perjantai 22. kesäkuuta 2012

Vaasa-tropiclandia.

Maanantai 18.6.2011

Eilen eli sunnuntaina saavuttiin ilta myöhällä mökille. Myöhäisen aikataulun vuoksi nukkumaan meneminenkin siirtyi pitkälti yli puolen yön. Lapsia ei tuntunut pahemmin väsyttävän vaikka saunominenkin oli myöhään illasta. Aamusta olisi aikainen herätys sillä lähtisimme vaasan tropiclandiaan. Tropiclandiassa emme ole koskaan aikaisemmin käyneet joten nyt päätimme muksuja viedä sinne päiväksi remuamaan liukumäkiin. Valitsimme maanantain sen vuoksi, että täksi reissupäiväksi oli luvattu kaunista, lämmintä ja aurinkoista ilmaa. Vesipuiston kaikki liukumäet ja altaat sijaitsevat ulkona joten melko ankeaa siellä olisi viileällä ja kylmällä säällä olla. Tavoitteena oli, että viimeistään kahdeksan maissa päästäisiin aamusta lähtemään, mutta nukkumaan meno viivästyi hieman aikataulu ongelmien vuoksi niin pääsimme lähtemään vasta yhdeksän aikaan. Matka kihniöstä vaasaan kestää noin kaksi tuntia. Kihniö-vaasa välillä on hienot maisemat joten kannatti ajaa sitä kautta ja samalla sai katsella etelä-pohjanmaan maisemia. Navigaattori tietenkin toimi apunamme ja sen avulla pääsimme hyvin perille ja matkalla ei pahemmin mutkia ollut. Sanoinkin miehelle, että ei muutakuin hanat auki ja menoksi.


Vaasan rantasipi hotellin pihassa oltiin suurinpiirtein yhdentoista aikaan ja pihasta näkee hyvin tropiclandia alueen. Vähän meitä kyllä hämmästytti, sillä mainoksista oltiin saatu aivan erilainen kuva tropiclandiasta. Sanoinkin miehelleni, että tuossako se nyt sitten on? Eikö nyt kannattaisi miettiä menemistä ennemmin huvipuiton puolelle kuin tänne. Mies oli sitä mieltä, että tuonne mennään kun kerta on sovittu. Siinä sitten ei muu auttanut kuin lähteä lompsimaan hotellin aulaa koohden ja etsiä lipunmyynti paikka.

Liput ostettuamme päätimme jäädä ruokailemaan hotellin ruokasaliin. Hiljaiselta näytti ja ihmetytti sillä meidän lisäksi ravintolassa ei ruokaillut kuin yksi mies ja eräs nainen kahden lapsensa kanssa oli pelaamassa biljardia. Päätettiin ottaa koko perheelle buffet lounas ja tämä oli tosi erilainen buffet mihin oltiin totuttu. Myyjä antoi meille lautaset kassalta ja yllätys yllätys... ajatelkaa pahvilautaset, muovimukit, muoviset ruokailuvälineet. Periaatteessa tässä nyt mitään ihmeellistä ole, mutta turistipaikka ja rantasipi hotellin ruokasali joten kyllä buffet lounaalta odotimme vähän enemmän. Mahtaako olla jonkinlainen säästölinjaus meneillään vai onko kyseessä, että tropiclandia ei enään vedä niin paljon ihmisiä kuin aikanaan? Mitäs sitä sitten spekuloimaan sen kun otettiin aterimet kouraan ja lähdettiin kauhomaan ruokaa lautaselle. Mitäs hyvää täältä löytyykään sanoin pojille. Hampurilaisia oli tarjolla lapset saivat itse kasata ateriansa, pizaa, kananpaloja, ranskalaisia, kebablihaa, pari salattia ja lievästi vihanneksia. Aika erikoinen buffet. Muistelen myös niitäkin kertoja, kun olemme olleet ikaalisten kylpylässä uimassa niin kuinka valtavat buffetit ovat olleet ja kuinka monipuoliset jälkiruokapöytineeen jne. Vaasassa ei ollut edes jäliruoka osastoa lainkaan. Juomat otettiin siis näihin muovimukeihin tavallisesta limpsa-automaatista.

Ruokailun jälkeen siirryttiin pukuhuoneisiin ja sitä kautta tietenkin allasosastolle ja ulkotilaan likumäki alueelle. Ilma oli vielä kahdentoista aikaan melko viileä, mutta kylläkin aurinkoinen. Tropiclandia sijaitsee merenrannalla joten mereltä puhaltava tuuli voi olla vähän esteenä ulkoilma vesipuistolle, mutta lämpimällä ilmalla varsinkin hyvä, koska mereltä puhaltava tuuli voi antaa viilentävän tunteen. Allasosasto oli ihan perinteinen kylpylämäinen kolme poreallasta, iso liukumäki joka laskee suoraan erilliseen altaaseen josta pääsee suoraan ulkoaltaaseen. Lasten allasta ei ollut erikseen vaan se oli samassa yhteydessä ison altaan kanssa ja rajattu nauhalla. Laskelmieni mukaan ulkona oli viemäri liukumäki joka tuntui olevan minulle liian hurja, koska siihen en mennyt. Lisäksi löytyi perus kiertävä liukumäki, kolme suoran pudotuksen mäkeä ja yksi isompi josta pystyy viisi hekeä laskemaan rinta rintaa. Poreallas ei mikään suuri, mutta kyllä siihenkin muutama mahtuu istumaan. Lasten leikkiallas pienemmille ja sitten lukematon määrä auringon ottoa varten lepotuoleja.

