatu vanha korikin oman paikkansa meidän olkkarista. Nyt on kudonta värkit hienossa järjestyksessä ja oikeassa paikassa johon ne selvästi kuuluvatkin.
 
Näin se tehtiin:
 
Ikkuna karmia ei tarvitse maalata, hioa tai muutoinkaan käsitellä jos haluaa säilyttää täysin vanhaa patinaa pinnassa.
Pöydän jalkoina, sekä alatasossa kuin ristikossa takaseinämällä heinäseipäitä. Tässä on nyt hyvä malli jossa voi heinäseipäitä hyödyntää.
 
 
Muutakuin vasara ja nauloja...hieman porakonetta ja hiomapaperia niin siitä se idea sitten lähti.
 
 
 
   
 

2 kommenttia:

  1. Mielettömän hieno. Taitaa tulla meillekkin tällainen. :)
    Vaihoitteko laseja paksummaksi? Jos ette niin suosittelen. Nimimerkillä joskus nähnyt ranteen aukeavan lasipöytään.

    VastaaPoista
  2. voi kääk ja iik..ei vaihdettu, mutta kiitos hyvästä varoituksesta. Sillä suunnitteilla on vähän vielä fiksailla tätä mallia. Idea on vapaasti käytettävissä, että ei muutakuin toteuttamaan ja kuvia kiitos muistakin ideoista! :)

    VastaaPoista

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...