perjantai 21. syyskuuta 2012

Jäin taas koukkuun...

Tälläkertaa ei tule tarinaa sisä- eikä ulkofileistä, mutta sen sijaan lohesta. Uunilohi on suuri suosikkini niinkuin monen muunkin varmasti. Ostin kirjolohi fileen tässä eräänäpäivänä ja ajattelin lisukkeeksi tehdä pastaa ja kasvisgratiinia. Olen moneen kertaan hurahtanut ostamaan pirkan valmiita pastapusseja niitä, kun on helppo ja nopea valmistaa. Meillä muut syövät jopa koiraa myöden näitä pirkan valmis pastoja, mutta esikoinen ei sitten millään niistä tykkää. Kumma juttu spagetti kyllä maistuu, mutta pasta ei.

Tälläkertaa valitsin pastan juustokastikkeessa.

 
Tästä lähdettiin liikenteeseen....

 
Koskenlaskijaa hieman joukkoon...


 
Lopuksi vähän ohjetta:
Näitä siis käytin
 
Pirkan valmis pastaa pari pussia. Riippuu ruokailijoiden määrästä. Voit valita pastan oman makusi mukaan tai valmistaa sen myös itse. Valmispasta valmistuu helposti ja nopeasti. Sekoitat pussin ainekset 5 dl vettä ja keität 5-10 minuuttia. Hyvä lisuke kalalle, lihalle jne..
 
Kasvisgratiini
2 pussia kruunukasviksia
1 peketti koskenlaskija sulatejuustoa
1-2 sipulia
1 kesäkurpitsa
kasviksia siis oman maun mukaan.
Valkokastike ohje löytyy tästä:
Lisää kastikkeen joukkoon sulatejuusto ja kaara kastike kasvisten päälle. Paista 200 c:ssa kunnes pinta on saanut kevyen rusketuksen ja kokeile välillä kypsyyttä.
 
Uunikala
1 lohifile (itse käytän pirkan lohifileitä tai ostan kokonaisen lohen ja fileoin itse.
1 nippu tilliä
1 prk ruokakermaa tai valmiiksi maustettua kermaa
1 pussi aurajuustoa (sinihome)
Suolla
Sitruunapippuria
 
Mausta file suolalla ja sitruunapippurilla kevyesti, silppua tilli päälle ja sinihomejuusto. Kaada kerma viimeisenä ja laita uuniin 200 c:seen.
 
Valmiista ruuasta en kerinnyt nappaamaan valokuvaa!
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...