maanantai 27. elokuuta 2012

Sunnuntainen kalaretki!

Nyt voinenkin kertoa totuuden eräästä sunnuntai päivästämme. Pari viikkoa sitten olin kuvailemassa meidän poikia tässä kotimme lähistöllä eräällä pellolla, parhaat otokset löytyvät täältä blogistakin. Siinä kerroin, että meidän poikia ei niin vain suostutellakaan kameran eteen kuvattaviksi, koska jostain kumman syystä eivät oikein ole linssiluteita. Nuorempi poika innostuu välillä ilman pyytämättäkin, mutta vanhempi karkaa heti paikalta ja niin taitaa vielä mihenikin tehdä. Totuus oli siis tämä! Lupasin pojille, että jos suostutte kuvauksiin niin viemme teidät joelle kalastelemaan eväiden kera ja siellä voidaan sitten ollakin pidempään. Mihis sitä sunnuntaina kiire olisi muutakuin perheen kanssa yhdessä kalastelemaan ja eväät mukaan. Ilmakin oli hieno joten koko päivä oli onnistunut kaikin puolin. Tätä ehdotettuani poikien suusta kuului yhteen ääneen "kiinni veti". Sitten mietin hetken, että onkokaan se kalastus juttu sittenkään niin kivaa. Itse pääsisin taas kuvailemaan poikien ja koirankin touhuja, mutta olisi sitä kiva kokeilla mato-onkea saisinko itse saalista. Jotenkin omasta mielestäni kalastaminen on ollut turhauttavaa ja syys siihen on se, että yksinkertaisesti en saa saaliita. Annan liian helposti periksi ja sitten luovutan ja lähden onkineni pois. Tälläkertaa päätin, että tämän kesän ensimmäisen saaliin aion minäkin ottaa ja niin päätti myös nuorimmainenkin. Minulta ja nuorimmaiselta nimittäin oli vielä tämän kesän saaliit saamatta!

Isäntä seuraamassa nuorimmaisen kalastus aikeita ja toimii tehokkaana neuvon antajana!
 
Esikoinen keskittyneesti virevelin kimpussa, mutta vanhaa kalakonkaria ei suosinut tällä vehkeellä tällä kertaa.
 
Eväshetki näin miesten kesken!
 
Kyllä tästä pikkuinen makupala saadaan kunnolla voissa paistettuna!
 
Kovin karvakamuammekin kiinnosti tämä isoin yksilö. "Lahna"
 
Kyllä se sieltä nappaa, kun aikamme odotetaan, kytätään, odotetaan ja edelleen odotetaan! Nyt ei periksi anneta!
 
Jihaa...nappas!! Kyllä nyt kelpaa hymyillä, äippäkin sai kesän ensimmäisen saaliin!
 
 
Kalareissu oli hyvin onnistunnut: koko perhe sai vuoronperään onkia mato-ongella ja söi hyvään tahtiin. Esikoinen taisi saada suurimman saliin "ison lahnan"! Hymyssä suin kelpasi lähteä kotiin ja kotona opetin pojille pikkukalojen perkausta ja lopuksi paistoin kalat runsaassa vaoissa!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...