Kylpylän sisätila altaassa on laitettuna köysiä joissa voi roikkua käsillään ja leikkiä apinaa siltä se ainakin minusta tuntui. Köydet nähdessäni en heti hokannut niiden tarkoitusta, koska niitä oli pitkin altaan reunoja myöden laitettuna. Kunnes kuului iso ulvonta ääni, ääni muistutti tzunami varoitus ääntä ja muutama minuutti myöhemmin altaaseen ilmestyi isoja valtavia aaltoja niissä sitten piti räpiköidä ja se oli ehdottomasti hauskin kokemus koko perheelle. Sisäaltaassa oli muutamia ihmisiä patjaveneillä ja minäkin peuhasin yhdellä lasten kanssa. Kuitenkaan allokoiden aikana emme niissä istuneet, mutta hienosti tuntui keinuttavan niitä jotka niissä juuri sillä hetkellä istuivat. Laskin, että noin puolen tunnin välein tuli hälytysääni ja aallot ilmestyivät altaaseen. Aluksi luulin ääntä palohälytys ääneksi, mutta kun kukaan ei reagoinut ääneen niin en sitten minäkään. Selvisihän se sitten muutamaa minuuttia myöhemmin mistä moinen ääni johtui.

Alue ei siis ole mikään valtava ja maanantai päivänä, kun olimme niin melko hiljainenkin. Luulisi nyt, kun on kesäloma aika, että olisi enemmän väkeä. Ilmat ovat tietenkin olleet vähän heikonlaatuisia joten kauniilla ja lämpimällä ilmalla siellä olisi paljon hienompaa olla. Aika moni silti makaili aurinkotuoleissa ja otti aurinkoa vaikka tuuli oli melko viileä. Rantasipiltä lähdettiin paluumatkalle kihniöön neljän maissa. Tälläkertaa päätettiin ajaa seinäjoki-peräseinäjoki reitin kautta ja voineen todeta jälleen kerran, että tätä kautta ei toiste tulla. Koko matka oli pelkkää aukeaa ja metsää metsän perään. Vaasa-jalasjärvi reitti on paljon antoisampi ja maisemiltaan kauniimpi.

Punaista viemäri liukumäkeä en tohtinut kokeilla oli minulle liian raju, mutta meidän miesväki kävi sen läpi useaan kertaan.


Kuten kuvastakin näkee, että vauhti on melko henkeä salpaava, kun kypärätkin tarvitaan. Mäki itsessään lasketaan tuollaisten patjojen avulla. Ylhälle nousin raput katsomaan miltä sieltä käsin miesten lasku näytti ja ei se niin kovaa mennyt viemärin kohdalla, mutta putkissa olikin sitten vauhti kovempi. Minä myönnän olevani jänishousu, mutta pääasia oli, että pojilla oli hauskaa. Tässä kuvassa esikoinen ja mieheni.


Tässä kuvassa mieheni ja kuopus tulevat melkoiselle räiskeellä. Kiwaa tuntui pojalla ainakin olevan, kun sinne uudestaan ja uudestaan halusi mennä. Tässä mäessä ei saa alle 45 kg mennä yksin joten pitää olla aikuinen mukana.


Tämä vihreä kuului omiin suosikkeihini. vauhti oli mukavan tuntuinen ja vesiryöppykin lopuksi kasteli mukavasti. Tässä mäessä kuten kuvasta näkyy voi kaksi laske rinta rinnan.


Tämä oli kyllä hurjaa menoa ja kokemuksen arvoinen. Tähän mäkeen meno kesti itseläni hieman kauemmin ennenkuin uskalsin laskea. Kun istut mäen päällä et näe eteesi, kun otat vauhtia olisi kuin tippuisit korkealta ja vauhdilla. Alas tullessasi vauhti pysähtyy kuin seinään ja valtava vesimassa peittää sinut alleen!


Tälläinen pieni vesimassa pyrähdys tuli, kun isäntä laski mäen alas.


Pääsin minäkin ainakin yhteen kuvaan. Tämä oli ehdottomasti oma suosikki mäkeni. Tästä tykkäsin laskea monta kertaa. Kuten kuvasta näkee kaiken kaikkiaan viisi pystyy laskemaan saman aikaisesti.Lakeutta, laajaa maisemaa vaasa-seinäjoki välillä.


Kaikin puolin hyvä ja onnistunut reissu. Seuraavaksi emme ota suuntaa enään tropiclandiaan vaan taas jonnekin muualle.


Hyvää kesää kaikille ja suosittelen käymään tropiclandiassa se on ihan kokemuksen arvoinen paikka siis niille jotka eivät ole siellä vielä käyneet!
84 € bonuskortti alennuksen kera. Nelihenkiseltä perheeltä ja ei ihan ollut hintansa värtti, mutta siinä se päivä meni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elma tapahtuma!

Helsingin messukeskus täyttyi ihmisistä ja elämästä viime viikonlopulla huippuunsa. Messukeskuksessa järjestetty Elma-taphtuma toi yhteen ...